CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Kecewa Tiada Teman Wanita, Jurutera Kahwini Robot Ciptaannya

5-4-2017 01:03 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3923| Komen: 19

Description: Disebabkan kecewa kerana gagal menemui mempunyai teman wanita, seorang jurutera China yang dikenali sebagai Zheng Jiajia bertindak mengahwini robot ciptaannya.
Disebabkan kecewa kerana gagal menemui mempunyai teman wanita, seorang jurutera China yang dikenali sebagai Zheng Jiajia bertindak mengahwini robot ciptaannya.


Memetik laporan South China Morning Post, lelaki berumur 31 tahun itu merupakan seorang pakar pencipta robot di wilayah Hangzhou, Zhejiang. 

Hujung tahun lalu, dia berjaya menghasilkan robot wanita yang diberi nama Yingying. 

Robot itu bukan sahaja boleh mengenal pasti watak dan imej, malah berupaya mengatakan beberapa perkataan mudah dalam bahasa Cina.

Zheng 'mengahwini' wanita ciptaannya itu dalam satu majlis ringkas pada Jumaat lalu.

Rata-rata rakan yang hadir ke majlis perkahwinannya itu, menghormati keputusannya dan merestui kebahagiannya sehingga ke akhir hayat.


Zheng turut merancang untuk menaik taraf isteri robotnya itu agar dapat berjalan dan melakukan kerja rumah.- CARI

sumber foto: SCMP
sumber foto: SCMP





29

Bagus
27

Marah
24

Terkejut
19

Sedih
20

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cucuq 4-4-2017 12:27 PM
kesiannya lahai tapi muda lagi kot baru 30...kat sini tgok byk jer laki2 yg x kahwin2 walaupun umo dah nak mencecah 40 nmpk steady jer tpi xtau la dlm ati mcmna.harap x berjangkit kat Malaysia sudah..
Quote Leo_Gurlz 4-4-2017 12:47 PM
Alahaii kesiannyaa kawin dgn robot. Relax lahh bro baru 30 tahun. Kumpul dulu duit biar berkepuk ramai lahh perempuan nakkk
Quote NekNgah 4-4-2017 12:51 PM
Oh! kasihan.... Di Malaysia orang kahwin sampai 4 dek.... huhuhu
Quote missinpiece 4-4-2017 12:54 PM
Yg dok pandang isteri mcm babu pon seswai kawin ngn robot yg boleh diupgrade ni. Tapi cam biasela maintenance nak lebih kurang je..servis nak tip top
Quote mieymiey 4-4-2017 12:54 PM
Terdesak sangat nak kahwin
Quote matchstick 4-4-2017 01:19 PM
Pada November 2015, seorang lelaki di Rusia yang bosan kerana gagal mencari teman hidup mengambil keputusan berkahwin dengan pizza,


kawen dgn robot ku pikir dh cukup pelik..kawen dgn pizza lagu mana pulok. x basi n busuk ke pizza tu.
Quote chinta89 4-4-2017 02:36 PM
kesiannya
Quote Artemesiaa 4-4-2017 02:39 PM
Tinggi sangat citarasanya kot ada yang dia minat tapi yang pompuan pulak tak minat.  Lama2 jadi stress terus beralih arah buat robot sendiri ikut spec sendiri.
Quote melissa~~ 4-4-2017 03:03 PM
pelik manusia sekarang ni
Quote palmolive 4-4-2017 04:07 PM
itu ari main ngan motor...kt malaysia kan?
Quote WhiskeyScotch 4-4-2017 04:09 PM
Sendunya kehidupan kau dek.
Quote fox. 4-4-2017 07:18 PM
Akak yg forever alone pun tiada sampai begini dik
Quote Keledek.kepam 4-4-2017 07:22 PM
Repair muka and penuhkan poket nnt dtg le awek melekat diknon
Quote Sayaaa 5-4-2017 02:31 PM
aduh kesiannya

Quote cheergirlz 5-4-2017 02:48 PM
ntah2 high demand kot..jdoh blom smpai lg
Quote merrissa 6-4-2017 05:42 AM
bagus lahhhh...dia xde p merogol org sana sini....
Quote rosasa 6-4-2017 07:17 AM
31 tahun dah give up cari pasangan , kat malaysia ramai lagi tua belum kawin2, contohnya diva AA
Quote mirandanicky1 6-4-2017 10:33 AM
kesiannya..kau bukanlah huduh sgt pun tk meyempat tggu manusia..maybe kau penah frust dan tk percaya cinta manusia lg
Quote vanillaninja 6-4-2017 05:11 PM
Yang ibu heols pun bagi galakan dah kenapa. Motif melayan permintaan anak sheols untuk hadir menyaksikan acara perkahwinan?

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-9-2023 07:08 PM GMT+8 , Processed in 0.147872 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top