CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gambar Aksi Doktor Gigi Jalanan Yang Boleh Buatkan Anda Rasa Ngilu

18-12-2015 11:57 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 6829| Komen: 10

Description: Abaikan bunyi bising laluan pejalan kaki, bunyi bas dan juga mereka yang memandang...


Oleh : Fyruz Hanna

Abaikan bunyi bising laluan pejalan kaki, bunyi bas dan juga mereka yang memandang, perniagaan 'klinik gigi' tepi jalan ini memberi ruang orang miskin untuk mendapatkan rawatan.

Begitula warna warna bagi golongan berpendapatan rendah yang sanggup melupakan perasaan malu demi untuk mengurangkan rasa sakit yang dialami.

Negara seperti India, China merupakan antara negara yang terkenal dengan 'street dentist'. Namun jangan terkejut, segala rawatan yang ditawarkan di klinik-klinik mahal ada ditawarkan di 'klinik' tepi jalan ini. Bezanya, ianya dilakukan ditempat terbuka, dengan penonton tak berbayar. -CARI Infonet.

























dairishare

5

Bagus
13

Marah
12

Terkejut
23

Sedih
23

Lawak
39

Bosan

Friends Rank (115 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batu_bergolek 18-12-2015 12:28 AM

Kalau kat jalan pasar, time pagi pernah gak nampak. Boleh tahan gak bisness, siap ada queue lagi,   
Quote azilamie2 18-12-2015 03:40 AM
Adoi laaaaa
Quote mice_cheese 18-12-2015 07:44 AM
Sakit ooiiiiii.. Yg bius pun sakit,ni kan yg cm ni
Quote azie5zoe 18-12-2015 11:14 AM
kalau camni lah gayanya..lagi sanggup sakit gigi nak oii dari gi dentist cmni..
Quote Artemesiaa 18-12-2015 12:10 PM
Euwww mengerikan faktor kebersihannya pun out
Quote comel91 18-12-2015 01:55 PM
boleh luruh giigi comel.. apa pun mesti dorang terpaksa.. tak de siapa dlm dunia ni nk buat ceni tmpt terbukak.. huhu mau meraung mase 'doc' tu cabut gigi...

1 soalan : steril ke x lepas guna peralatan tu?? ke lap pakai kain dkt tepi bontot tu... huhu..
Quote aTiKah_aYuNi 22-12-2015 09:01 AM
tgk pon dh ngilu.....

adoi...
Quote iejasha 22-12-2015 11:38 AM
erkk...rs geli pon ade
Quote lookp 21-7-2016 11:24 AM
menakutkan jugak.. lagi satu kat jalanan tak ada privacy.. kalau jerit semua yang lalu-lalang mesti tengok..

saja nak bagitahu ni ada website yang ada senaraikan senari doktor gigi di seluruh Maaysia.. sekali dengan pengalaman pesakit mereka.. kalau anda ada pengalaman dengan klinik gig yang tersenarai, anda boleh toloong yang lain untuk memilih

just pergi ke link ini:

http://www.lookp.com/malaysia/dentist

Quote Emperor95 21-7-2016 01:57 PM
kena jaga gigi baik2

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 08:41 PM GMT+8 , Processed in 0.477491 second(s), 55 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top