CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Digantung Kerja, Juruterbang Didapati Tidur Dalam Pesawat Sebaik Saja Berlepas

9-5-2017 03:51 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7098| Komen: 40

Description: Seorang penumpang dikatakan sempat mengambil gambar ketua juruterbang Syarikat Penerbangan Antarabangsa Pakistan yang dikenali sebagai kapten Amir Akhtar Hashmi yang kelihatan sedang tidur nyenyak dal ...
Seorang penumpang dikatakan sempat mengambil gambar ketua juruterbang Syarikat Penerbangan Antarabangsa Pakistan yang dikenali sebagai kapten Amir Akhtar Hashmi yang kelihatan sedang tidur nyenyak dalam pesawat. 


Memetik laporan akhbar Pakistan, Dawn, gambar yang diambil itu pada 26 April yang lalu, jelas kelihatan kapten Hashmi tidur di kerusi 'business class' sebaik sahaja berlepas dari Islamabad ke London.

Menurut pramugari yang bertugas, rata-rata penumpang merungut mereka berasa tidak selamat berada di ketinggian 30,000 kaki apabila kelihatan kapten Amir Akhtar Hashmi sedang tidur.

Difahamkan, tidak lama kemudian, gambar yang diambil itu tersebar meluas di semua media sosial dan tindakan ketua juruterbang itu terus dikecam. 

Ketua juruterbang itu yang juga bekas Presiden Persatuan Juruterbang Syarikat Penerbangan Antarabangsa Pakistan dilaporkan digantung kerja sementara menunggu siasatan dijalankan berhubung isu tersebut. 


Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk juruterbang berehat sementara untuk penerbangan jarak jauh, namun ia biasanya dilakukan di dalam kabin kecil terletak di belakang kokpit, jauh dari pandangan penumpang.- CARI

sumber : http://metro.co.uk
sumber : http://metro.co.uk


9

Bagus
14

Marah
27

Terkejut
25

Sedih
23

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (114 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cheergirlz 9-5-2017 05:12 PM
laa..mcm tue plak
Quote mirandanicky1 9-5-2017 05:14 PM
Laaa tido ke..seramnya kalau cmni
Quote spiderman80 9-5-2017 05:17 PM
Bersangka baik, ketua juruterbang tersebut tidur di kerusi 'business class' sebab beliau tidak mahu menggangu co-pilot yang sedang tidur di bahagian belakang kokpit.
Quote missinpiece 9-5-2017 05:39 PM
So nxt time sila sorok2 sikit kelakuan agar x kena tular ..
Quote pyropura 9-5-2017 05:42 PM
PIA - Pray In Allah
Quote Esmiria 9-5-2017 05:53 PM
aku tunggu hapdet brite ni.
Quote mbhcsf 9-5-2017 06:52 PM
hahahahahah



kapten Amir Akhtar Hashmi

ameeeer  - what have you done ?


Quote Buritan 9-5-2017 06:55 PM
pyropura replied at 9-5-2017 05:42 PM
PIA - Pray In Allah

Hekau tak tahu kee. Kesian.. kata dah sampei etiopia.. {:bye
Quote pyropura 9-5-2017 07:41 PM
spiderman80 replied at 9-5-2017 05:17 PM
Bersangka baik, ketua juruterbang tersebut tidur di kerusi 'business class' sebab beliau tidak mahu  ...

Penah sekali naik PIA nih, aku perati hampir setiap 20 minit kapten panggil pramugari masuk cockpit, mintak air la macam2. Kan ke pintu kokpit patut berkunci selalu kan?  
Quote mbhcsf 9-5-2017 07:46 PM
jap  surely dia dah on autopilot , kan?
Quote Buritan 9-5-2017 07:53 PM
mbhcsf replied at 9-5-2017 07:46 PM
jap  surely dia dah on autopilot , kan?

Yes.... pandai mbhsf
Quote kelana36 9-5-2017 08:38 PM
kalau flight time more than 9 hours, kena  ada  at keast 3 orang pilots. masa take off and landing semua mesti ada kat dalam cockpit, selain dari itu, ganti ganti la berehat. tak salah pun.
cuma capt tu bangang sikit, kenapa tak tutup sikit uniform tu atau tukar terus supaya orang tak anggap negative.
Quote Levespa 9-5-2017 08:40 PM
memang tak patut lah.. walau co pilot back up sekalipun jangan laa tidur sampai luar cockpit.. kalau ada emergency ke apa macamana?
Quote pyropura 9-5-2017 08:54 PM
... super senior pilot gaji cuma 4ribu inggit lebih aje? Btw, nama pilot tu semua macam Syiah aje, tul ke?  
Sources said that on April 26, 2017 Mr Hashmi was in charge of operating the London-bound PK-785 along with first officer Ali Hassan Yazdani. Another first officer, Mohammad Asad Ali, who was under training, was also present in the cockpit. Mr Hashmi, an instructor, gets paid over Rs100,000 each month to train pilots, and was supposed to train Mr Ali during the flight.
Quote matamata 9-5-2017 09:20 PM
dlm kabin wajib 2 orglah
Quote spiderman80 9-5-2017 09:26 PM
pyropura replied at 9-5-2017 07:41 PM
Penah sekali naik PIA nih, aku perati hampir setiap 20 minit kapten panggil pramugari masuk cockpi ...

Haha....


Quote nisako 9-5-2017 09:28 PM
What????.......
Quote zorrro_03 9-5-2017 09:33 PM
spiderman80 replied at 9-5-2017 05:17 PM
Bersangka baik, ketua juruterbang tersebut tidur di kerusi 'business class' sebab beliau tidak mahu  ...

Hahaha.  Bernas idea kau ni spidi....  balik awak lah nampak nya Kalau amalan pilot lagu ni.
Quote fefeeling 9-5-2017 09:56 PM
Hehhee xpelah gantung keje pun gaji still leh cover makan minum x mcm kita rakyat marhaen ni huhu

Lihat semua komen(40)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 12:33 AM GMT+8 , Processed in 0.073450 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top