CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Berang Ditegur Ponteng, Pelajar Belasah Peniaga Hingga Koma

27-4-2017 04:54 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 27756| Komen: 247

Description: Berang selepas ditegur ponteng sekolah, seorang pelajar bertindak ‘samseng’ membelasah seorang peniaga hingga tidak sedarkan diri.
Berang selepas ditegur ponteng sekolah, seorang pelajar bertindak ‘samseng’ membelasah seorang peniaga hingga tidak sedarkan diri.

Dalam kejadian yang didakwa berlaku di sebuah pusat beli-belah di Gombak kelmarin, pelajar yang 'bengang' dengan peniaga berkenaan telah memanggil beberapa rakannya dari Taman Melati, Gombak untuk membelasah peniaga tersebut sehingga koma.

Menerusi perkongsian di Facebook, pelajar terbabit yang memakai pakaian sukan sekolah di Gombak berwarna merah dikatakan ditegur oleh peniaga kerana ponteng sekolah.

Difahamkan, berang dengan tindakan peniaga itu, dia memanggil beberapa rakannya dari Taman Melati, Gombak untuk membelasah peniaga tersebut hingga tidak sedarkan diri.

Turut dimuat naik gambar pelajar berkenaan dan dua lagi remaja dalam keadaan bergari di samping dua anggota polis serta keadaan peniaga yang terbaring di kedainya.

Sementara itu, dilaporkan polis daerah Wangsa Maju telah menahan dua lelaki yang dikenali Qalyubi Miqdam Che Sohor, 23 dan Muhamad Farahan Nabil Khishamuddin, 20 yang dipercayai terlibat dalam kejadian tersebut.

 
Suspek ditahan kemudian sebelum mereka didakwa di Mahkamah Sesyen pada Rabu.

Kes itu ditetapkan untuk sebutan pada 18 Mei.- CARI

sumber : internet

37

Bagus
25

Marah
24

Terkejut
32

Sedih
16

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (160 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batmana 26-4-2017 05:23 PM
aku slalu report polis klu pelajar ponteng
psl skrg cikgu takde kuasa ronda2 luar sekola cari bdk ponteng
klu tepon sekola pn dorg kata tkle buat apa2 dah, suh call polis

Quote RED 666 26-4-2017 05:44 PM
Edited by RED 666 at 26-4-2017 05:46 PM

Hantar henry gurney je semua budak2 samseng bedebah ni:

Kat dalam tu bertumbuklah korang puas2 dgn warden sana
Quote missinpiece 26-4-2017 05:54 PM
Xtaula budak zaman skarang nih..kalau x membantai org, die pulak kena bantai
Quote grouper 26-4-2017 06:00 PM
Boleh x minta pembantu warden kes pukul pakai paip getah tu tolong pukul sekali budak2 ni...yg ni patut rasanya kena pukul paip getah ari2
Quote akusukaq 26-4-2017 06:00 PM
dah mak bapak hanya pandai buat anak jek.asuhan dn didikan zero.
Quote prettyuglybabe 26-4-2017 06:08 PM
apa lagi peniaga tu cakap?
Quote felinecat 26-4-2017 06:27 PM
ntah2 mak bapak budak ni pendatang PATI yg duduk kt pprt.kat sane kn ramai. mak bapak situ mane kesah anak depa, memang menimbullkan masalah sosial je
Quote sk8er 26-4-2017 06:32 PM
batmana replied at 26-4-2017 05:23 PM
aku slalu report polis klu pelajar ponteng
psl skrg cikgu takde kuasa ronda2 luar sekola cari bdk p ...

Betul. Selangkah pelajar keluar dr pagar sklh, dh di luar bidang kuasa cikgu.

Dulu aku selalu gak nmpk cikgu2 pi round kat mall tgkp bebudak main game tp sekrg x de dh. Bila dibangkitkan dlm pibg, cikgu2 jwb di luar bidang kuasa diaorg.

Mgu lps aku nmpk guard mall halang bdk2 pakai baju PJ sklh dr masuk tmpt game.

Bdk2 ni pi ke blkg sket, keluarkan baju lain dr dlm beg dan tukar. Dpn mata aku dan mata guard mall tu jgk. Guard tu geleng kepala pandang aku & ckp "susah bdk skrg".
Quote sk8er 26-4-2017 06:34 PM
akusukaq replied at 26-4-2017 06:00 PM
dah mak bapak hanya pandai buat anak jek.asuhan dn didikan zero.

Maaf ckp, aku byk kali jmpa mak pak sgt2 baik tp diuji dgn anak perangai hamjadah! So aku mcm x nak la salahkan mak pak kecuali mmg kita tau mak pak tu jenis x kisahkan anak.
Quote saladin780 26-4-2017 07:19 PM
anak sapa la ni..belash sorang2 x brani..sanggup gi panggil kawan2
Quote EJALTI 26-4-2017 07:24 PM
Spender pun mak bapak belikan, nak berlagak samseng....
Quote sarahmirza 26-4-2017 07:26 PM
Jahatnya ko dik.
Baru kena tegur ponteng sekolah dah belasah orang.
Kalau kena tembak polis & mati, mak bapak kau pulak saman polis.
Kena langgar kereta sebab main tengah highway, orang lain pulak nak dipersalahkan.
Hidup menyusahkan orang aje.
Quote mbhcsf 26-4-2017 07:28 PM
lain kali call pihak polis saje, sebab pihak pilis ada kuasa  menahan.


sebenarnya apa jadi akhirnya pada perbuatan ponteng sekolah dalam kalangan  remaja ini?
Quote eLiaD 26-4-2017 07:32 PM
budx2 'lepasan' henry gurney,bukit senyum semua ni..keluar bukan jd baik tp makin teruk
Quote sarahmirza 26-4-2017 07:46 PM
eLiaD replied at 26-4-2017 07:32 PM
budx2 'lepasan' henry gurney,bukit senyum semua ni..keluar bukan jd baik tp makin teruk

Sek henry gurney bukan ke lepas 18 tahun baru keluar?
Quote RatuDunia94 26-4-2017 07:47 PM
Iols dulu pernah ponteng sekolah nk pegi bandar.. Tp mmg ponteng dr rumah. So parents iols tau iols x sekolah.. Tgh tunggu bas kt pondok bas tup2 cikgu disiplin sekolah elok je lalu depan pastu berhenti.. Masa tu nk lari pon x sempat..
Quote catalina 26-4-2017 07:49 PM
Bagi aje budak2 ni bermalam di lokap sama dgn samseng2 lain, biar ade akai skit :
Quote Tapayana 26-4-2017 08:01 PM
melati m3 mall baru bukak tak jauh dr lrt taman melati

mall pun cun2 kawasan flat pprt mmg jd kawasan la tmpat budak2 tu bersidai lepas abes skolah. nak gi setapak sentral budak2 kolej TAR banyak berkumpul
Quote kucen_miang 26-4-2017 08:07 PM
Kentang.Goreng replied at 26-4-2017 05:19 PM
Semoga parents budak sekolah ni mendapat balasan yang setimpal juga...

Peniaga Dibelasah Selepa ...

Budak2 setan ni elok kena bedal ngan paip getah

Lihat semua komen(247)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 03:46 AM GMT+8 , Processed in 0.065379 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top