CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Meriah Gila! Berpesta Hidangan Steamboat Sampai Lebam Di Shah Alam

10-3-2017 07:19 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 7663| Komen: 25|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Tak dinafikan bila tiba hujung minggu, ramai yang mencari restoran atau pun kafe yang sesuai untuk hidangan seisi keluarga.

Tak dinafikan bila tiba hujung minggu, ramai yang mencari restoran atau pun kafe yang sesuai untuk hidangan seisi keluarga. 

Maklumlah ketika inilah waktu untuk eratkan hubungan kekeluargaan mahupun sesama rakan taulan. Jika itu yang anda carikan, kami cadangkan anda untuk singgah ke Shah Alam kerana di sini terdapat buffet steamboat terbaik punya!

Anda boleh datang ke Steamboat BBQ Buffet D'Kayangan yang terletak di Seksyen 13 Shah Alam. Sebut sahaja makanan, semuanya ada di sini. Pilihan memang banyak!

Ini termasuklah makanan laut seperti udang, ketam, ikan, sotong dan tak dilupakan ayam dan kambing bakar. Harga yang ditawarkan begitu berpatutan iaitu RM33 nett untuk hujung minggu, manakala kanak-kanak cuma RM9.90. Hebat, kan? 

Tak mahu membebel panjang, anda layan sendiri gambar di bawah, pasti terjuih bibir dibuatnya. Tak tahan kan! Jom kita ke sini! - CARI 













Restoran BBQ Steamboat D'Kayangan
Alamat: Sri Acapella Service Apartment, No. 1, Jalan Lompat Tinggi 13/33, Seksyen 13, Shah Alam.

Isnin - Khamis (5pm - 12pm)
Dewasa: RM 28.90 nett
Kanak-kanak: RM 9.90 nett

Jumaat - Sabtu (5pm - 12pm)
Dewasa: RM 33 nett
Kanak-kanak: RM 9.90 nett

Ahad (12noon - 12pm) 
Dewasa: RM 28.90 nett
Kanak-kanak: RM 9.90 nett
11

Bagus
31

Marah
36

Terkejut
28

Sedih
25

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (162 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EvieWanKenobi 10-3-2017 07:49 PM
harga ok tapi tempat tak cozy sangat..
Quote Apai90 10-3-2017 08:03 PM
Dah pegi, biasa2 je
Quote aya1992 10-3-2017 11:32 PM

tk sedap ke?
Quote EvieWanKenobi 11-3-2017 12:59 AM
bagi saya, just don't put high expectation..
Quote Nt-ViruS 11-3-2017 12:24 PM
pergi masa study few years ago dlu.

ok lah, nothing impressive.
Quote WhiskeyScotch 12-3-2017 01:25 AM

So, kiranya kalau tak pergi langsung tempat steamboat ni bukan satu kerugian lah kan? I tanya ni sebab I tak nak bazir tenaga drive dari kl ke shah alam semata-mata nak cuba and then rasa tak berbaloi.
Quote Apai90 12-3-2017 06:36 AM
WhiskeyScotch replied at 12-3-2017 01:25 AM
So, kiranya kalau tak pergi langsung tempat steamboat ni bukan satu kerugian lah kan? I tanya ni s ...

Itu my opinion la    Tak tahu la if org lain rasa ok kan hehe..  To me,  better I pegi Seoul Garden je  
Quote Lagubestbest 12-3-2017 08:07 AM
Edited by Lagubestbest at 12-3-2017 08:10 AM

Bungkus kedai tengok melayu makan bbq. Amek daging udang saja. Tak sentuh sayur salad langsung. Korang.. makanan bukan kita lahap sebab mahal sumbat perut bagi penuh nak untung, tapi rasa tu, balance secukup rasa, tu yang dicari.. masak daging dengan potongan bawang besar, dah masak angkat letak atas salad balut. Angkat semua tu cicah dalam sos kemudian masuk mulut. Kunyah slow-slow.. sup tu pulak, dah lepas makan banyak daging, untuk legakan perut, minum air sup tu, rebus masuk mee sikit ke..
Quote WhiskeyScotch 12-3-2017 05:25 PM
Apai90 replied at 11-3-2017 10:36 PM
Itu my opinion la    Tak tahu la if org lain rasa ok kan hehe..  To me,  better I pegi Seoul Gar ...

Takpa, I percaya taste you. Plus, ada forummer lain berpendapat yang sama macam you. So, I percayalah.
Quote emelia1509 12-3-2017 11:55 PM
Dah try..Xde la wow sangat..Sekali tu je meols g..

If prefer buffet better g seoul garden, puas hati..
Tapi meols tetap johnny's di hati..walau bukan buffet tapi puas hati sangat..
Quote mycute 13-3-2017 11:22 AM
Iols lebih suka kt kg melayu subang tu...puas hati
Quote chikumanis 13-3-2017 04:55 PM
mycute replied at 13-3-2017 11:22 AM
Iols lebih suka kt kg melayu subang tu...puas hati

adik pun cakap yang sama..dia kata dekat seksyen U5..
Quote mycute 14-3-2017 10:54 AM
chikumanis replied at 13-3-2017 04:55 PM
adik pun cakap yang sama..dia kata dekat seksyen U5..

Aah..kt situ....puas hati
Quote chikumanis 14-3-2017 01:25 PM
mycute replied at 14-3-2017 10:54 AM
Aah..kt situ....puas hati

benarnya tak pernah pergi lagi...adik yang cakap. lepas ni boleh lah try sinun sinun pula. tak suka la kalau bab makan ni, bayar memahal, tapi rasa nan-hado! pastu claim suh viral...
Quote spankee_fili 14-3-2017 04:57 PM
last year meols ada pegi kedai Abang steamboat & grill kat cameron..
maybe sebab sayur fresh, so bila kita balut daging grill memang sedap gila..
melt in the mouth gitu..cuaca sejuk2 pulak..
pastu aiskrim + strawberry syrup..
aiyooo bila nak pegi lagi sana...


Quote Akuler 15-3-2017 12:21 PM
kambing golek dia x bape sedap
Quote mimiquee 16-3-2017 12:11 PM
sedapnyaaa
Quote mimiquee 16-3-2017 12:11 PM
best best boley try
Quote miss_curious 11-4-2017 02:22 PM
dekat dengan area office,tapi tempat tak berapa nak best..better seoul garden

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 04:49 PM GMT+8 , Processed in 0.202877 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top