CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Payudara Gergasi Di Kota London Cetus Kontroversi Dunia

5-4-2017 01:09 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12617| Komen: 35|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Ini buah dada terbesar di dunia! Kota London dihiasi dengan sebiji belon besar menyerupai payudara wanita lengkap dengan putingnya yang menonjol dan menarik perhatian ramai.
Ini buah dada terbesar di dunia! Kota London dihiasi dengan sebiji belon besar menyerupai payudara wanita lengkap dengan putingnya yang menonjol dan menarik perhatian ramai.




Belon gergasi itu diletakkan di atas sebuah gedung bertingkat yang dilewati ramai warga kota berkenaan.

Macam mana belon dengan rupa sedemikian boleh muncul dan menggemparkan orang ramai di Shoreditch, London?



Memetik BoredPanda, anatomi gergasi berkenaan merupakan sebahagian dari kempen sosial yang dimulakan Mother London, sebuah agensi  dari British Independent yang ingin meningkatkan kesedaran berhubung stigma masyarakat terhadap ibu yang menyusui.



"Sukar dipercayai bahawa para ibu di UK masih rasa seperti sedang diperhatikan dan dianggap melakukan perkara tidak sopan ketika menyusukan anak di kawasan awam.

"Projek ini bersempena sambutan Hari Ibu yang meraikan hak para ibu untuk menentukan bagaimana dan di mana mereka mahu menyusukan anak mereka tanpa berasa segan atau bersalah," tulis Mother London dalam sebuah entri.


Foto: Bored Panda/Mother London

Segelintir masyarakat menganggap menyusukan anak di tempat awam merupakan hak dan kewajiban seorang ibu, namun ada berpendapat tindakan itu melanggar norma sosial.

Pemasangan belon itu menandakan bermulanya kempen #freethefeed, walaupun kesannya masih belum dapat dilihat hasilnya. Apapun, Mother London berjaya meraih perhatian dari seluruh pelosok dunia! - CARI

18

Bagus
20

Marah
30

Terkejut
16

Sedih
21

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (122 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_premierleag 5-4-2017 01:20 PM
Ni kalo pendatang syria afgan ereb paki yindia sume nampak ni harus melancap depan public
Quote pooh~key 5-4-2017 01:28 PM
cmf_premierleag replied at 5-4-2017 01:20 PM
Ni kalo pendatang syria afgan ereb paki yindia sume nampak ni harus melancap depan public

Noooo.... mereka akan kutuk maki2 dan kalau yang ekstrim tu akan terus ugut nak bunuh siapa dalang belon tu sis. Tapi bila balik rumah pakat buat stok melampiaskan napsu. Hipokrit!  
Quote kentel 5-4-2017 01:48 PM
cmf_premierleag replied at 5-4-2017 01:20 PM
Ni kalo pendatang syria afgan ereb paki yindia sume nampak ni harus melancap depan public

mau di nyonyot nya puting artifisial tuh
Quote estrelle 5-4-2017 02:05 PM
Kok ditutup putingnye
Quote dubuk 5-4-2017 02:46 PM
mana sebelah lagi
Quote chinta89 5-4-2017 03:09 PM
dh xde cara lain ke selain tayang mcm ni?
Quote umbut 5-4-2017 03:33 PM
Aku biasa menyusu tempat awam.. Tapi pki apron for breastfeed tu.. Dlm bag memang standbye..
Quote putera_daruna 5-4-2017 04:56 PM
gambar tu pun nak sensor kan jugak........
Quote delsmomm 5-4-2017 05:24 PM
Pesal blurr kan pooting ittew...

Let it go... Bebaskannnn...

Quote EvieWanKenobi 5-4-2017 06:16 PM
lucahnya..
Quote hdon 5-4-2017 10:11 PM
Pelik lak seketul je kt situ besar2
Quote WhiskeyScotch 6-4-2017 12:51 AM
Bagi I tiada kontroversi pun.
Quote merrissa 6-4-2017 05:36 AM
pooh~key replied at 5-4-2017 01:28 PM
Noooo.... mereka akan kutuk maki2 dan kalau yang ekstrim tu akan terus ugut nak bunuh siapa dalang ...

di cerca confirm masuk neraka.....
Quote carlalily 6-4-2017 10:21 AM
asal sebelah je...pelik pulak
Quote -electrifying- 6-4-2017 12:35 PM
woi kenapa censored?
Quote Artemesiaa 6-4-2017 12:45 PM
Nak bagi immune le tu kalau dah jelak tengok benda tu hari2 tak ada le isu pelik lagi kalau terserempak nanti
Quote mirandanicky1 7-4-2017 12:18 AM
Haih tgk tugu payudara pun dah panik..terpulang pd cara kita tgk dan amik benda tu secara positif
Quote miemiecha 7-4-2017 08:13 AM
ni klau p bali mau pitam tgk tugu bogel
Quote hird 8-4-2017 01:08 PM
pooh~key replied at 5-4-2017 01:28 PM
Noooo.... mereka akan kutuk maki2 dan kalau yang ekstrim tu akan terus ugut nak bunuh siapa dalang ...

sebelah ja pun...

kalau rasa2 nak terangsang juga, anggap jelah mcm sebijik cekodok gergasi....

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 03:15 PM GMT+8 , Processed in 0.052052 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top