CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3979|Reply: 29

[Tempatan] Aksi Pemandu Bas Merokok Dan Main 'Handphone' Tular Di FB, Polis Siasat

[Copy link]
Post time 27-12-2016 11:38 AM | Show all posts |Read mode
Pihak polis akan menyiasat sebuah rakaman yang tular tentang seorang pemandu bas ekspres yang dipercayai menggunakan telefon bimbit dan merokok ketika memandu di Plaza Tol Tangkak dari Kuala Lumpur.

Foto: Berita Harian


Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Muar ASP Suhaimi Ahmad, berkata pihaknya akan menyiasat perkara itu termasuk meneliti rakaman video yang dimuat naik oleh individu yang merakam kejadian itu.


"Kita akan lihat video serta gambar yang dikongsi oleh individu itu dan akan memanggil pemandu terbabit untuk disoal siasat," katanya kepada Bernama.


Pihaknya juga akan menghubungi syarikat bas terbabit bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai jadual pemandu serta mengenal pasti identiti pemandu itu bagi tindakan susulan.


Dua rakaman video yang berdurasi antara 17 dan 19 saat itu dimuat naik oleh pengguna akaun Facebook yang menggunakan nama Firdaus Wong Wai Hung.

Memetik laporan Bernama, perbuatan bermain telefon bimbit dan merokok semasa memandu jelas menunjukkan sikap sambil lewa pemandu terbabit.


Firdaus mendakwa video itu dimuat naik ketika menaiki bas berkenaan dari Terminal Bersepadu Selatan pada jam 11.30 pagi menuju ke Muar. -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-12-2016 11:48 AM | Show all posts
sib baik duk dpn,klu duk blkg
bape meter la selfie stick nk pkai..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Pemandu bas ni memang bawak laju..
Macam nyawa dia sorang je atas bas tu :
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Check skali taraf kerakyatan. Ade yang bukan org msia pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:06 PM | Show all posts
kalau merokok tu paham la sbb ngnatuk..tp main fb tu mmg over la ok...

gigih driver bas pn nk fb

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:12 PM | Show all posts
selalu je mcm tu.. tp ak x sempat rakam. perjalanan berjam2 bayangkanlah ngn asap rokOk ..... hmmm....

kalau buat aduan kat SPAD, kite plk akan disiasattttttttttttt habis2an.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-12-2016 12:12 PM | Show all posts
bas biasenya mmg laju..
dah berapa kali kena dgn bas nie..
xreti nak bersabar sikit
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:13 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 27-12-2016 12:06 PM
kalau merokok tu paham la sbb ngnatuk..tp main fb tu mmg over la ok...

gigih driver bas pn nk fb  ...

Merokok tu tak bahaya kat jalan pon.. Yang bahaya paru2 penumpang    

Bole bagi mata driver celik lagi ngan asap2 tu..

Yang main henpon tu patut lempang bergilir2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-12-2016 12:15 PM | Show all posts
banyak je cmnih okeh, x kira drebar lori ke bas..bleh kata slalu jumpa..tu blum lagi pemandu lori yg bwk cam gampang..bila tgk tgh merokok..tangan sebelah tgh sibuk bertalipon
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:17 PM | Show all posts
ok komen ni rasis skit..biasa drebar lori yg bwk cam gampunk ni..spesis K****g
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:23 PM | Show all posts
chinta89 replied at 27-12-2016 12:12 PM
selalu je mcm tu.. tp ak x sempat rakam. perjalanan berjam2 bayangkanlah ngn asap rokOk ..... hmmm.. ...

Kalau da payah sangat mcm tu baik rakam then viralkan je
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:31 PM | Show all posts
jumaat lps
depan kete je

nmpk kete berlanggar
xtaw lh sbb xsempat break ke atau sbb ape
berdentum
nmpk bumper yg melanggar dgn dilanggar remuk jgk lah
dua2 driver perempuan


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:34 PM | Show all posts
ermm...bahaya toi...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:35 PM | Show all posts
chinta89 replied at 27-12-2016 12:12 PM
selalu je mcm tu.. tp ak x sempat rakam. perjalanan berjam2 bayangkanlah ngn asap rokOk ..... hmmm.. ...

ye ke? so SPAD ni tak berfungsi laa sgt kan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kemain lg smlm bca kt fb hamid albar kata nk naikkan harga tiket... tiket 200 pun tetap xkn selesai masalah
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 12:46 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 27-12-2016 12:06 PM
kalau merokok tu paham la sbb ngnatuk..tp main fb tu mmg over la ok...

gigih driver bas pn nk fb  ...



Careful sistur...

ditulis situ main henpon, bukan main FB.

bahaya org2 yang berforum dalam ni, karang jadi 'telefon buruk'
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-12-2016 12:59 PM | Show all posts
che-cikL replied at 27-12-2016 12:46 PM
Careful sistur...

ditulis situ main henpon, bukan main FB.

rilek la sister iols bc tmpt lain katanye main fb


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
takutnya naik bas kat pantai barat ni..driver sekor2 mcm gengsta.spatutnya kompeni bas mcontohi syarikat2 bas pantai timur yg sgt tertib dan berhemah di jalan raya
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 01:44 PM | Show all posts
saladin780 replied at 27-12-2016 04:17 AM
ok komen ni rasis skit..biasa drebar lori yg bwk cam gampunk ni..spesis K****g

memang betul....kalau tgk lori dipandu laju dan bawak mcm pelesit, sudah pasti yg bawak tu keling....
kakak syak pemandu keling ni mabuk todi

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2016 02:55 PM | Show all posts
puterikhaleeda replied at 27-12-2016 12:35 PM
ye ke? so SPAD ni tak berfungsi laa sgt kan.

dia nak check, btl ke yg report tu wujud n bukan mcm 'surat layang' gtuh.. sb kot dianiaya. katanya maklumat akan dsembunyikan tp opkos akan ade ckp2 blkg ujung2 akan tahu sape yg repOrt.

sb diorg nk siasat sape yg report n siasatan btl2 akan dibuat, sb tindakan yg akan dikenakan sgt lah berat. bayaran mahal woooo...


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 198320 Replies : 3588
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20136 Replies : 320
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 38596 Replies : 309
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 32779 Replies : 89
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 27176 Replies : 48
Wan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan daripada hadir sidang Dewan Rakyat. Sejurus keputusan penggantungan, semua Ahli Parlimen blok pembangkang bangun membaca doa qunut nazillah
mojarean_XWan Ahmad Fayhsal digantung enam bulan d
Views : 35163 Replies : 25
Takut kena tembak? Takut kena culik? Takut kena sepak? Tanya Kim Pan-gon Apa Dia Maksudkan Dengan Bahaya – TMJ
YgBenarTakut kena tembak? Takut kena culik? Tak
Views : 29325 Replies : 104
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92018 Replies : 834
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 84089 Replies : 3752
Tengku Bib & Tengku Chanela  Jamidah Bercerai??
Burong_HantukTengku Bib & Tengku Chanela Jamidah Ber
Views : 260648 Replies : 299

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 06:03 PM GMT+8 , Processed in 0.072024 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list