CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4649|Reply: 40

Digantung Kerja, Juruterbang Didapati Tidur Dalam Pesawat Sebaik Saja Berlepas

[Copy link]
Post time 9-5-2017 03:51 PM | Show all posts |Read mode
Seorang penumpang dikatakan sempat mengambil gambar ketua juruterbang Syarikat Penerbangan Antarabangsa Pakistan yang dikenali sebagai kapten Amir Akhtar Hashmi yang kelihatan sedang tidur nyenyak dalam pesawat.


Memetik laporan akhbar Pakistan, Dawn, gambar yang diambil itu pada 26 April yang lalu, jelas kelihatan kapten Hashmi tidur di kerusi 'business class' sebaik sahaja berlepas dari Islamabad ke London.


Menurut pramugari yang bertugas, rata-rata penumpang merungut mereka berasa tidak selamat berada di ketinggian 30,000 kaki apabila kelihatan kapten Amir Akhtar Hashmi sedang tidur.


Difahamkan, tidak lama kemudian, gambar yang diambil itu tersebar meluas di semua media sosial dan tindakan ketua juruterbang itu terus dikecam.


Ketua juruterbang itu yang juga bekas Presiden Persatuan Juruterbang Syarikat Penerbangan Antarabangsa Pakistan dilaporkan digantung kerja sementara menunggu siasatan dijalankan berhubung isu tersebut.


Ia bukan sesuatu yang luar biasa untuk juruterbang berehat sementara untuk penerbangan jarak jauh, namun ia biasanya dilakukan di dalam kabin kecil terletak di belakang kokpit, jauh dari pandangan penumpang.- CARI

sumber : http://metro.co.uk

sumber : http://metro.co.uk



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2017 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
laa..mcm tue plak
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa tido ke..seramnya kalau cmni
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersangka baik, ketua juruterbang tersebut tidur di kerusi 'business class' sebab beliau tidak mahu menggangu co-pilot yang sedang tidur di bahagian belakang kokpit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
So nxt time sila sorok2 sikit kelakuan agar x kena tular ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
PIA - Pray In Allah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-5-2017 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tunggu hapdet brite ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 06:52 PM | Show all posts
hahahahahah



kapten Amir Akhtar Hashmi

ameeeer  - what have you done ?


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2017 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 9-5-2017 05:42 PM
PIA - Pray In Allah

Hekau tak tahu kee. Kesian.. kata dah sampei etiopia.. {:bye
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
spiderman80 replied at 9-5-2017 05:17 PM
Bersangka baik, ketua juruterbang tersebut tidur di kerusi 'business class' sebab beliau tidak mahu  ...

Penah sekali naik PIA nih, aku perati hampir setiap 20 minit kapten panggil pramugari masuk cockpit, mintak air la macam2. Kan ke pintu kokpit patut berkunci selalu kan?  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 07:46 PM | Show all posts
jap  surely dia dah on autopilot , kan?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 9-5-2017 07:46 PM
jap  surely dia dah on autopilot , kan?

Yes.... pandai mbhsf
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 08:38 PM | Show all posts
kalau flight time more than 9 hours, kena  ada  at keast 3 orang pilots. masa take off and landing semua mesti ada kat dalam cockpit, selain dari itu, ganti ganti la berehat. tak salah pun.
cuma capt tu bangang sikit, kenapa tak tutup sikit uniform tu atau tukar terus supaya orang tak anggap negative.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
memang tak patut lah.. walau co pilot back up sekalipun jangan laa tidur sampai luar cockpit.. kalau ada emergency ke apa macamana?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
... super senior pilot gaji cuma 4ribu inggit lebih aje? Btw, nama pilot tu semua macam Syiah aje, tul ke?  
Sources said that on April 26, 2017 Mr Hashmi was in charge of operating the London-bound PK-785 along with first officer Ali Hassan Yazdani. Another first officer, Mohammad Asad Ali, who was under training, was also present in the cockpit. Mr Hashmi, an instructor, gets paid over Rs100,000 each month to train pilots, and was supposed to train Mr Ali during the flight.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dlm kabin wajib 2 orglah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2017 09:26 PM | Show all posts
pyropura replied at 9-5-2017 07:41 PM
Penah sekali naik PIA nih, aku perati hampir setiap 20 minit kapten panggil pramugari masuk cockpi ...

Haha....


Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
What????.......
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 09:33 PM | Show all posts
spiderman80 replied at 9-5-2017 05:17 PM
Bersangka baik, ketua juruterbang tersebut tidur di kerusi 'business class' sebab beliau tidak mahu  ...

Hahaha.  Bernas idea kau ni spidi....  balik awak lah nampak nya Kalau amalan pilot lagu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehhee xpelah gantung keje pun gaji still leh cover makan minum x mcm kita rakyat marhaen ni huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 181285 Replies : 3092
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 16774 Replies : 44
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 28666 Replies : 96
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 91957 Replies : 819
Bantah penjualan saham MAHB kepada BlackRock, Aktivis M Mythreyar teruskan mogok lapar lebih 80 jam
YgBenarBantah penjualan saham MAHB kepada Black
Views : 4435 Replies : 1
Al-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
chaconAl-Kisah Tok Janggut Gerik, Perak.
Views : 4170 Replies : 4
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 19398 Replies : 13
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38210 Replies : 300
Mak Cik Kantin Kiciwa Guru Di Sekolah Berniaga Makanan, Luah Tak Puas Hati Sebab Jual Makanan dan Beri Saingan Sengit pada Beliau.Wajar atau tidak
YgBenarMak Cik Kantin Kiciwa Guru Di Sekolah Be
Views : 4647 Replies : 0
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3613 Replies : 27

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 02:17 AM GMT+8 , Processed in 0.071284 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list