CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 5920|Reply: 40

"Jangan Semak 'Life' Aku" - Anak Derhaka Doakan Kematian Bapanya

[Copy link]
Post time 4-4-2017 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Dasar anak derhaka! Ada ke patut seorang anak memuat naik status negatif mengenai bapa sendiri di Facebook (FB), apatah lagi mendoakan kematiannya. Sangat biadap!


Memetik MYNEWSHUB, seorang gadis memuat naik sebuah status di FB telah mencetuskan amarah di kalangan pengguna FB.







"Tak tahu kenapa, kadang-kadang rasa kematian bapa lagi bagus kot," tulisnya.


Menerusi perkongsian status itu, dapat dilihat gadis itu sedang dikuasai perasaan amarah dan tidak dapat menahannya sehingga dia sanggup menulis status sedemikian.


Dari luahan itu, gadis terbabit berkemungkinan berasa rimas dan jengkel dengan sikap bapanya yang sering mencampuri urusannya.


"Jangan kacau hidup aku," katanya.


Perkongsian itu mengundang kecaman netizen yang berang dengan tindakan gadis itu selain menyifatkannya sebagai anak tidak sedar diri dan tidak bersyukur.

"Anak tak sedar diri, kau mati lagi baik. Mengurangkan spesies orang gila macam kau di dunia ini.

"Hargailah masa bapa masih hidup. Aku dah tiada abah, rindu sangat nak berborak, peluk cium dan jalan-jalan bersama," antara komen netizen.







Foto: MYNEWSHUB




Sedih dengan sikap masyarakat masa kini yang gemar meluahkan perasaan di media sosial untuk menjadi tatapan umum. Inikan pula mendoakan kematian bapa sendiri. Patutkah? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bapak tiri ke bapak angkat ke bapak ayam sekalipun kne hormat, wajib hormat n buat baik, apa lagi bapa kandong

Dosa dia , tu hal dia n tuhan, bior

Tp antara kita dan yg lebih tua , walo abang pun, wajib hormat
Orang tak hormat kita, itu hal dia dan tuhan, bior, tp dari pihak kita , dgn bangkai babi pun kne hormat, klo jumpe pi tanam so tak tular penyakit n klo ikhlas mayb just satu tu kita buat, terhapus sme dosa , kecuali syirik , paham????
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 03:42 PM | Show all posts
Bebudak..
kena marah la tu..
padahal nk topap cari bapak jgk.

Teringat kisah member uni. Bapak dia jenis panas baran sampai pernah nak bunuh dia.
Dia tggl dengan grandparent after that.

Tak semua beruntung dapat parent yang baik. Ada yang tak pernah rasa kasih sayang.
Kita tak taw apa yang mereka alami.
Cuma hargai apa yang kita ada sebaiknya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
persoalannya sekarang, apa kena ngena ngan kursus asas aircond dan electric?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau betul budak tu post cam tu
harap bertaubat dan mohon ampun
dari bapanya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko ada kat dunia ni sebab bapak ko dek..
biase la anak muda remaja jiwa memberontak je.. semoga adek ni dpt hidayah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-4-2017 04:11 PM | Show all posts
Bila anak muda dah hilang rasa hormat dan melampaui batas terhasillah anak derhaka pada ibu-bapa sendiri. Semoga cepat sedar!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:12 PM | Show all posts
Haruan mkn anak ke apa ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2017 04:25 PM | Show all posts
makin teruk budak wechat ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:42 PM | Show all posts
hmm..knp sampai tergamak keluarkan statement mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:43 PM | Show all posts
tak matang lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:48 PM | Show all posts
cuba list sikit ape yg apak ko semakkan life ke? kena rogol? kena dera? x bg pelajaran?
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada fan retis garik dah suggest suruh sepak bapak bila anak dah besar.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mohon kene rogol berjemaah dgn mat rempit. Amin
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 06:01 PM | Show all posts
cash la buat mak bapak yang manjakan anak..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mziskandar replied at 4-4-2017 03:53 PM
persoalannya sekarang, apa kena ngena ngan kursus asas aircond dan electric?

Kat mana tu?  Iklan ke?  Kalo iklan tak semua org nampak iklan yg sama.. Jadi berhati2 jgn kantoikan diri anda..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-4-2017 07:08 PM | Show all posts
Akak pasti suatu ketika nanti ko pasti menyesal akan apa ko lakukan sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 4-4-2017 03:37 PM
Bapak tiri ke bapak angkat ke bapak ayam sekalipun kne hormat, wajib hormat n buat baik, apa lagi ba ...

Kalo dpt bapak ayam, bapak haruan, bapak setan pun kena hormat ye    x semua org bertuah dpt bapa yg baik..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbeca replied at 4-4-2017 06:03 PM
Kat mana tu?  Iklan ke?  Kalo iklan tak semua org nampak iklan yg sama.. Jadi berhati2 jgn kantoik ...

Kat komen2 yg TT tepek tu bam beca oii
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Apak kau kacau hidup kau sbb dia ambil berat psl kau diknon. Kang dia lantak lah apa nk jadi ngn kau, kau tak cukup kasih syg pula.

Cer cite apa yg bapak kau buat smpi kau ckp cmtu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 220294 Replies : 3931
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3787 Replies : 32
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 9616 Replies : 10
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 34373 Replies : 102
Harry-Meghan kantoi lagi
manopHarry-Meghan kantoi lagi
Views : 19122 Replies : 12
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28369 Replies : 88
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31677 Replies : 215
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12573 Replies : 67
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 03:34 AM GMT+8 , Processed in 0.064634 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list