CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Hilang 'Anu' Je, Bukan Hilang Nyawa' - Netizen Ini Marahkan Kaum Adam

27-12-2016 11:38 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 7732| Komen: 33|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Amboi, marahnya dia. Seorang netizen meluahkan perasaan tidak puas hati susulan isu viral kanak-kanak yang putus kemaluan ketika bersunat menggunakan kaedah laser.
Amboi, marahnya dia. Seorang netizen meluahkan perasaan tidak puas hati susulan isu viral kanak-kanak yang putus kemaluan ketika bersunat menggunakan kaedah laser.

Bukan kasihankan budak lelaki itu, sebaliknya netizen berkenaan 'meluat' dengan komen segelintir pengguna laman sosial yang disifatkannya sebagai 'berfikiran sempit'.



Sumber foto: Facebook

Ada benarnya apa yang dikatakan netizen itu, namun dia harus ingat, lelaki pun banyak berkorban demi insan bernama wanita. Siapa yang menjaga ibu kita ketika dia sedang mengandungkan kita? Siapa yang mencari rezeki ketika ibu sedang berpantang selepas bersalin? Hilang kemaluan samalah dengan hilang anggota tubuh.


Manusia di atas muka bumi ni semuanya sama sahaja, ada yang baik dan ada yang buruk, malah ada yang beriman serta tidak beriman. 

Menerusi luahan hati netizen berkenaan, dapat dilihat yang dia terlalu mengikutkan perasaan ketika menulis status tersebut.

Tak semua yang ditulis netizen itu salah. Namun, bukankah lebih baik jika sesuatu ilmu atau peringatan itu disampaikan dalam bahasa yang lebih sopan. - CARI
15

Bagus
19

Marah
16

Terkejut
22

Sedih
11

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (93 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote che-cikL 27-12-2016 11:40 AM


Rendahnya kualiti penulisan so-called EDITOR.


Quote qronaldo7 27-12-2016 12:14 PM
ce potong puting die tgk
Quote chinta89 27-12-2016 12:15 PM
mcm ni pun boleh buat thread?
Quote dubuk 27-12-2016 12:19 PM

hahaha
Quote irlene_hana 27-12-2016 01:06 PM

ini lagi win!  
Quote Skuau 27-12-2016 01:11 PM
'Benda' inilah meramaikan umat...xkan bab tu pon x faham:........
Quote siputsedut 27-12-2016 01:30 PM
X patut la ckp camtu.. jgn compare beranak dgn hilang bebird.. cer compare xleh beranak rahim x subur dgn xde bebird... rasa camne? Komen sexist ke pompuan marah pongpang2.. komen kt laki mcm laki tu xde perasaan...sebagaimana rahim tak subur tu a part of ego wanita.. camtu jgk la bebird tu ego lelaki.. tu pon xleh pikir kaaa?
Quote AbukRokok 27-12-2016 01:47 PM
dia pondan operate kote ke
Quote irwansuhadi 27-12-2016 02:20 PM
1) kecuaian adalah no-no dalam bidang perubatan.

2)  Bayangkan emosi kanak2 lelaki tersebut bila dewasa kelak.

3) Statement minah ni terlalu sexist. Ini kita cerita budak kecil bukannya orang dewasa.

Susah kalau ramai sangat orang bodoh ada access internet.

kbai.
Quote mujer_in_espejo 27-12-2016 02:54 PM
Astaga komen dia..... bongkak sgt. Kesian bdk laki tu.
Quote bictoria 27-12-2016 03:08 PM
Edited by bictoria at 27-12-2016 03:19 PM

Kat tered sebelah ada detail kejadian
Quote bobo_beck 27-12-2016 03:09 PM
dia xingat ke yg dpt dia rasa betarung nyawa tu sbb dia rsa nikmat bebird tu...
cube laki dia xde bebird dpt ke dia merasa betarung nyawa tu...
guna jari boleh??
Quote Skuau 27-12-2016 03:29 PM
bobo_beck replied at 27-12-2016 03:09 PM
dia xingat ke yg dpt dia rasa betarung nyawa tu sbb dia rsa nikmat bebird tu...
cube laki dia xde b ...

Kalo lakinya xde 'anu'nya...meroyan pompuan ni....     
Quote matchstick 27-12-2016 03:29 PM
cakap senang lah kak oi..budak tu kecik lg belum rasa nikmat hidup. ko expect lps anu kena potong adik tu simply boleh stay positive n prepared to live the rest of his life devoted to agama shj mcm paderi or tok sami buddha gitu. sbb tok imam even ulamak pun xhidup beribadat 24jam.
Quote ms.mango 27-12-2016 03:33 PM
Hnmmm..segala perkara yg acik ni marahkan mcm menuju pada laki dia je...
Quote matchstick 27-12-2016 03:33 PM
btw akak ni ada penah kena operate kt otak ke sblm ni...kot ada doktor terpotong kt mana2
Quote emelia1509 27-12-2016 04:42 PM
tetap simpati pada si kecik tu..
Quote insulin 27-12-2016 05:50 PM
Moga perempuan ni dapat kanser rahim. Baru kau tahu macam mana rasanya tidak dapat mengandung dan mempunyai anak pula.
Quote tagas 27-12-2016 06:06 PM
Sian laki dia dpt bini camni

Eh ade laki ke..eh laku ke ko

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 03:26 AM GMT+8 , Processed in 0.056345 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top