CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Aksi Pemandu Bas Merokok Dan Main 'Handphone' Tular Di FB, Polis Siasat

27-12-2016 11:38 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4807| Komen: 29

Description: Pihak polis akan menyiasat sebuah rakaman yang tular tentang seorang pemandu bas ekspres yang dipercayai menggunakan telefon bimbit dan merokok ketika memandu di Plaza Tol Tangkak dari Kuala Lumpur.
Pihak polis akan menyiasat sebuah rakaman yang tular tentang seorang pemandu bas ekspres yang dipercayai menggunakan telefon bimbit dan merokok ketika memandu di Plaza Tol Tangkak dari Kuala Lumpur.


Foto: Berita Harian
Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Muar ASP Suhaimi Ahmad, berkata pihaknya akan menyiasat perkara itu termasuk meneliti rakaman video yang dimuat naik oleh individu yang merakam kejadian itu.

"Kita akan lihat video serta gambar yang dikongsi oleh individu itu dan akan memanggil pemandu terbabit untuk disoal siasat," katanya kepada Bernama.

Pihaknya juga akan menghubungi syarikat bas terbabit bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai jadual pemandu serta mengenal pasti identiti pemandu itu bagi tindakan susulan.


Dua rakaman video yang berdurasi antara 17 dan 19 saat itu dimuat naik oleh pengguna akaun Facebook yang menggunakan nama Firdaus Wong Wai Hung.

Memetik laporan Bernama, perbuatan bermain telefon bimbit dan merokok semasa memandu jelas menunjukkan sikap sambil lewa pemandu terbabit.

Firdaus mendakwa video itu dimuat naik ketika menaiki bas berkenaan dari Terminal Bersepadu Selatan pada jam 11.30 pagi menuju ke Muar. -CARI
30

Bagus
16

Marah
24

Terkejut
24

Sedih
29

Lawak
33

Bosan

Friends Rank (156 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batmana 27-12-2016 11:48 AM
sib baik duk dpn,klu duk blkg
bape meter la selfie stick nk pkai..
Quote emelia1509 27-12-2016 11:55 AM
Pemandu bas ni memang bawak laju..
Macam nyawa dia sorang je atas bas tu :
Quote unhas 27-12-2016 12:00 PM
Check skali taraf kerakyatan. Ade yang bukan org msia pun
Quote idakamaruddin 27-12-2016 12:06 PM
kalau merokok tu paham la sbb ngnatuk..tp main fb tu mmg over la ok...

gigih driver bas pn nk fb

Quote chinta89 27-12-2016 12:12 PM
selalu je mcm tu.. tp ak x sempat rakam. perjalanan berjam2 bayangkanlah ngn asap rokOk ..... hmmm....

kalau buat aduan kat SPAD, kite plk akan disiasattttttttttttt habis2an.
Quote aleesyasofia 27-12-2016 12:12 PM
bas biasenya mmg laju..
dah berapa kali kena dgn bas nie..
xreti nak bersabar sikit
Quote myoujin 27-12-2016 12:13 PM
idakamaruddin replied at 27-12-2016 12:06 PM
kalau merokok tu paham la sbb ngnatuk..tp main fb tu mmg over la ok...

gigih driver bas pn nk fb  ...

Merokok tu tak bahaya kat jalan pon.. Yang bahaya paru2 penumpang    

Bole bagi mata driver celik lagi ngan asap2 tu..

Yang main henpon tu patut lempang bergilir2
Quote saladin780 27-12-2016 12:15 PM
banyak je cmnih okeh, x kira drebar lori ke bas..bleh kata slalu jumpa..tu blum lagi pemandu lori yg bwk cam gampang..bila tgk tgh merokok..tangan sebelah tgh sibuk bertalipon
Quote saladin780 27-12-2016 12:17 PM
ok komen ni rasis skit..biasa drebar lori yg bwk cam gampunk ni..spesis K****g
Quote LautBiru52 27-12-2016 12:23 PM
chinta89 replied at 27-12-2016 12:12 PM
selalu je mcm tu.. tp ak x sempat rakam. perjalanan berjam2 bayangkanlah ngn asap rokOk ..... hmmm.. ...

Kalau da payah sangat mcm tu baik rakam then viralkan je
Quote supernaturalee 27-12-2016 12:31 PM
jumaat lps
depan kete je

nmpk kete berlanggar
xtaw lh sbb xsempat break ke atau sbb ape
berdentum
nmpk bumper yg melanggar dgn dilanggar remuk jgk lah
dua2 driver perempuan


Quote gaara_X 27-12-2016 12:34 PM
ermm...bahaya toi...
Quote puterikhaleeda 27-12-2016 12:35 PM
chinta89 replied at 27-12-2016 12:12 PM
selalu je mcm tu.. tp ak x sempat rakam. perjalanan berjam2 bayangkanlah ngn asap rokOk ..... hmmm.. ...

ye ke? so SPAD ni tak berfungsi laa sgt kan.
Quote AbukRokok 27-12-2016 12:37 PM
kemain lg smlm bca kt fb hamid albar kata nk naikkan harga tiket... tiket 200 pun tetap xkn selesai masalah
Quote che-cikL 27-12-2016 12:46 PM
idakamaruddin replied at 27-12-2016 12:06 PM
kalau merokok tu paham la sbb ngnatuk..tp main fb tu mmg over la ok...

gigih driver bas pn nk fb  ...



Careful sistur...

ditulis situ main henpon, bukan main FB.

bahaya org2 yang berforum dalam ni, karang jadi 'telefon buruk'
Quote idakamaruddin 27-12-2016 12:59 PM
che-cikL replied at 27-12-2016 12:46 PM
Careful sistur...

ditulis situ main henpon, bukan main FB.

rilek la sister iols bc tmpt lain katanye main fb


Quote tripleid 27-12-2016 01:36 PM
takutnya naik bas kat pantai barat ni..driver sekor2 mcm gengsta.spatutnya kompeni bas mcontohi syarikat2 bas pantai timur yg sgt tertib dan berhemah di jalan raya
Quote Modngengade 27-12-2016 01:44 PM
saladin780 replied at 27-12-2016 04:17 AM
ok komen ni rasis skit..biasa drebar lori yg bwk cam gampunk ni..spesis K****g

memang betul....kalau tgk lori dipandu laju dan bawak mcm pelesit, sudah pasti yg bawak tu keling....
kakak syak pemandu keling ni mabuk todi

Quote chinta89 27-12-2016 02:55 PM
puterikhaleeda replied at 27-12-2016 12:35 PM
ye ke? so SPAD ni tak berfungsi laa sgt kan.

dia nak check, btl ke yg report tu wujud n bukan mcm 'surat layang' gtuh.. sb kot dianiaya. katanya maklumat akan dsembunyikan tp opkos akan ade ckp2 blkg ujung2 akan tahu sape yg repOrt.

sb diorg nk siasat sape yg report n siasatan btl2 akan dibuat, sb tindakan yg akan dikenakan sgt lah berat. bayaran mahal woooo...


Lihat semua komen(29)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 01:38 PM GMT+8 , Processed in 4.770976 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top