CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Sukar Tinggalkan Onani? Pulihkan Dengan Hanya Makan Kuaci

28-12-2016 06:20 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7509| Komen: 19|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Sudah biasa kita dengari tentang masalah ketagihan onani yang sering berlaku dalam masyarakat hari ini.
Foto: www.vemale.com

Sudah biasa kita dengari tentang masalah ketagihan onani yang sering berlaku dalam masyarakat hari ini.

Ramai yang sedar tentang kesan buruk akibat dari tabiat buruk tersebut namun tetap ramai di kalangan mereka yang menghadapi kesukaran untuk meninggalkannya.

Masalah mati pucuk, jumlah sperma rendah dan cepat lelah merupakan antara masalah kesihatan yang berpunca daripada aktiviti onani secara keterlaluan.

Antara cara yang disarankan sebelum ini termasuklah melakukan amalan yoga, membaca buku dan mengemas rumah.

Foto: liputan6.com
Namun penemuan terbaru dari laporan jurnal kesihatan Ayurvedic Remedies mendapati yang amalan pengambilan kuaci dapat menghindarkan otak dan tubuh daripada keinginan seksual itu.

Biji bunga matahari atau kuaci dipercayai dapat mengatasi hasrat beronani secara berlebihan. Ia mengandungi magnesium yang diketahui dapat memberi kesan tenang kepada otak.

Foto: theangel.wordpress.com
Selain itu, salah satu penulis jurnal tesebut, Peter Filinovich menyatakan kacang tanah juga adalah makanan yang dapat membantu mengatasi masalah ketagihan beronani.

Jadi, bagi mereka yang sedang berusaha untuk meninggalkan tabiat buruk onani ini, apa kata pergi kedai untuk membeli kuaci atau kacang tanah sekarang ya! -CARI

1

Bagus
2

Marah
11

Terkejut
5

Sedih
10

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (33 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chacon 28-12-2016 06:39 PM

makan la apa pun kalau kaki video porn tak kan stop jugak  
Quote syadq 28-12-2016 06:54 PM
Pi kawin je lah
Quote CiliPadiSedap 28-12-2016 07:20 PM
nak berhenti onani senang je. makan nasi minyak
Quote panadolsoluble 28-12-2016 07:57 PM
sangat susah nak stop. insafnya dua tiga hari je, lepas tu jadi balik. kesimpulan dia, tak boleh duduk sorang2, nanti perasaan tu ada..hehe
Quote barfi 28-12-2016 08:43 PM
Adakah usap2 biji tu dikira onani?
Serious question..
Quote WhiskeyScotch 28-12-2016 08:52 PM
barfi replied at 28-12-2016 12:43 PM
Adakah usap2 biji tu dikira onani?
Serious question..

Usap-usap biji bagi wanitakah? Kalau itu maksud you, usap biji (clitoris) dikira onani bagi wanita.

Click on the link below: (Refer to point number 2)

http://www.cosmopolitan.com/sex-love/advice/a1602/solo-sex/




Quote barfi 28-12-2016 09:09 PM
WhiskeyScotch replied at 28-12-2016 08:52 PM
Usap-usap biji bagi wanitakah? Kalau itu maksud you, usap biji (clitoris) dikira onani bagi wanita ...

I lebih rasa onani utk wanita kalau insert something
Quote WhiskeyScotch 28-12-2016 09:17 PM
barfi replied at 28-12-2016 01:09 PM
I lebih rasa onani utk wanita kalau insert something

Kalau insert something tu dah consider penetration. Apa yang I faham, kalau ada rasa nikmat bila clitoris dirangsang itu dah consider onani bagi wanita.




Quote fishcracker 28-12-2016 09:53 PM
jum borong kuaci char cheer...
Quote redwed 28-12-2016 10:47 PM
panadolsoluble replied at 28-12-2016 07:57 PM
sangat susah nak stop. insafnya dua tiga hari je, lepas tu jadi balik. kesimpulan dia, tak boleh dud ...

A'ah. Kalau dah kawen pulak, bini period...    
Quote redwed 28-12-2016 10:48 PM
barfi replied at 28-12-2016 09:09 PM
I lebih rasa onani utk wanita kalau insert something

Tak. Gosok clit pun kira naik ghairah kan ..  
Quote jerukkedondong 28-12-2016 11:37 PM
Betul ke kalau byk onani muka nmpk tua..
Betul ke kalau mmg suka onani walau dah kawin tetap akan beronani..

Tny jer...jgn kecam saya..

Ninoninonino
Quote che-cikL 28-12-2016 11:55 PM
Hahaha bahaya ni korang dlm ni.

Mahunya kalu korang nampak org capai kuaci ke atau kacang tanah ke korang dh ingat lain dah.
Quote drivethru 29-12-2016 01:06 AM
Makan kuaci sambil onani pun best.
Quote qronaldo7 29-12-2016 10:45 AM
aah betul la tu.

iols mkn2 kuaci smbl tgk cerita pastu trtdo.

mmg selamat
Quote lkick2113 30-12-2016 09:56 AM
Masalah mati pucuk, jumlah sperma rendah dan cepat lelah merupakan antara masalah kesihatan yang berpunca daripada aktiviti onani secara keterlaluan.




salah fakta ni.
Quote cikgubesar 5-1-2017 03:48 PM
guna vibrator
Quote trisnalovezul 6-1-2017 04:43 PM
orang kata kalo onani ini bias buat tetek kamu mengendur..adus banyak keburukan onani ini..
Quote Protonx50 7-1-2022 11:08 PM
masalah onani ada org boleh control ada org susah nk control. coz nafsu lain2 ok.

if mampu kahwinlah. if x mampu .. nk puasa n etc pun sometime xleh Jalan jgk.

solution. belila fake pussy bg lelaki or  dildo bg wanita.
dpt kuakan air btakung tu rase lega la skit dr onani dgn tgn.

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 08:36 PM GMT+8 , Processed in 0.061784 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top