CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Saya Tengok Sekejap Ya" - Gelagat Pengulas Sukan Mencuit Hati Netizen

21-8-2017 10:25 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 13645| Komen: 48|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Aduhai, ini betul-betul lawak! Tapi apa salahnya jika diselitkan sedikit unsur humor ketika melaporkan sesuatu berita. Takkan nak serius memanjang, kan? Bosan pula penonton nanti.
Aduhai, ini betul-betul lawak! Tapi apa salahnya jika diselitkan sedikit unsur humor ketika melaporkan sesuatu berita. Takkan nak serius memanjang, kan? Bosan pula penonton nanti.


Menerusi klip video oleh Andy Telasai di laman Facebook Siakap Keli, aksi pengulas sukan Astro Arena, Akbar Sahari dan Ahmed Shahrazad Sani mencuit hati netizen.



Video berdurasi 16 saat itu, cara Ahmed menjawab soalan daripada Akbar berhubung ke dengan santai dan bersahaja menggeletek hati penonton dan netizen.

"Saya tengok sekejap ya," katanya sambil melihat ke arah langit.

Rata-rata netizen terhibur dengan gaya mereka yang neutral menyampaikan berita.

"Suka aku pemberita yang tak strict sangat. Biar humor macam tu, neutral sikit. Jangan serius sangat, bukan berita kematian.

"'Saya tengok sekejap eh.' Lawak part ni. Stesen patut ada pengacara lawak macam ni. Baru syok tengok TV," antara komen netizen.


Foto: FB Siakap Keli

Betul juga, kan? Kalau bukan perkara serius, tak perlulah serius sangat menyampaikannya. Tapi janganlah berlebihan pula, ya? - CARI


Loading FB Post...
12

Bagus
7

Marah
13

Terkejut
8

Sedih
4

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 21-8-2017 10:40 AM
hehehe nyempat je kan
Quote helicornia 21-8-2017 10:41 AM
akbar ni ex husben RR kan? offtopic tk? larikk
Quote ultrax 21-8-2017 10:46 AM
haha...yang ni lawak
Quote AJ88 21-8-2017 10:51 AM
haha. cute je.
Quote EvieWanKenobi 21-8-2017 10:53 AM
hahaha... lawak spontan..
Quote rosa_canina 21-8-2017 10:56 AM
hehe sempat lg tu..
Quote Ubatdemam 21-8-2017 10:59 AM
Tp tlong jgn bagi pelawak2 yg tkde education.. hbis terbarai berita
Quote RatuDunia94 21-8-2017 10:59 AM
Pengulas Arena mmg ting tong sikit.. Suka tgok dorang membahan sesama sendiri.. terutamanya si hafizal and akhbar.. Dulu amsa buat liputan kat Rio seronok tgok dorang buat video soal jawab..
Quote AbukRokok 21-8-2017 11:01 AM
bomoh hujan ni
Quote Ooosehun 21-8-2017 11:19 AM
hahaha...
Quote orked44 21-8-2017 12:17 PM
HAHAHAHA lawak
Quote rainbow259 21-8-2017 12:51 PM
hahahah lawak je...
Quote rainbow259 21-8-2017 12:52 PM
chinta89 replied at 21-8-2017 10:40 AM
hehehe nyempat je kan

hahaha tula menyempat
Quote kivio 21-8-2017 12:53 PM
Hehe
puh kiri puh kanan hujan pi main jauh jauh
Kekekeke
Quote pucuk-kelompang 21-8-2017 12:57 PM
hahaha a good one
Quote pukulrata 21-8-2017 12:57 PM
RatuDunia94 replied at 21-8-2017 10:59 AM
Pengulas Arena mmg ting tong sikit.. Suka tgok dorang membahan sesama sendiri.. terutamanya si hafiz ...

yep, hafizal paling kelakar.
ada ke patut dia tanya asmawi bakiri potong rambut baru ke ?
Quote lolita737 21-8-2017 01:01 PM
RatuDunia94 replied at 21-8-2017 10:59 AM
Pengulas Arena mmg ting tong sikit.. Suka tgok dorang membahan sesama sendiri.. terutamanya si hafiz ...

betul tu..pengulas arena mmg kelakar..

tambah2 kalau dalam rancangan bola @ mamak..
Quote diss69 21-8-2017 02:20 PM
memang terhiburnengok deorang...burn pon best..yg perempuan2 pon ok...
Quote LostStar 21-8-2017 02:43 PM
RatuDunia94 replied at 21-8-2017 10:59 AM
Pengulas Arena mmg ting tong sikit.. Suka tgok dorang membahan sesama sendiri.. terutamanya si hafiz ...

yup.. teringat time depa kat Rio.. tak penah2 aku nak menunggu pengulas.. akibat dorg suke buat lawak gtu la aku menunggu dorg.. mudah terhibur sungguh daku.. haha

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-5-2024 05:26 PM GMT+8 , Processed in 0.055742 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top