CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Hasil Siasatan: Minyak Habis Punca Pesawat Terhempas

27-12-2016 03:01 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3472| Komen: 5

Description: Siasatan yang dijalankan mendapati nahas pesawat yang mengorbankan 71 orang di Colombia bulan lalu, termasuk berpuluh-puluh pemain pasukan bola sepak Chapecoense Brazil adalah berpunca daripada kesila ...
Foto: www.cbc.ca

Siasatan yang dijalankan mendapati nahas pesawat yang mengorbankan 71 orang di Colombia bulan lalu, termasuk berpuluh-puluh pemain pasukan bola sepak Chapecoense Brazil adalah berpunca daripada kesilapan manusia.

Pegawai Colombia menyatakan yang tiada langsung kegagalan teknikal dikesan sekali gus menjadikan juruterbang, syarikat penerbangan dan pengawal selia Bolivia adalah pihak yang bersalah.

Rakaman juga menunjukkan yang pesawat tersebut kehabisan bahan api sebelum terhempas di gunung berhampiran Medellin. 

Menurut laporan USA Today, Setiausaha Keselamatan Udara Colombia, Kolonel Freddy Bonilla, berkata pihak berkuasa penerbangan di Bolivia dan syarikat penerbangan menerima syarat-syarat yang dibentangkan dalam pelan penerbangan sebagai "tidak boleh diterima". 


Susulan tragedi itu, Ketua Eksekutif Lamia, Gustavo Vargas Gamboa, dan anaknya, bekas pegawai dengan pihak berkuasa penerbangan Bolivia, Gustavo Vargas Villegas, ditahan sementara menanti perbicaraan. Mereka menafikan sebarang salah laku. -CARI
15

Bagus
20

Marah
17

Terkejut
8

Sedih
20

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (90 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Skuau 27-12-2016 03:41 PM
Pedih jiwa raga kuarga dengar 'sebabnya'....
Quote emelia1509 27-12-2016 03:50 PM
Emmm..Kesiannye la kecuaian sbb minyak habis je..Teruklah company tu kena nanti..

Bertabahlah family yang terlibat tu
Quote cmf_conan 27-12-2016 03:56 PM
minyak abih sebelum sampai destinasi kah?
atau dah sampai tapi terpaksa berpusing2, and tak sempat nak landing minyak abih?
Quote Modngengade 27-12-2016 04:41 PM
PPRT nya syarikat penerbangan ni.....cash lah kena dakwa nanti kan
Quote ashilalat 10-1-2020 07:26 AM
Yg kat iran tu plak terhempas sbb apa?

Lihat semua komen(5)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 08:36 PM GMT+8 , Processed in 0.080670 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top