CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Abang Kena 'Game', Selama Ini 'Bela' Tunangan Orang Rupanya

5-4-2017 10:46 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 15797| Komen: 110|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Fitrah manusia berkasih dan berpisah. Tapi, lain orang lain pula cara berpisahnya, tak begitu? Ada yang berpisah cara baik, ada juga sebaliknya.
Fitrah manusia berkasih dan berpisah. Tapi, lain orang lain pula cara berpisahnya, tak begitu? Ada yang berpisah cara baik, ada juga sebaliknya. 

Begitu juga lelaki ini yang kecundang dalam percintaannya. Baru-baru ini, Jebat Hj Ali meluahkan perasaannya dan menceritakan pengalamannya ditipu kekasih yang sebenarnya sudah menjadi tunangan orang lain.



Dalam masa beberapa bulan menjalin hubungan pelbagai dugaan dihadapinya. Bukan sahaja tidak dibenarkan 'follow' laman sosial wanita itu, malah Jebat langsung tidak dibenarkan memegang telefon bimbitnya sedangkan kekasihnya itu bebas 'meneroka' telefon bimbit jebat selain 'skodeng' laman sosialnya.

"Then dua hari lepas Yang Maha Kuasa buka mata aku," tulisnya.






Jebat memaksa wanita itu untuk berterus terang, malangnya dia masih mahu berdolak-dalik lagi.



"Dia jawab lagi 'sebab nilah I tak bagi you follow ig I tengok semua yang ada. Sebab nanti You fikir bukan2'," katanya.


Mungkin berang tembelangnya sudah pecah, wanita itu terus mahu pulang dan tidak kisah sekiranya Jebat mahu memutuskan perhubungan mereka.



Rata-rata netizen yang membaca perkongsian ini turut merasai apa yang dirasakan Jebat.

"Tabah la bro..bertabah laa..pernah kena lebih kurang sama dengan kau..teruskan hidup macam biasa je la," komen netizen.


Foto: FB Jebat Hj Ali

Mantap jugalah lakonan wanita terbabit sehingga tidak mahu mengaku kalah dan salahnya. Lucu ada, kasihan pun ada dengan Jebat ni. Walau apapun, bersyukurlah Jebat sebab baru tiga bulan dah tahu kebenarannya. Kalau lagi lama baru tahu, tak ke haru jadinya? - CARI
8

Bagus
8

Marah
20

Terkejut
14

Sedih
11

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote evlinne 5-4-2017 11:01 AM
Har har... loser gila
Quote mongoose_kidz 5-4-2017 11:10 AM
mula2 aku baca pening tgk perkataan relay relay....ingtkn ape bnda la
relationship la kot ek?
adoi..tulis jela melayu

btw takziah la..bunga bukan sekuntum
Quote prettyuglybabe 5-4-2017 11:12 AM
kalau aku, cari no tunang pompuan tu, pastu post semua gambar together..
biar dia rasa
Quote forumcari777 5-4-2017 11:21 AM
Sekarang ni takda istilah playboy lagi dah.. playgirl pun ramai

playles playplu next perhaps?
Quote kentel 5-4-2017 11:23 AM
jantan ni pun bdk wicet kot.....mampos la pompuan tu xnak layan scene dgn since pun x reti beza
Quote mieymiey 5-4-2017 11:24 AM
Takper la bro, RELAY chuols pun baru 3 bulan kan?
Syukur la tembelang dia dah pecah.
Mau nya lepas 3 tahun bercinta baru chuols tau perangai sebenar dia?
Lagi haru.
Quote nuril86 5-4-2017 11:30 AM
prettyuglybabe replied at 5-4-2017 11:12 AM
kalau aku, cari no tunang pompuan tu, pastu post semua gambar together..
biar dia rasa :l ...

yes... true... biar same2 rase mcm mane sakitnya tuh disini...
Quote cheergirlz 5-4-2017 11:33 AM
ermm...mcm2 drama..jgn laa brsikap mcm tue..
Quote mochi1098 5-4-2017 11:34 AM
Penat aku pk apa kena mengena relay dlm crita ni..ces
Quote awaynepian 5-4-2017 11:35 AM
kentel replied at 5-4-2017 11:23 AM
jantan ni pun bdk wicet kot.....mampos la pompuan tu xnak layan  scene dgn since pun x reti be ...

Tu la..scene...since...kah kah kah...macam xberapa nak educated budak man ni..
Rasanya minah tu buat main je..
Relay... jadah aku pikir budak zaman skrg nih
Btw...lesson for u jebat..cerdik sikit jadi jantan
Quote aleesyasofia 5-4-2017 11:37 AM
sakit jiwa dibuatnya dok baca ayat2 budak zmn skrg nie.. baru 3 bln dik.. mcm bbnu brcinta..
Quote kentel 5-4-2017 11:40 AM
awaynepian replied at 5-4-2017 11:35 AM
Tu la..scene...since...kah kah kah...macam xberapa nak educated budak man ni..
Rasanya minah tu b ...

bdk JDT rupenye..patut pun kena game


Quote Minami2013 5-4-2017 11:40 AM
Tuhan nak tunjuk... sib baik 3 bulan je... bertabahlah...
Quote matchstick 5-4-2017 11:42 AM
dak2 wicet kelas pertengahan ni..yg kelas hujung lg hauk ayat dorg. kita manusia biasa kena pakai translator utk paham apa dorg tulis
Quote apalancut 5-4-2017 11:46 AM
ada sapa2 nak relay dgn aku tak? baton relay ada ditangan ku skng
Quote chinta89 5-4-2017 11:47 AM
lawa sgt kah pompuan sesuci embun pagi tu?
Quote bellyadele 5-4-2017 11:51 AM
Pening aku baca dan nak hadam relay tue apa. Belum lagi masuk part scene...isk2.
Baru 3 bulan jer dik ko tanggung tunang orng tue. Lain kali kalau perempuan dah tunjuk perangai mcm tue jangan layan..
Quote helicornia 5-4-2017 11:54 AM
adoi la budak2 baru nk up punya citer pn masuk cari
Quote Victorioussss 5-4-2017 12:03 PM
Bertabahlah dik.. fomfuan yang kaki game memang akan backup kaki game jgk macam forumers dalam ni.

Cinta mati je yang faham situasi anda kene game dgn perempuan. Dia punya spin, memang A. I feel u dik. Aku pun pernah kene game dengan first love lagi tau tau..

Bertabahlahh

Lihat semua komen(110)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-4-2024 12:02 PM GMT+8 , Processed in 0.061196 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top