CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mungkin Ini Lakaran Terburuk Untuk Mencari Penjenayah

18-12-2015 03:20 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 7890| Komen: 28

Description: Jadi jangan nak kejam sangat!...


Oleh : Fyruz Hanna

Sebenarnya sesiapa pun tak patut untuk mengeji lakaran muka penjenayah yang membantu polis mengesan suspek, namun ada baiknya lakaran tersebut tidak disiarkan didalam stesen TV tempatan.

Baru-baru ini, berita tempatan Amerika ada menyiarkan satu berita kehilangan suspek yang berjaya meloloskan diri dari polis.



Tak pasti pula kenapa tersiar sekali lakaran gambar suspek ini.

Walaupun pihak polis sudah berjaya menjejaki suspek ini... mungkin hasil lakaran ini sebenarnya yang membantu polis berjaya mengenalpasti suspek. (Mungkin...)

Seperti lukisan kanak-kanak tadika, namun harus diingat lakaran ini dihasilkan oleh saksi dan bukannya pelukis profesional. 

Jadi jangan nak kejam sangat! -CARI Infonet.

Bagus
1

Marah
9

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote axl_bach 18-12-2015 03:49 PM
my oh my, kenapa byk sgt makan semut repoter CARI nih yer???nih CI ker?
Quote Modngengade 18-12-2015 03:52 PM
axl_bach replied at 18-12-2015 07:49 AM
my oh my, kenapa byk sgt makan semut repoter CARI nih yer???nih CI ker?

boleh la noq....janji meriah kan
Quote sekngucing 18-12-2015 04:11 PM
my oh my do you wanna say goodbye..??



goshh....
Quote melia_star 18-12-2015 04:14 PM
aku lukis lagi cantek.....
Quote kemaruk 18-12-2015 04:17 PM
sian reporter cari.. terpaksa bertabah lepas baca komen forumer lain...

pastu create nickname lain, balas dendam luah perasaan dan maki forumer yg pernah mengutuk
Quote mommymonster82 18-12-2015 04:18 PM
hahahaha terbaik
Quote mommymonster82 18-12-2015 04:18 PM
kemaruk replied at 18-12-2015 04:17 PM
sian reporter cari.. terpaksa bertabah lepas baca komen forumer lain...

pastu create nickname lai ...

Nak berkhemah di ci jiwa kena kental bang kem...kalu hati tisu mmg habislah...
Quote CARI-SFG 18-12-2015 04:43 PM
axl_bach replied at 18-12-2015 03:49 PM
my oh my, kenapa byk sgt makan semut repoter CARI nih yer???nih CI ker?

ini pun current issues jugak.. and thank komen awk..
Quote chazey 18-12-2015 04:50 PM
CARI-SFG replied at 18-12-2015 04:43 PM
ini pun current issues jugak.. and thank komen awk..

Apa current issuenya benda ni? Lebih sesuai di board Peristiwa Dunia kot? Atau board viral2 tu?
Quote axl_bach 18-12-2015 04:51 PM
CARI-SFG replied at 18-12-2015 04:43 PM
ini pun current issues jugak.. and thank komen awk..

Isu pasal penjenayah atau nak citer pasal sketch tu buruk??? n isunya kalo sketch tu buruk adalah.........????

Quote zoe1511 18-12-2015 04:56 PM
ternyata wartawan cari di kelas tersendiri
Quote periakuning 18-12-2015 05:07 PM
Oklah...nampak ade persamaan..mata betul dah..rambut pun bingo..sebab gambar tu la tertangkap bukan..so oklah
Quote Mary_jane 18-12-2015 06:32 PM
Kalau bagi kat aku mampu lukis orang lidi jela.
Quote mbhcsf 18-12-2015 08:22 PM
hahahahaha so hilarious  hahahahaahahah

basic features tu wow ...bagus tu  hahahaha
Quote senahsanasini 18-12-2015 10:40 PM
Ni ptot dihumban ke tred lawak..
Terhibur hati ku
Quote cumulonimbus 18-12-2015 10:43 PM
ahahaha... mmg lawak....

eh, yela.. kne masuk bod lawak....
Quote sukacactus 18-12-2015 11:24 PM
Ada la jg persamaannya tp mmg lawak sketch gitu
Dgr org gelak dlm video tu pun boleh buat aku gelak sama
Quote Madel 18-12-2015 11:43 PM
Si Fyruz Hanna ni aku rasa wartawan paling hauk yg Cari pernah rekrut..
Hadap la nko hari2 kena makan maki hamun forumers.
Quote liyamariska 18-12-2015 11:51 PM
ai tergelak tgk gambar lukisan tuh...

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 10:34 PM GMT+8 , Processed in 0.065547 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top