CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3871|Reply: 26

Gadis Hidup Dalam Besen Meninggal Dunia Pada Usia 19 Tahun

[Copy link]
Post time 30-12-2016 06:41 PM | Show all posts |Read mode


Rahma Haruna, seorang remaja perempuan yang digelar sebagai 'gadis besen' meninggal dunia pada usia 19 tahun selepas menghabiskan masa berbelas tahun hidup di dalam bekas plastik.


Rahma menjadi terkenal di seluruh dunia apabila gambar dirinya di dalam besen diangkat oleh adiknya berusia 10 tahun tersebar di laman sosial.


Berasal dari Kano, utara Nigeria, pada mulanya Rahma disangka bayi yang sihat ketika dilahirkan tetapi sebenarnya menghidap penyakit misteri yang mengganggu tumbesaran tubuhnya.


Akibat penyakit misteri tersebut, dia perlu diletakkan dalam bekas plastik untuk mudah diangkat oleh keluarganya.


Jurugambar yang mengambil foto Rahman, Sani Maikatanga, mengesahkan kematian remaja tersebut menerusi satu kenyataan dalam laman sosial Twitter.


Wanita itu menulis, "Rahma Haruna, remaja berusia 19 tahun, meninggal dunia pada 25 Disember 2016. Semoga dia ditempatkan di Syurga Firdaus. Amin."- CARI

sumber foto: mstar

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2016 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Alfatihah semoga rohnya tenang
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Semoga tenang disana dik
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 07:14 PM | Show all posts
subhanallah...a fatihah..
penyakit misteri satu dalam berjuta ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah..siannye... al fatihah....bidadari syurga....
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Innailillahi wainna ilaihi rajiun.

Semoga rohnya tenang di sana..

Mcm tu pun dijaga auratnya. Subhanallah.
Mohon diteladani oleh ahli keluarga pesakit perempuan. Jgn dedahkan aurat pesakit yg dah tak daya..walaupun kepada org yg nak bg bantuan lg2 yg bawa kamera supaya bantuannya ditulis di akhbar, tv dan socmed.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-12-2016 09:01 PM | Show all posts
siannya..

takziah
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke benda lain selain besen utk carry dia? Kesian........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2016 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah pada family, kesian amat ....
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 30-12-2016 09:33 PM
Takde ke benda lain selain besen utk carry dia? Kesian........

Itu aje yg depa mampu ...
...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah.. Life is precious and this girl certainly didn't t live hers for granted <3
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 10:27 PM | Show all posts
&#1573;&#1616;&#1606;&#1614;&#1617;&#1575; &#1604;&#1616;&#1604;&#1617;&#1607;&#1616; &#1608;&#1614;&#1573;&#1616;&#1606;&#1614;&#1617;&#1600;&#1575; &#1573;&#1616;&#1604;&#1614;&#1610;&#1618;&#1607;&#1616; &#1585;&#1614;&#1575;&#1580;&#1616;&#1593;&#1608;&#1606;

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 11:24 PM | Show all posts
Innailillahi wainna ilaihi rajiun...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Syurga tmpatmu
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2016 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tulang dia x tumbuh ke..
Boleh duk dlm besen tu i imagine paras leher ke bawah macam sehelai kain..huhu

Semoga dirahmati Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
chiquititamichi replied at 30-12-2016 07:18 PM
Allah..siannye... al fatihah....bidadari syurga....

Setuju
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-12-2016 01:54 AM | Show all posts
Innalillah. Takziah diucapkan. Al-fatihah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 01:55 AM | Show all posts
RIP....... suatu hari nanti pasti sains akan dpt buat anggota badan utk penyakit camni  
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2016 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah.. Semoga rohnya ditempatkan diantara org yg beriman..aamiin
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
tapi kepala dia mcm normal..takziah.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 11:49 AM GMT+8 , Processed in 0.078583 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list