CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pasukan Bola Jaring Negara Menyumbang Pingat Emas Ke-13

20-8-2017 08:29 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6865| Komen: 65

Description: Kontinjen negara menambah satu lagi koleksi pungutan emas hasil kemenangan pasukan bola jaring kebangsaan di Sukan SEA Ke-29 Kuala Lumpur 2017 apabila berjaya menundukkan Singapura 65-41 di Stadium Ju ...

sumber : mStar


Kontinjen negara menambah satu lagi koleksi pungutan emas hasil kemenangan pasukan bola jaring kebangsaan di Sukan SEA Ke-29 Kuala Lumpur 2017 apabila berjaya menundukkan Singapura 65-41 di Stadium Juara, Bukit Kiara.

Memetik laporan mStar, Malaysia mendahului suku pertama dengan jaringan 20-7, diikuti 36-12 di suku kedua dan 51-28 di suku ketiga, sebelum mencatat kemenangan bergaya 65-41.

Kekecewaan dua tahun lalu ketika final KL2017 di Singapura apabila skuad Malaysia tewas tipis tiga mata sekaligus meraih pingat perak akhirnya dipadamkan di depan penyokong negara.

Namun hampir dua tahun memendam dendam, mereka bangkit menunjukkan corak permainan pantas, mengawal setiap pemain lawan dan tidak mensia-siakan peluang jaringan.


Untuk rekod, kali terakhir Malaysia merangkul pingat emas pada temasya di Kuala Lumpur pada 2001.

Manakala acara bola jaring tidak dipertandingkan pada temasya 2003 hingga 2013.- CARI

sumber : www.kualalumpur2017.com.my


18

Bagus
13

Marah
20

Terkejut
17

Sedih
14

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 20-8-2017 08:32 PM
Tahniah.. Dulu iols pernah wakil sekolah bola jaring..
Quote EvieWanKenobi 20-8-2017 08:52 PM
Tahniah pasukan Malaysia..
Quote raradhia 20-8-2017 09:02 PM
TAHNIAHHHHHH !!  tp, iols xpernah terpilih main bola jaring ni. .haha
Quote harisanis 20-8-2017 09:10 PM
masa set 1 & 2 tadi best..najwa mmg power
Quote sayawifenikmie 20-8-2017 09:20 PM

tinggi besar budak2 ni .....
Quote oppol 20-8-2017 09:40 PM
RatuDunia94 replied at 20-8-2017 08:32 PM
Tahniah.. Dulu iols pernah wakil sekolah bola jaring..

Dapat emas tak?...
Quote oppol 20-8-2017 09:43 PM
raradhia replied at 20-8-2017 09:02 PM
TAHNIAHHHHHH !!  tp, iols xpernah terpilih main bola jaring ni. .haha

Sebab kau lembab..
Quote raradhia 20-8-2017 09:48 PM
oppol replied at 20-8-2017 09:43 PM
Sebab kau lembab..

u lg lembab drpd i kot sbb sedap mulut ckp org lembab. .
Quote nejina 20-8-2017 09:51 PM
harisanis: masa set 1 & 2 tadi best..najwa mmg power


setuju sgt! suke gile sbb sgt cepat dorg main tgh sume hidup. tp bile set 3&4 kecewa sket tp alhamdulillah dpt emas
Quote nejina 20-8-2017 09:51 PM
harisanis: masa set 1 & 2 tadi best..najwa mmg power


setuju sgt! suke gile sbb sgt cepat dorg main tgh sume hidup. tp bile set 3&4 kecewa sket tp alhamdulillah dpt emas
Quote rainbow259 20-8-2017 09:54 PM
tahniah pasukan bola jaring.. go malaysia!
Quote oppol 20-8-2017 09:57 PM
raradhia replied at 20-8-2017 09:48 PM
u lg lembab drpd i kot sbb sedap mulut ckp org lembab. .

Netball bukan untuk aku.tapi,kalau bukan sebab lembab,kenapa kau tak terpilih?.
Quote raradhia 20-8-2017 10:02 PM
oppol replied at 20-8-2017 09:57 PM
Netball bukan untuk aku.tapi,kalau bukan sebab lembab,kenapa kau tak terpilih?.

dr penggunaan perkataan ko pun dah boleh tahu ko seorang yg negatif, org negatif ni explain byk2 pun dgn dia mn nak dgr. .haha

xpyh nak jelaskan terperinci sgt laa dgn ko. .byk sebab kenapa seseorang xterpilih bukan hanya gara2 satu sbb ja iaitu "LEMBAB". .

otak sempit !
Quote oppol 20-8-2017 10:08 PM
raradhia replied at 20-8-2017 10:02 PM
dr penggunaan perkataan ko pun dah boleh tahu ko seorang yg negatif, org negatif ni explain byk2 p ...

Okay!paham...
Quote Akakstory 20-8-2017 10:09 PM
Idola betul la An Najwa. Tahniah Team Malaysia {:run
Quote ms.engine 20-8-2017 10:13 PM
Anne najwa mmg terbaik... 30 mata dari dia
Muka pn manyak manis
Quote RatuDunia94 20-8-2017 10:18 PM
oppol replied at 20-8-2017 09:40 PM
Dapat emas tak?...

Of cozz ler...
Quote dhanishdhania 20-8-2017 10:19 PM
An Najwa tuh pantang dapat bola...

Semua dia sharp shooter kan bola tuh...
Quote darkchoc 20-8-2017 10:20 PM
Tahniah team malaysia

Lihat semua komen(65)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

17-4-2024 10:33 AM GMT+8 , Processed in 0.068599 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top