CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 12483|Reply: 110

Abang Kena 'Game', Selama Ini 'Bela' Tunangan Orang Rupanya

[Copy link]
Post time 5-4-2017 10:46 AM | Show all posts |Read mode
Fitrah manusia berkasih dan berpisah. Tapi, lain orang lain pula cara berpisahnya, tak begitu? Ada yang berpisah cara baik, ada juga sebaliknya.


Begitu juga lelaki ini yang kecundang dalam percintaannya. Baru-baru ini, Jebat Hj Ali meluahkan perasaannya dan menceritakan pengalamannya ditipu kekasih yang sebenarnya sudah menjadi tunangan orang lain.








Dalam masa beberapa bulan menjalin hubungan pelbagai dugaan dihadapinya. Bukan sahaja tidak dibenarkan 'follow' laman sosial wanita itu, malah Jebat langsung tidak dibenarkan memegang telefon bimbitnya sedangkan kekasihnya itu bebas 'meneroka' telefon bimbit jebat selain 'skodeng' laman sosialnya.

"Then dua hari lepas Yang Maha Kuasa buka mata aku," tulisnya.














Jebat memaksa wanita itu untuk berterus terang, malangnya dia masih mahu berdolak-dalik lagi.






"Dia jawab lagi 'sebab nilah I tak bagi you follow ig I tengok semua yang ada. Sebab nanti You fikir bukan2'," katanya.






Mungkin berang tembelangnya sudah pecah, wanita itu terus mahu pulang dan tidak kisah sekiranya Jebat mahu memutuskan perhubungan mereka.







Rata-rata netizen yang membaca perkongsian ini turut merasai apa yang dirasakan Jebat.

"Tabah la bro..bertabah laa..pernah kena lebih kurang sama dengan kau..teruskan hidup macam biasa je la," komen netizen.




Foto: FB Jebat Hj Ali




Mantap jugalah lakonan wanita terbabit sehingga tidak mahu mengaku kalah dan salahnya. Lucu ada, kasihan pun ada dengan Jebat ni. Walau apapun, bersyukurlah Jebat sebab baru tiga bulan dah tahu kebenarannya. Kalau lagi lama baru tahu, tak ke haru jadinya? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Har har... loser gila
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
mula2 aku baca pening tgk perkataan relay relay....ingtkn ape bnda la
relationship la kot ek?
adoi..tulis jela melayu

btw takziah la..bunga bukan sekuntum
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:12 AM | Show all posts
kalau aku, cari no tunang pompuan tu, pastu post semua gambar together..
biar dia rasa
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:21 AM | Show all posts
Sekarang ni takda istilah playboy lagi dah.. playgirl pun ramai

playles playplu next perhaps?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:23 AM | Show all posts
jantan ni pun bdk wicet kot.....mampos la pompuan tu xnak layan scene dgn since pun x reti beza
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-4-2017 11:24 AM | Show all posts
Takper la bro, RELAY chuols pun baru 3 bulan kan?
Syukur la tembelang dia dah pecah.
Mau nya lepas 3 tahun bercinta baru chuols tau perangai sebenar dia?
Lagi haru.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:30 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 5-4-2017 11:12 AM
kalau aku, cari no tunang pompuan tu, pastu post semua gambar together..
biar dia rasa :l ...

yes... true... biar same2 rase mcm mane sakitnya tuh disini...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ermm...mcm2 drama..jgn laa brsikap mcm tue..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Penat aku pk apa kena mengena relay dlm crita ni..ces
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
kentel replied at 5-4-2017 11:23 AM
jantan ni pun bdk wicet kot.....mampos la pompuan tu xnak layan  scene dgn since pun x reti be ...

Tu la..scene...since...kah kah kah...macam xberapa nak educated budak man ni..
Rasanya minah tu buat main je..
Relay... jadah aku pikir budak zaman skrg nih
Btw...lesson for u jebat..cerdik sikit jadi jantan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:37 AM | Show all posts
sakit jiwa dibuatnya dok baca ayat2 budak zmn skrg nie.. baru 3 bln dik.. mcm bbnu brcinta..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:40 AM | Show all posts
awaynepian replied at 5-4-2017 11:35 AM
Tu la..scene...since...kah kah kah...macam xberapa nak educated budak man ni..
Rasanya minah tu b ...

bdk JDT rupenye..patut pun kena game


Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:40 AM | Show all posts
Tuhan nak tunjuk... sib baik 3 bulan je... bertabahlah...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:42 AM | Show all posts
dak2 wicet kelas pertengahan ni..yg kelas hujung lg hauk ayat dorg. kita manusia biasa kena pakai translator utk paham apa dorg tulis
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ada sapa2 nak relay dgn aku tak? baton relay ada ditangan ku skng
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 11:47 AM | Show all posts
lawa sgt kah pompuan sesuci embun pagi tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:51 AM | Show all posts
Pening aku baca dan nak hadam relay tue apa. Belum lagi masuk part scene...isk2.
Baru 3 bulan jer dik ko tanggung tunang orng tue. Lain kali kalau perempuan dah tunjuk perangai mcm tue jangan layan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
adoi la budak2 baru nk up punya citer pn masuk cari
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah dik.. fomfuan yang kaki game memang akan backup kaki game jgk macam forumers dalam ni.

Cinta mati je yang faham situasi anda kene game dgn perempuan. Dia punya spin, memang A. I feel u dik. Aku pun pernah kene game dengan first love lagi tau tau..

Bertabahlahh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 03:09 AM GMT+8 , Processed in 0.075151 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list