CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Amboi Kakak Meroyan! Video Wanita Singapura Naik Hantu Ditonton Hampir 6 Juta Kali

5-4-2017 01:35 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 9412| Komen: 38|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Kecoh di media sosial apabila rakaman video menunjukkan seorang wanita seakan meroyan dalam sebuah premis di Tiong Bahru Plaza, Singapura.

Kecoh di media sosial apabila rakaman video menunjukkan seorang wanita seakan meroyan dalam sebuah premis di Tiong Bahru Plaza, Singapura.


Kejadian pada 3 April itu menunjukkan wanita India, berumur 45 tahun itu bukan sahaja menjerit-jerit malah turut memukul pekerja di premis Owndays. 

Video berdurasi 4.22 minit tersebut mendapat kecaman kerana bukan sahaja perlakuan wanita yang seolah dirasuk hantu malah turut melempiaskan kata-kata berbaur rasis kepada pekerja berkenaan. 

Sehingga kini, meskipun kurang 24 jam dimuat naik, rakaman video tersebut mencecah sehingga 5.9 juta tontonan, nyata ia bukan isu yang bukan boleh dipandang ringan. 

Loading FB Post...


Meskipun bukan berlaku di Malaysia, semangat perkauman muhibah sentiasa diterapkan di negara ini antara masyarakat Melayu, Cina dan India, sedikit sebanyak kejadian itu memberi kesan di hati ramai orang.

Netizen tanpa henti mengecam perbuatan wanita terbabit, meskipun tidak tahu apakah punca sebenar dia menjadi begitu marah dan bertindak di luar kawalan itu. 


Terbaru, memetik laman Stomp, wanita tersebut telah ditahan oleh pihak berkuasa selepas perlakuannya itu menjadi viral. 

"Wanita berusia 45 tahun tersebut telah ditahan berhubung kes tersebut. Pihak polis masih menjalankan siasatan," kata jurucakap polis. 

Dalam pada itu, Owndays yang merupakan kedai cermin mata di Singapura, memuat naik status berhubung kejadian itu. Selain kesal dengan kejadian berkenaan, pihak Owndays turut mengucapkan terima kasih kepada para netizen yang memberikan semangat kepada pekerja yang diserang wanita terbabit.


21

Bagus
7

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
16

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Mary_jane 5-4-2017 02:02 PM
Yang menyorok tu kenapa? Laju je kome bab viral2
Quote Artemesiaa 5-4-2017 02:30 PM
Benda boleh bawak discuss yang naik angin tak tentu arah baran nau aci ni bukan boleh selesaikan masaalah pun.  
Quote simatakucing 5-4-2017 02:30 PM
Naik hantu beno gayenye tu,tehenjut2 dada tu menarik nafas,kesian tgk girl yg kena pukul tu mcm mak marah anak je kt umah sbb tetumpah air je
Quote belilies 5-4-2017 02:32 PM
Aduhai. Iols nak tau excuse sheols ngamuk. Derang kata sheols mental. Pastu dah ngekor pompuan tew dr lrt sampai ke kedai tew sbb nak sembunyi dr sheols.
Quote cheergirlz 5-4-2017 02:43 PM
ish..ish..ish..mmg maroh beno gayenyer..
Quote Nham22 5-4-2017 02:47 PM
belilies replied at 5-4-2017 02:32 PM
Aduhai. Iols nak tau excuse sheols ngamuk. Derang kata sheols mental. Pastu dah ngekor pompuan tew d ...

Lari lah laju2....menyorok pon tak pandai...     agaknye die terkenang kan anak die yg tinggaikan die.. or minah cine ni ade pandang2x sinis ke die...
Quote belilies 5-4-2017 02:57 PM
Nham22 replied at 5-4-2017 02:47 PM
Lari lah laju2....menyorok pon tak pandai...     agaknye die terkenang kan anak die yg ting ...

Siap tukang tolong nyorok pun kene blasah ngan sheols. Ada bran?

Dah kena tangkap pun sheols.
Quote WhiskeyScotch 5-4-2017 03:31 PM
Sia-sia kena tahan polis.
Quote boyagombak 5-4-2017 03:35 PM
Chitt poddacheiitt kasik kaki masuk mulut yitu minahchi
Quote missDollie 5-4-2017 03:55 PM
Ayoyo bingit gilerrr..apa pun aku tak paham..
Quote tungkai 5-4-2017 04:33 PM
Kawan aku kat SG cakap, acik ni naik MRT dengan sorang lg China girl. Dalam train lagi dah start meroyan tak puas hati & harrass dengan amoi China tu. Pastu amoi tu turun kat station yg sama acik ni turun. Amoi tu takut sbb dah makin agresif so lari masuk dlm kedai tu

Acik ni kejar dan terus drama. Tak psl2 org yg jaga kena kedai tu kena pukul. Bila dah kena amik video, tukar drama lain katanya bracelet dia org kedai tu sorokkan. Padahal terjatuh time dia pukul amoi kedai tu...Hhhmm....ntah lahh...
Quote ad_hoc79 5-4-2017 05:18 PM
nampak memula gelang tu ada, pastu terjatuh dia kutip. pastu dia pakai masa keluar kedai. masuk kedai balik sambung marah2... pukul2.
pastu masuk bilik (kot) yg ada langsir tu, lps tu gelang dah xde.
dia saje buang gelang dalam bilik tu ke?
Quote merrissa 5-4-2017 06:48 PM
Edited by merrissa at 5-4-2017 06:49 PM

selamat ke pejara la....duk pukul2 orang...harap ada kesan lebam...biaq padan muka lama sikit hang lh meroyan kt penjara

p/s: nyampah dengan ade lelaki tuh..sibok nak tambah minyak dalam api....makcik tuh nak jerit dia pon nak jerit
Quote VuJiE 5-4-2017 07:01 PM
ish perempuan gila
Quote felinecat 5-4-2017 07:36 PM
merrissa replied at 5-4-2017 06:48 PM
selamat ke pejara la....duk pukul2 orang...harap ada kesan lebam...biaq padan muka lama sikit hang l ...

lelaki tu mempersoal kenaapa makcik tu assault the girl, kang xtolong netizen cakap dayus..salut dgn org ramai yg membantu
Quote Nham22 5-4-2017 08:35 PM
Edited by Nham22 at 5-4-2017 08:37 PM

Indian ni cakap something like "im done with this chinese girl..they keep cheating/kidding me in neigbourhood"...

Kenal ke antara satu same lain...?
Quote catalina 5-4-2017 09:00 PM
Satu aje explaination - "Giler Isim"


Quote lululun 5-4-2017 09:08 PM
Apa yang marah benor sampai pukul2 orang tu. Tak paham.
Quote sayawifenikmie 5-4-2017 10:01 PM
agresifnyaaa ... meroyan kot tu ...

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 06:30 PM GMT+8 , Processed in 0.065254 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top