CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8536|Reply: 25

Biskut Keju Ala Gery Saluut Malkist, Jom Buat Sendiri!

[Copy link]
Post time 5-4-2017 03:38 PM | Show all posts |Read mode
Nampak 'simple' saja pembungkusannya, bukan? Tapi jangan main-main, biskut yang nampak simple ini sudah tular di media sosial! Malah, ada yang tercari-cari kedai mana yang ada menjual biskut ini.











Biskut ini disalut dengan coklat atau cheese pada satu bahagian, manakala sebelah lagi disalut taburan gula halus. Memang menjadi idaman ramai!


Jika anda penggemar Biskut Gery Saluut Malkist dan susah untuk mendapatkannya, mari cuba resipi yang diambil daripada Kamisah Kassim menerusi Facebook Cempedak Cheese ini yang diberi nama Biskut Gery Viral!




Bahan-bahan:




1. Biskut bergula
2. Mentega
3. Susu pekat
4. Cheese keping


Nota: Jangan guna kesemua bahan, sukat mengikut kuantiti dikehendaki.




Cara membuatnya:
1. Panaskan 2 keping cheese, 2 sudu mentega dan 3 sudu susu pekat dengan api perlahan.






2. Kacau bahan sehingga cair dan sebati.


3. Salutkan biskut dengan adunan yang telah siap.


Foto: FB Cempedak Cheese




Nota: Selepas bahan cair, kena salut pada biskut cepat-cepat sebab bila dah kering susah nak melekat.




Inilah resipinya. Bagaimana, mudah saja bukan? Jangan tunggu lama-lama, cepat dapatkan bahan-bahannya. Selamat mencuba! - CARI




Kredit resipi: Kamisah Kassim
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-4-2017 04:09 PM | Show all posts
too sweet

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 04:29 PM | Show all posts
nt blh la try
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada 3 perasa - ceklat, cheese & kelapa..
KELAPA paling best..akak.kalo teringin pi beli kat kedai blkg rumah jer..RM3.50 satu..kalo nak murah lagi..akak pegi ke Checkers Shah Alam @ seksyen 15 tu..sepeket dr RM2.99 to.RM3.30..

Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 06:12 PM | Show all posts
MissMamamia75 replied at 5-4-2017 04:50 PM
Ada 3 perasa - ceklat, cheese & kelapa..
KELAPA paling best..akak.kalo teringin pi beli kat kedai b ...

akak sy beli singgit je kak


Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 5-4-2017 06:12 PM
akak sy beli singgit je kak

Murah bangat tu..kat mana dia beli?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-4-2017 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap sangat ke sis? Berbondong2 beli kat borneo nun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Manis sesgt biskut ni, sekali sekala makan bleh la..mmg sedap.. tp klu makan tiap ari, insyaAllah dpt kincing manis nanti..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-4-2017 12:05 AM | Show all posts
suka sangatt yg perasa cheese. Duk ngap ngap tak sedar dah habis
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 11:19 AM | Show all posts
sedapnyer....nk buat malas...nape malasniiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 01:18 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 5-4-2017 06:12 PM
akak sy beli singgit je kak

huh!!bli mana tu??
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 01:24 PM | Show all posts

area umah kita je wak...


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 04:38 PM | Show all posts
Bagi nenek biasa aja, tak faham kenapa perlu tular.
Anak-anak nenek pun tak berapa suka sebab terlalu manis.

Nak beli tak ada masalah, dikedai runcit depan rumah ada jual.
Minggu lepas singgah Mydin Jasin pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap tp tkleh mkn selalu..potong kaki nanti
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:13 AM | Show all posts
xpnh try pun...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 01:34 PM | Show all posts
NekNgah replied at 6-4-2017 04:38 PM
Bagi nenek biasa aja, tak faham kenapa perlu tular.
Anak-anak nenek pun tak berapa suka sebab terla ...

mzz pula rasa tak manis sangat..macam just nice gitu

hari tu pi mydin jasin nampak yang coklat ja..rm3.90 per packet
tapi mzz nak yang cheese..takdak pula
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-4-2017 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Xphm aku ngaku viral sgtbiskut ni. Biasaje kot rasenye
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinggi kadar kalori & lemak nie..badan boleh jadi cepat gemuk..huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ehhh..double posting pula..huhuu     
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
btol laa..sesekali bole laa..klu selalu mkn nnt kna kncing mnis...hihihi
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:48 AM GMT+8 , Processed in 0.063198 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list