CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gadis Arab Tertelan Berus Gigi?

15-6-2016 10:52 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6682| Komen: 12

Description: Seorang gadis berumur dalam lingkungan 20an dikatakan ketika sedang menggosok gigi di kediamannya secara tidak sengaja menelan berus giginya.
Oleh : TS LOO



sumber foto: http://www.educationforallmorocco.org/



Bagi mereka yang ada memakai gigi palsu, pastinya bimbang berkemungkinan besar tertelan gigi palsu ketika tidur dan cuci mulut. 

Jarang sekali atau memang langsung tidak pernah terdengar ada orang tertelan berus gigi semasa menggosok gigi. 

Namun kejadian yang tak masuk akal ini telah benar berlaku di Perlabuhan Western Red Sea, Jeddah baru-baru ini.

Kisah benar ini terjadi ke atas seorang gadis berumur dalam lingkungan 20an dikatakan ketika sedang menggosok gigi di kediamannya secara tidak sengaja menelan berus giginya.


Menurut akhbar tempatan, Sada, gadis terbabit dikejarkan ke hospital selepas berus gigi terperangkap di dalam perutnya.

Menurut Dr Ahmed Hashim, berus gigi tersebut berjaya dikeluarkan dari perut wanita itu dalam masa 20 minit tanpa melakukan pembedahan.

Selepas pemeriksaan terperinci, gadis tersebut dibenarkan keluar hospital pada hari yang sama.

Apa sekali pun, gadis tersebut harus rasa bersyukur kerana nasib baik berus gigi itu tidak tercekik di bahagian kerongkongnya yang mungkin boleh mengundang risiko kehilangan nyawa buat dirinya. - CARI Infonet.



21

Bagus
18

Marah
11

Terkejut
25

Sedih
8

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote minah_kidal 15-6-2016 11:11 AM
tertelan berus gigi or tertelan gigi palsu?
Quote kumen2 15-6-2016 11:54 AM
biar btl tetelan berus gigi......
Quote reeny 15-6-2016 12:59 PM
berus gigi panjang kot camner la boleh tertelan berus gigi..
Quote Artemesiaa 15-6-2016 01:13 PM
Macam mana le boleh tertelan ganas sangat sewaktu memberus kot
Quote batmana 15-6-2016 02:43 PM
dia pakai berus gigi kanak2 kot..
malas nk beli yg baru, tgk adiknye belum pakai dari kotak, terus dia pakai, skali ngaga, termasuk dlm ..

maklumlah, org arab besar mulutnya..
Quote MizzAPI 15-6-2016 03:38 PM
amacam ler ble tertela...pelikkk haha
Quote chinta89 15-6-2016 04:01 PM
tertelan berus gg atau gg palsu? ke aku x paham?
Quote mattzzx 15-6-2016 04:37 PM
berus gigi kontot kot...
Quote Ayu61279 16-6-2016 12:17 PM
errkkk...iols kagum jap
Quote siti_kus 16-6-2016 01:15 PM
nak gelak pun aku tak sampai hati.. benda dah nak jadi. tapi...
Quote imransulaiman 16-6-2016 06:50 PM
Tertelan berus gigi??
Quote merrissa 23-6-2016 02:15 AM
dahsyt betoi hang memberus...sampai ke dalam perot...confirm nafas berbau semerbak kasturi

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 11:23 PM GMT+8 , Processed in 0.052916 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top