CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12595|Reply: 158

[Tempatan] Indonesia Protes Keputusan Pengadil. Protes Keluar Gelanggang

  [Copy link]
Post time 20-8-2017 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by NE_KO at 21-8-2017 01:37 AM

Kaki tak jejak lantai. Servis dibatalkan. Indon protes keluar gelanggang Sepak Takraw (P) melawan Malaysia. Game awarded to Malaysia.

[youtube]Tlqjbenfqbg[/youtube]

**********************************************

[UPDATE]



Gara-gara tidak berpuas hati dengan beberapa keputusan pegawai perlawanan, Indonesia mengambil keputusan keluar gelanggang ketika menentang Malaysia dalam acara sepak takraw regu wanita Sukan SEA Ke-29 di Stadium Tertutup Titiwangsa, malam ini.

Selepas Malaysia memenangi set pertama 22-20, Indonesia kelihatan tertekan walaupun mendahului set kedua 16-10 kerana beberapa kali servis tekongnya dibatalkan pegawai perlawanan.

Ketika perlawanan rancak berlangsung pada kedudukan itu, pegawai perlawanan, Mohd Radhi Che Mei dari Singapura, sekali lagi menyalahkan tekong itu, sekaligus membawa keputusan regu Indonesia untuk keluar gelanggang dan enggan meneruskan perlawanan.

Sekalipun perbincangan diadakan dengan pengadil beberapa kali memanggil mereka masuk ke gelanggang semula, kem Indonesia tetap dengan keputusan itu dan kelihatan jurulatihnya, Asry Syam, berang sambil berlalu pergi.

Tindakan tersebut menghadiahkan Malaysia kemenangan percuma untuk meraih dua mata, dan menjadikan pingat perak dalam genggaman skuad bimbingan Mohd Fikri Mohd Nor.

Sekiranya Malaysia menumpaskan juara bertahan, Thailand, dalam perlawanan ketiga esok, skuad negara merangkul pingat emas acara regu wanita.

Terdahulu hari ini, Malaysia yang membariskan Nor Farhana Ismail, Siti Nor Suhaida Jafri dan Nurul Izzatul Hikmah Md Zulkifli menewaskan Filipina 21-13, 21-17 dalam tempoh 53 minit.

Acara regu wanita ini hanya disertai empat negara, iaitu Malaysia, Thailand, Indonesia dan Filipina.

Dengan menggunakan format liga sepusingan, setiap kemenangan akan meraih dua mata dan kutipan tertinggi akan menentukan kedudukan pingat.

Untuk rekod, dalam Sukan SEA di Singapura dua tahun lalu, Malaysia berkongsi pingat gangsa dengan Vietnam, sementara Thailand dan Myanmar masing-masing meraih emas dan perak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2017 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dah kenapa kuat sentap? fonen sangat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2017 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2017 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kucen_miang replied at 20-8-2017 10:26 PM
dah kenapa kuat sentap? fonen sangat.

protes bro.maki2 kat stadium.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengadil negara mana?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-8-2017 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2017 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
PICes_Boy replied at 20-8-2017 10:30 PM
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu

tau takpe bang.saya tunggu kamu di luar.kuat bang dia cakap.saya dengar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2017 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
PICes_Boy replied at 20-8-2017 10:30 PM
Team dorg tgh leading kot..xkn xblh sabar skt..meracau2 dlm court..teruk btol peel tu

Sakit hati psl bendera diorg tu la.. lolololol... Tarik diri laaa.. kitaorg x dengan masa masa nak hadap Indon ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
finesse replied at 20-8-2017 10:32 PM
Sakit hati psl bendera diorg tu la.. lolololol... Tarik diri laaa.. kitaorg x dengan masa masa nak ...

kan.... ko byg jela sukan asia nanti.... spesis babu ni kompom guna taktik kotor :lok:
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2017 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
finesse replied at 20-8-2017 10:32 PM
Sakit hati psl bendera diorg tu la.. lolololol... Tarik diri laaa.. kitaorg x dengan masa masa nak ...

ni picisan takde masalah nak layan.nak blah2 la nak memekak kenapa.bingit lah
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by golden_rose at 20-8-2017 10:50 PM

elok la blah.. kalau game lawan indon gini la. tapi sian kat player la. penat2 player training, coach suh blah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dinoloveshasha replied at 20-8-2017 10:33 PM
kan.... ko byg jela sukan asia nanti.... spesis babu ni kompom guna taktik kotor :lok:

jangan stadium penuh gudang garam dah la
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:38 PM | Show all posts
syg betul..tgh lead tp nk blah..xleh terima kenyataan...klu stay lg ntah2 blh menang..ngek betul...anyway pemain yg pki tudg tu cun...
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dinoloveshasha replied at 20-8-2017 10:33 PM
kan.... ko byg jela sukan asia nanti.... spesis babu ni kompom guna taktik kotor :lok:

susah bangsa tak bertamadun diajak campur ngan golongan elit.rdah la akyat sendiri pun confuse ngan bendera sendiri...wakakaka lawak btul
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by novlin at 20-8-2017 10:43 PM

Game takraw P mlm ni package dgn drama sinetron
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-8-2017 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
aireen24 replied at 20-8-2017 10:30 PM
Pengadil negara mana?

Pengadil dari singapore
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-8-2017 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
lurve82 replied at 20-8-2017 10:38 PM
syg betul..tgh lead tp nk blah..xleh terima kenyataan...klu stay lg ntah2 blh menang..ngek betul...a ...

bandana        
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
NE_KO replied at 20-8-2017 10:31 PM
tau takpe bang.saya tunggu kamu di luar.kuat bang dia cakap.saya dengar

Dia ckp kat pengadil tu..tggu kat parking lot haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2017 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
PICes_Boy replied at 20-8-2017 02:41 PM
Pengadil dari singapore

Lerh...
Kalau refree malaysia leh ler nak kata kena beli ke apa. Dah sah2 leading byk mata...
Sentap cam hape je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 06:58 AM GMT+8 , Processed in 0.652085 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list