CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Nafsu Lapar Membuak! Pesta Makanan Thailand Di Shah Alam

28-12-2016 04:36 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 14693| Komen: 34|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Penggemar makanan Thailand pasti tidak akan sesekali melepaskan peluang keemasan ini kerana Festival Makanan Halal Malaysia-Thailand sedang berlangsung di Shah Alam sekarang!
Penggemar makanan Thailand pasti tidak akan sesekali melepaskan peluang keemasan ini kerana Festival Makanan Halal Malaysia-Thailand sedang berlangsung di Shah Alam sekarang!


Apa lagi, ayuh serbu syurga makanan yang menawarkan pelbagai jenis hidangan dari aiskrim dalam tempurung kelapa hinggalah 'banana pancake' yang sangat terkenal tu.

Jom jamu mata dengan melihat variasi makanan Thailand ini. Tengok gambar jangan meleleh air liur pula ya!

Foto: FB Cempedak Cheese
Serius semua akan jadi rambang mata mana satu hendak dibeli dan dicuba. Pesta ini akan berlangsung sehingga 1 Jan 2017 dari pukul 10 pagi hingga 12 malam.

Memang berbaloi-baloi kerana harga makanan yang dijual di tapak pesta ini bermula dari RM 5 dan ke atas. Rasa asli makanan Thailand pastinya menambat selera dan puaskan nafsu makan anda.

Nak cari lokasi mudah sahaja iaitu di Kompleks Belia dan Kebudayaan Seksyen 7 Shah Alam. Guna Waze sahaja, terus sampai ke sini.

Foto: FB Cempedak Cheese
Mesti dah nafsu makan dah tergoda bila melihat banyak sangat makanan sedap kan? Tak akan menyesal datang ke sini, jom bawa semua kaum keluarga dan rakan-rakan. Jumpa di sana! -CARI
16

Bagus
27

Marah
11

Terkejut
27

Sedih
17

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote WhiskeyScotch 28-12-2016 04:52 PM
I loveeeeee Thai Food!!!!
Quote CrowneGlory 28-12-2016 04:59 PM
nmpk sedap...kebersihan ntah mcm mana...
Quote PongKang 28-12-2016 05:26 PM
CrowneGlory replied at 28-12-2016 04:59 PM
nmpk sedap...kebersihan ntah mcm mana...

baru nk komen... setuju dgn ko
Quote imransulaiman 28-12-2016 05:39 PM
Ini sungguh mengundang selera! Nyaaaaaaam!
Quote Mokcun 28-12-2016 05:48 PM
Yang sotong bakar tu mahal gila!!!
RM35 sekor!!!
Quote Mokcun 28-12-2016 05:48 PM
Semua makanan kat festival tu agak mahal, harga serendah rm6
Quote lilydandelion77 28-12-2016 06:17 PM
Banyak choice tapi makanan so so jah. Jgn letak harapan tinggi mcm mkn di thailand

Quote lilydandelion77 28-12-2016 06:18 PM
Mokcun replied at 28-12-2016 05:48 PM
Yang sotong bakar tu mahal gila!!!
RM35 sekor!!!

Walhal sotong keras kejung berbulan dalam freezer khennnnn?
Quote cik-jaja 28-12-2016 06:23 PM
semua Nampak sedappp
Quote paz 28-12-2016 06:28 PM
Special nampak ketam tu...
Quote dubuk 28-12-2016 06:46 PM
huiii sotong tu memanggil manggil.. mahal pun mahal lah!
Quote debab76 28-12-2016 06:57 PM
Tak jumpa nasi pakapau pon!!
Quote missyL 28-12-2016 07:40 PM
mmg mahal makanan thai klo dah msok festival cm gini, ade duit pg je, xde duit dok diam,
mereput dlm rmh
Quote MissVixen 28-12-2016 08:45 PM
Kenapa mahal sangat. Sewa tapak melampau ke?
Quote fishcracker 28-12-2016 09:55 PM
sedapnya.....tengok2 aje la,entah bila bole merasa real thai food
Quote Mary_jane 28-12-2016 10:57 PM
Bawak duit lebih oi.
Quote ciwi1166 29-12-2016 07:50 AM
Sy dah pegi dah weekend lepas. Nak jalan susah cam pasar malam.

Sempat beli aiskrim kelapa dengan pau ayam. Rase so-so jer.
Quote chinta89 29-12-2016 08:29 AM
utk iols yg selalu g festival thai ni..

mknan dia x sama mcm mkn kat thai btl2 thai. diorg masak nasik goreng/ megi goreng punya la byk sekaligus, pahtu taruk udang seekOr dua, pahtu cas 5-6 ringgit. nk expect ape kalau dh masak byk2 sekaligus, opkos x sesedap masak yg utk seorang mkn. tp hrga masak byk2 ngn hrga msk utk seorang (masakan panas di kedai biasa) tetap harga sama. so?

kat festival ni rm5 plg rendah..

better g mkn kat kdai biasa yg tukang masak thai, suh dia wat nasik goreng thai je lah.

lg satu. diorg ni goreng dari pg. nasi goreng tu terdedah dari pagi hga la mlm. pk la sendiri.

ade sesetengah gerai tu yg mmg sedap n jaga kualiti bukan pakai jual je. ni goreng hotdog pagi, mlm x hbs jual esok goreng lg.. "panaskan' mknan smalam kekdahnya.

realitinya ade yg ok ade yg x ok TAPI byk x ok la.. kalau hri pertama InsyaAllah ok lagi tp kalau dh ujung2 sorry mls ckp byk...

tp tea tarik diorg mmg kaw...... serius bak hang! sedappp woooo~
Quote fly_in_d_sky 29-12-2016 09:09 AM
bebas dari bahan perasa ajinomoto ke?

Lihat semua komen(34)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 12:57 AM GMT+8 , Processed in 0.216186 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top