CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

100 Maut Kesan Gas Toksik Serangan Udara Di Syria

5-4-2017 09:58 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3846| Komen: 26

Description: Sekurang-kurangnya 100 orang termasuk kanak-kanak terbunuh ekoran serangan udara yang mengeluarkan gas toksik di sebuah bandar di barat laut Syria kelmarin.
Sekurang-kurangnya 100 orang termasuk kanak-kanak terbunuh ekoran serangan udara yang mengeluarkan gas toksik di sebuah bandar di barat laut Syria kelmarin.


Memetik laporan Fox News, pegawai kesihatan Idlib, sekurang-kurangnya 400 orang cedera dalam serangan tersebut.

Balai Cerap Syria bagi Hak Asasi Manusia berkata, mereka yang terbunuh di bandar Khan Sheikhun di wilayah tengah Idlib, maut akibat lemas daripada kesan gas beracun itu.

Pembangkang Gabungan Kebangsaan Syria menuduh rejim Presiden Bashar al Assad bertanggungjawab atas serangan gas toksik itu dan menuntut kepada siasatan PBB.

“Gabungan Negara menuntut Majlis Keselamatan PBB mengadakan sidang tergempar…. mengadakan siasatan segera dan mengambil langkah-langkah sewajarnya bagi memastikan pegawai, pelaku dan penyokong bertanggungjawab,” kata badan itu dalam satu kenyataan.-CARI




4

Bagus
3

Marah
6

Terkejut
17

Sedih
8

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 5-4-2017 11:06 AM
dorg guna gas sarin kan
Quote cheergirlz 5-4-2017 11:36 AM
tgk dlm berita smlm..sdih n kesian dgn nsib mrk..
Quote cicicumel 5-4-2017 11:37 AM
ada org share kat instagram.. ngeri sgt....bergelimpangan mati
Quote mieymiey 5-4-2017 11:39 AM
Innalillahiwainnailaihirajiun
Quote shernazz 5-4-2017 11:42 AM
sedih wei tgk bebudak tu nyawa nyawa ikan...adoi...
x sanggup aku nK tengok lagi...
snalam ending buletin utama kot ada clip tu...
Quote slavehunter 5-4-2017 12:36 PM
Kesian budak2 yang banyak.kena......
Quote tripleid 5-4-2017 12:45 PM
sah2 la si basyar tu guna jet+bom made in russia bunuh rakyat dia
tu
..tp mcm biasa ujung2 ommah akn blame us/yahoodi
Quote Simunggu 5-4-2017 12:46 PM
ada jual bom gas beracun ni rupanya...
Quote nuralisa 5-4-2017 01:04 PM
iyela..kesiannya msing2 cuba utk selamatkan mangsa2 lain..
sembur2 air semua...

kejamnya sapa yg buat macamtu..
Quote cmf_premierleag 5-4-2017 01:24 PM
Bangsa syria ni patutnya tak layak dilahirkan pun ke muka bumi ni
Dpt peluang utk hidup pun masih sangap berperang berbunuhan
Quote lonely_surina 5-4-2017 01:33 PM
syria neh negeri penuh keberkatan dari Allah swt..
dan suatu hari nanti akan jadi satu peperangan besar, salah satu tempat di syria neh akan menjadi kubu kuat org islam..
Quote AbukRokok 5-4-2017 02:24 PM
mungkin serangan yang diada adakan mcm kes di Ghuta dulu
mungkin juga serangan udara terhadap kilang senjata kimia

sejak kantoi kes serangan kimia di Ghuta 2013 aku dah xcaya temberang play victim


iyalah frontline Hama xdpt nak sustain progress.... so try nasib cuba penipuan dulu sekali lagi.
Quote fara7351 5-4-2017 02:28 PM
kesian sangat tgok video clip tu especially tengok budak kecik yg kena..
cuma Allah mampu membalasnya..
Quote lolita737 5-4-2017 02:48 PM
baca berita ni pun dh sedih..

ramai artis post n share video.. tp xsanggup nak tengok..

semoga mereka sentiasa dirahmati oleh ALLAH.
Quote finesse 5-4-2017 02:58 PM
Mmg bashar buat ke? Mcm la yg pro pemberontak syumul x membunuh. Lepas ak tgk video psl beberapa penipuan pemberontak ni ak neutral jah. Moga perang tak de hala tuju ni berhenti. Dasar arab gila berperang.
Quote finesse 5-4-2017 02:58 PM
AbukRokok replied at 5-4-2017 02:24 PM
mungkin serangan yang diada adakan mcm kes di Ghuta dulu
mungkin juga serangan udara terhadap kilan ...

Abg abukrokok ni isele ke?   
Quote AbukRokok 5-4-2017 03:17 PM
finesse replied at 5-4-2017 02:58 PM
Abg abukrokok ni isele ke?

baik ko tanya akak sunni ke shia dik.


Quote finesse 5-4-2017 03:22 PM
AbukRokok replied at 5-4-2017 03:17 PM
baik ko tanya akak sunni ke shia dik.

Sis ni shia kan? Bau2 penyokong bashat saja. Koran baru sis tu baca berapa kali sehari   
Quote mirandanicky1 7-4-2017 12:19 AM
Sedih dan kasihan tgk kanak2 jd kaku tkleh bnafas..

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 12:38 AM GMT+8 , Processed in 0.069473 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top