CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Jangan Semak 'Life' Aku" - Anak Derhaka Doakan Kematian Bapanya

4-4-2017 03:28 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8785| Komen: 40|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Dasar anak derhaka! Ada ke patut seorang anak memuat naik status negatif mengenai bapa sendiri di Facebook (FB), apatah lagi mendoakan kematiannya. Sangat biadap!
Dasar anak derhaka! Ada ke patut seorang anak memuat naik status negatif mengenai bapa sendiri di Facebook (FB), apatah lagi mendoakan kematiannya. Sangat biadap!

Memetik MYNEWSHUB, seorang gadis memuat naik sebuah status di FB telah mencetuskan amarah di kalangan pengguna FB.



"Tak tahu kenapa, kadang-kadang rasa kematian bapa lagi bagus kot," tulisnya.

Menerusi perkongsian status itu, dapat dilihat gadis itu sedang dikuasai perasaan amarah dan tidak dapat menahannya sehingga dia sanggup menulis status sedemikian.

Dari luahan itu, gadis terbabit berkemungkinan berasa rimas dan jengkel dengan sikap bapanya yang sering mencampuri urusannya.


"Jangan kacau hidup aku," katanya.

Perkongsian itu mengundang kecaman netizen yang berang dengan tindakan gadis itu selain menyifatkannya sebagai anak tidak sedar diri dan tidak bersyukur.

"Anak tak sedar diri, kau mati lagi baik. Mengurangkan spesies orang gila macam kau di dunia ini.

"Hargailah masa bapa masih hidup. Aku dah tiada abah, rindu sangat nak berborak, peluk cium dan jalan-jalan bersama," antara komen netizen.



Foto: MYNEWSHUB

Sedih dengan sikap masyarakat masa kini yang gemar meluahkan perasaan di media sosial untuk menjadi tatapan umum. Inikan pula mendoakan kematian bapa sendiri. Patutkah? - CARI
16

Bagus
12

Marah
16

Terkejut
9

Sedih
14

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ajinomotonosuga 4-4-2017 03:37 PM
Bapak tiri ke bapak angkat ke bapak ayam sekalipun kne hormat, wajib hormat n buat baik, apa lagi bapa kandong

Dosa dia , tu hal dia n tuhan, bior

Tp antara kita dan yg lebih tua , walo abang pun, wajib hormat
Orang tak hormat kita, itu hal dia dan tuhan, bior, tp dari pihak kita , dgn bangkai babi pun kne hormat, klo jumpe pi tanam so tak tular penyakit n klo ikhlas mayb just satu tu kita buat, terhapus sme dosa , kecuali syirik , paham????
Quote iusedtolikeyou 4-4-2017 03:42 PM
Bebudak..
kena marah la tu..
padahal nk topap cari bapak jgk.

Teringat kisah member uni. Bapak dia jenis panas baran sampai pernah nak bunuh dia.
Dia tggl dengan grandparent after that.

Tak semua beruntung dapat parent yang baik. Ada yang tak pernah rasa kasih sayang.
Kita tak taw apa yang mereka alami.
Cuma hargai apa yang kita ada sebaiknya.
Quote mziskandar 4-4-2017 03:53 PM
persoalannya sekarang, apa kena ngena ngan kursus asas aircond dan electric?
Quote EvieWanKenobi 4-4-2017 04:05 PM
kalau betul budak tu post cam tu
harap bertaubat dan mohon ampun
dari bapanya..
Quote sueburn 4-4-2017 04:06 PM
Ko ada kat dunia ni sebab bapak ko dek..
biase la anak muda remaja jiwa memberontak je.. semoga adek ni dpt hidayah
Quote WhiskeyScotch 4-4-2017 04:11 PM
Bila anak muda dah hilang rasa hormat dan melampaui batas terhasillah anak derhaka pada ibu-bapa sendiri. Semoga cepat sedar!!!
Quote Athrun.Zalaa 4-4-2017 04:12 PM
Haruan mkn anak ke apa ni?
Quote Lorra2411 4-4-2017 04:25 PM
makin teruk budak wechat ni
Quote myakayina 4-4-2017 04:42 PM
hmm..knp sampai tergamak keluarkan statement mcm tu..
Quote melissa~~ 4-4-2017 04:43 PM
tak matang lagi ni
Quote chinta89 4-4-2017 04:48 PM
cuba list sikit ape yg apak ko semakkan life ke? kena rogol? kena dera? x bg pelajaran?
Quote munchkin 4-4-2017 04:51 PM
Ada fan retis garik dah suggest suruh sepak bapak bila anak dah besar.
Quote fazamania 4-4-2017 05:25 PM
Mohon kene rogol berjemaah dgn mat rempit. Amin
Quote prettyuglybabe 4-4-2017 06:01 PM
cash la buat mak bapak yang manjakan anak..
Quote abangbeca 4-4-2017 06:03 PM
mziskandar replied at 4-4-2017 03:53 PM
persoalannya sekarang, apa kena ngena ngan kursus asas aircond dan electric?

Kat mana tu?  Iklan ke?  Kalo iklan tak semua org nampak iklan yg sama.. Jadi berhati2 jgn kantoikan diri anda..
Quote fox. 4-4-2017 07:08 PM
Akak pasti suatu ketika nanti ko pasti menyesal akan apa ko lakukan sekarang
Quote umbut 4-4-2017 07:48 PM
ajinomotonosuga replied at 4-4-2017 03:37 PM
Bapak tiri ke bapak angkat ke bapak ayam sekalipun kne hormat, wajib hormat n buat baik, apa lagi ba ...

Kalo dpt bapak ayam, bapak haruan, bapak setan pun kena hormat ye    x semua org bertuah dpt bapa yg baik..
Quote Keledek.kepam 4-4-2017 07:50 PM
abangbeca replied at 4-4-2017 06:03 PM
Kat mana tu?  Iklan ke?  Kalo iklan tak semua org nampak iklan yg sama.. Jadi berhati2 jgn kantoik ...

Kat komen2 yg TT tepek tu bam beca oii
Quote Keledek.kepam 4-4-2017 07:53 PM
Apak kau kacau hidup kau sbb dia ambil berat psl kau diknon. Kang dia lantak lah apa nk jadi ngn kau, kau tak cukup kasih syg pula.

Cer cite apa yg bapak kau buat smpi kau ckp cmtu

Lihat semua komen(40)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 12:41 AM GMT+8 , Processed in 0.094696 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top