CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Biskut Keju Ala Gery Saluut Malkist, Jom Buat Sendiri!

5-4-2017 03:38 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12313| Komen: 25|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Nampak 'simple' saja pembungkusannya, bukan? Tapi jangan main-main, biskut yang nampak simple ini sudah tular di media sosial! Malah, ada yang tercari-cari kedai mana yang ada menjual biskut ini.
Nampak 'simple' saja pembungkusannya, bukan? Tapi jangan main-main, biskut yang nampak simple ini sudah tular di media sosial! Malah, ada yang tercari-cari kedai mana yang ada menjual biskut ini.




Biskut ini disalut dengan coklat atau cheese pada satu bahagian, manakala sebelah lagi disalut taburan gula halus. Memang menjadi idaman ramai!

Jika anda penggemar Biskut Gery Saluut Malkist dan susah untuk mendapatkannya, mari cuba resipi yang diambil daripada Kamisah Kassim menerusi Facebook Cempedak Cheese ini yang diberi nama Biskut Gery Viral!


Bahan-bahan:


1. Biskut bergula
2. Mentega
3. Susu pekat
4. Cheese keping

Nota: Jangan guna kesemua bahan, sukat mengikut kuantiti dikehendaki.


Cara membuatnya:
1. Panaskan 2 keping cheese, 2 sudu mentega dan 3 sudu susu pekat dengan api perlahan.


2. Kacau bahan sehingga cair dan sebati.

3. Salutkan biskut dengan adunan yang telah siap.

Foto: FB Cempedak Cheese

Nota: Selepas bahan cair, kena salut pada biskut cepat-cepat sebab bila dah kering susah nak melekat.


Inilah resipinya. Bagaimana, mudah saja bukan? Jangan tunggu lama-lama, cepat dapatkan bahan-bahannya. Selamat mencuba! - CARI


Kredit resipi: Kamisah Kassim 
16

Bagus
11

Marah
12

Terkejut
17

Sedih
13

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (76 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 5-4-2017 04:09 PM
too sweet

Quote chinta89 5-4-2017 04:29 PM
nt blh la try
Quote MissMamamia75 5-4-2017 04:50 PM
Ada 3 perasa - ceklat, cheese & kelapa..
KELAPA paling best..akak.kalo teringin pi beli kat kedai blkg rumah jer..RM3.50 satu..kalo nak murah lagi..akak pegi ke Checkers Shah Alam @ seksyen 15 tu..sepeket dr RM2.99 to.RM3.30..

Quote idakamaruddin 5-4-2017 06:12 PM
MissMamamia75 replied at 5-4-2017 04:50 PM
Ada 3 perasa - ceklat, cheese & kelapa..
KELAPA paling best..akak.kalo teringin pi beli kat kedai b ...

akak sy beli singgit je kak


Quote MissMamamia75 5-4-2017 06:54 PM
idakamaruddin replied at 5-4-2017 06:12 PM
akak sy beli singgit je kak

Murah bangat tu..kat mana dia beli?
Quote Mary_jane 5-4-2017 09:09 PM
Sedap sangat ke sis? Berbondong2 beli kat borneo nun.
Quote sueburn 5-4-2017 11:42 PM
Manis sesgt biskut ni, sekali sekala makan bleh la..mmg sedap.. tp klu makan tiap ari, insyaAllah dpt kincing manis nanti..
Quote Leo_Gurlz 6-4-2017 12:05 AM
suka sangatt yg perasa cheese. Duk ngap ngap tak sedar dah habis
Quote KuewTeuwKungFu 6-4-2017 11:19 AM
sedapnyer....nk buat malas...nape malasniiiiii
Quote pink_nadia 6-4-2017 01:18 PM
idakamaruddin replied at 5-4-2017 06:12 PM
akak sy beli singgit je kak

huh!!bli mana tu??
Quote idakamaruddin 6-4-2017 01:24 PM

area umah kita je wak...


Quote NekNgah 6-4-2017 04:38 PM
Bagi nenek biasa aja, tak faham kenapa perlu tular.
Anak-anak nenek pun tak berapa suka sebab terlalu manis.

Nak beli tak ada masalah, dikedai runcit depan rumah ada jual.
Minggu lepas singgah Mydin Jasin pun ada.
Quote mirandanicky1 7-4-2017 12:15 AM
Sedap tp tkleh mkn selalu..potong kaki nanti
Quote miemiecha 7-4-2017 08:13 AM
xpnh try pun...
Quote mzzenma 7-4-2017 01:34 PM
NekNgah replied at 6-4-2017 04:38 PM
Bagi nenek biasa aja, tak faham kenapa perlu tular.
Anak-anak nenek pun tak berapa suka sebab terla ...

mzz pula rasa tak manis sangat..macam just nice gitu

hari tu pi mydin jasin nampak yang coklat ja..rm3.90 per packet
tapi mzz nak yang cheese..takdak pula
Quote babynina30 8-4-2017 12:43 AM
Xphm aku ngaku viral sgtbiskut ni. Biasaje kot rasenye
Quote purpledesire 8-4-2017 08:23 AM
Tinggi kadar kalori & lemak nie..badan boleh jadi cepat gemuk..huhuu
Quote purpledesire 8-4-2017 08:23 AM
Ehhh..double posting pula..huhuu     
Quote cheergirlz 8-4-2017 11:08 PM
btol laa..sesekali bole laa..klu selalu mkn nnt kna kncing mnis...hihihi

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 07:31 PM GMT+8 , Processed in 0.059873 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top