CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Berang Tindakan Pengadil, Pasukan Takraw Indonesia Protes Keluar Gelanggang

21-8-2017 10:01 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 15348| Komen: 158

Description: Gara-gara tidak berpuas hati dengan keputusan pengadil, pasukan Indonesia mengambil tindakan drastik dengan menarik diri daripada perlawanan set kedua acara regu sepak takraw wanita.
Gara-gara tidak berpuas hati dengan keputusan pengadil, pasukan Indonesia mengambil tindakan drastik dengan menarik diri daripada perlawanan set kedua acara regu sepak takraw wanita.


Insiden terbabit berlaku akibat pengadil Singapura iaitu Mohd Radhi Che Mei membatalkan empat servis yang dilakukan oleh perejam Lena ketika mendahului set kedua dengan 16-10.

Foto: Berita Harian
Sekaligus ia memberi kemenangan secara pembatalan 2-0 kepada Malaysia selepas menang set pembukaan dengan keputusan 22-20.

Menurut laporan Bernama, pembatalan servis dilakukan oleh Lena kerana mengangkat kaki kiri semasa melakukan servis kali yang keempat.

Foto: Berita Harian

Jurulatih republik itu, Asry Syam terus meluru ke gelanggang sebelum membuat isyarat tangan bagi memberhentikan perlawanan.

Dia turut menarik semua pemain ke hujung gelanggang dan mengarahkan mereka untuk meninggalkan gelanggang segera.

Foto: Berita Harian
Semua pemain termasuk Dini Mita Sari, Leni, Florensia Cristy, Lena dan Evana Rahmawati beredar meninggalkan Stadium Titiwangsa dengan menaiki sebuah kenderaan. -CARI
3

Bagus
4

Marah
12

Terkejut
10

Sedih
8

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kucen_miang 20-8-2017 10:26 PM
dah kenapa kuat sentap? fonen sangat.
Quote NE_KO 20-8-2017 10:26 PM
Quote NE_KO 20-8-2017 10:26 PM
kucen_miang replied at 20-8-2017 10:26 PM
dah kenapa kuat sentap? fonen sangat.

protes bro.maki2 kat stadium.hahaha
Quote aireen24 20-8-2017 10:30 PM
Pengadil negara mana?
Quote PICes_Boy 20-8-2017 10:30 PM
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu
Quote PICes_Boy 20-8-2017 10:30 PM
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu
Quote NE_KO 20-8-2017 10:31 PM
PICes_Boy replied at 20-8-2017 10:30 PM
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu

tau takpe bang.saya tunggu kamu di luar.kuat bang dia cakap.saya dengar
Quote finesse 20-8-2017 10:32 PM
PICes_Boy replied at 20-8-2017 10:30 PM
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu

Sakit hati psl bendera diorg tu la.. lolololol... Tarik diri laaa.. kitaorg x dengan masa masa nak hadap Indon ni..
Quote dinoloveshasha 20-8-2017 10:33 PM
finesse replied at 20-8-2017 10:32 PM
Sakit hati psl bendera diorg tu la.. lolololol... Tarik diri laaa.. kitaorg x dengan masa masa nak ...

kan.... ko byg jela sukan asia nanti.... spesis babu ni kompom guna taktik kotor :lok:
Quote NE_KO 20-8-2017 10:35 PM
finesse replied at 20-8-2017 10:32 PM
Sakit hati psl bendera diorg tu la.. lolololol... Tarik diri laaa.. kitaorg x dengan masa masa nak ...

ni picisan takde masalah nak layan.nak blah2 la nak memekak kenapa.bingit lah
Quote golden_rose 20-8-2017 10:35 PM
Edited by golden_rose at 20-8-2017 10:50 PM

elok la blah.. kalau game lawan indon gini la. tapi sian kat player la. penat2 player training, coach suh blah
Quote NE_KO 20-8-2017 10:36 PM
dinoloveshasha replied at 20-8-2017 10:33 PM
kan.... ko byg jela sukan asia nanti.... spesis babu ni kompom guna taktik kotor :lok:

jangan stadium penuh gudang garam dah la
Quote lurve82 20-8-2017 10:38 PM
syg betul..tgh lead tp nk blah..xleh terima kenyataan...klu stay lg ntah2 blh menang..ngek betul...anyway pemain yg pki tudg tu cun...
Quote kucen_miang 20-8-2017 10:39 PM
dinoloveshasha replied at 20-8-2017 10:33 PM
kan.... ko byg jela sukan asia nanti.... spesis babu ni kompom guna taktik kotor :lok:

susah bangsa tak bertamadun diajak campur ngan golongan elit.rdah la akyat sendiri pun confuse ngan bendera sendiri...wakakaka lawak btul
Quote novlin 20-8-2017 10:40 PM
Edited by novlin at 20-8-2017 10:43 PM

Game takraw P mlm ni package dgn drama sinetron
Quote PICes_Boy 20-8-2017 10:41 PM
aireen24 replied at 20-8-2017 10:30 PM
Pengadil negara mana?

Pengadil dari singapore
Quote NE_KO 20-8-2017 10:41 PM
lurve82 replied at 20-8-2017 10:38 PM
syg betul..tgh lead tp nk blah..xleh terima kenyataan...klu stay lg ntah2 blh menang..ngek betul...a ...

bandana        
Quote PICes_Boy 20-8-2017 10:42 PM
NE_KO replied at 20-8-2017 10:31 PM
tau takpe bang.saya tunggu kamu di luar.kuat bang dia cakap.saya dengar

Dia ckp kat pengadil tu..tggu kat parking lot haha
Quote aireen24 20-8-2017 10:42 PM
PICes_Boy replied at 20-8-2017 02:41 PM
Pengadil dari singapore

Lerh...
Kalau refree malaysia leh ler nak kata kena beli ke apa. Dah sah2 leading byk mata...
Sentap cam hape je.

Lihat semua komen(158)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 05:45 AM GMT+8 , Processed in 0.053537 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top