CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gadis Hidup Dalam Besen Meninggal Dunia Pada Usia 19 Tahun

30-12-2016 06:41 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6629| Komen: 26

Description: Rahma Haruna, seorang remaja perempuan yang digelar sebagai 'wanita besen' meninggal dunia pada usia 19 tahun selepas menghabiskan masa berbelas tahun hidup di dalam bekas plastik.

Rahma Haruna, seorang remaja perempuan yang digelar sebagai 'gadis besen' meninggal dunia pada usia 19 tahun selepas menghabiskan masa berbelas tahun hidup di dalam bekas plastik.


Rahma menjadi terkenal di seluruh dunia apabila gambar dirinya di dalam besen diangkat oleh adiknya berusia 10 tahun tersebar di laman sosial.

Berasal dari Kano, utara Nigeria, pada mulanya Rahma disangka bayi yang sihat ketika dilahirkan tetapi sebenarnya menghidap penyakit misteri yang mengganggu tumbesaran tubuhnya.

Akibat penyakit misteri tersebut, dia perlu diletakkan dalam bekas plastik untuk mudah diangkat oleh keluarganya.

Jurugambar yang mengambil foto Rahman, Sani Maikatanga, mengesahkan kematian remaja tersebut menerusi satu kenyataan dalam laman sosial Twitter.

Wanita itu menulis, "Rahma Haruna, remaja berusia 19 tahun, meninggal dunia pada 25 Disember 2016. Semoga dia ditempatkan di Syurga Firdaus. Amin."- CARI


sumber foto: mstar


15

Bagus
17

Marah
14

Terkejut
14

Sedih
10

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mirandanicky1 30-12-2016 06:50 PM
Alfatihah semoga rohnya tenang
Quote Nenasketum 30-12-2016 07:02 PM
Kesiannya. Semoga tenang disana dik
Quote Ipo 30-12-2016 07:14 PM
subhanallah...a fatihah..
penyakit misteri satu dalam berjuta ni..
Quote chiquititamichi 30-12-2016 07:18 PM
Allah..siannye... al fatihah....bidadari syurga....
Quote ninnakarinna 30-12-2016 08:45 PM
Innailillahi wainna ilaihi rajiun.

Semoga rohnya tenang di sana..

Mcm tu pun dijaga auratnya. Subhanallah.
Mohon diteladani oleh ahli keluarga pesakit perempuan. Jgn dedahkan aurat pesakit yg dah tak daya..walaupun kepada org yg nak bg bantuan lg2 yg bawa kamera supaya bantuannya ditulis di akhbar, tv dan socmed.
Quote ronapink 30-12-2016 09:01 PM
siannya..

takziah
Quote evlinne 30-12-2016 09:33 PM
Takde ke benda lain selain besen utk carry dia? Kesian........
Quote pyropura 30-12-2016 09:51 PM
Takziah pada family, kesian amat ....
Quote pyropura 30-12-2016 09:53 PM
evlinne replied at 30-12-2016 09:33 PM
Takde ke benda lain selain besen utk carry dia? Kesian........

Itu aje yg depa mampu ...
...
Quote fefeeling 30-12-2016 10:25 PM
Takziah.. Life is precious and this girl certainly didn't t live hers for granted <3
Quote mbhcsf 30-12-2016 10:27 PM
&#1573;&#1616;&#1606;&#1614;&#1617;&#1575; &#1604;&#1616;&#1604;&#1617;&#1607;&#1616; &#1608;&#1614;&#1573;&#1616;&#1606;&#1614;&#1617;&#1600;&#1575; &#1573;&#1616;&#1604;&#1614;&#1610;&#1618;&#1607;&#1616; &#1585;&#1614;&#1575;&#1580;&#1616;&#1593;&#1608;&#1606;

Quote liyamariska 30-12-2016 11:24 PM
Innailillahi wainna ilaihi rajiun...
Quote awekjepun 30-12-2016 11:37 PM
Syurga tmpatmu
Quote pearl.silver 30-12-2016 11:51 PM
Tulang dia x tumbuh ke..
Boleh duk dlm besen tu i imagine paras leher ke bawah macam sehelai kain..huhu

Semoga dirahmati Allah..
Quote Purplehag 31-12-2016 01:11 AM
chiquititamichi replied at 30-12-2016 07:18 PM
Allah..siannye... al fatihah....bidadari syurga....

Setuju
Quote WhiskeyScotch 31-12-2016 01:54 AM
Innalillah. Takziah diucapkan. Al-fatihah.
Quote .Atheist.. 31-12-2016 01:55 AM
RIP....... suatu hari nanti pasti sains akan dpt buat anggota badan utk penyakit camni  
Quote asfaz 31-12-2016 12:11 PM
Innalillah.. Semoga rohnya ditempatkan diantara org yg beriman..aamiin
Quote red_cattleya 1-1-2017 01:01 AM
tapi kepala dia mcm normal..takziah.

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 01:07 AM GMT+8 , Processed in 0.255907 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top