CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Waktu Kerja Penjawat Awam Kekal Sama 8 Jam Sehari- Ali Hamsa

12-10-2016 12:27 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3320| Komen: 17

Description: Waktu kerja bagi penjawat awam disahkan kekal sama setiap hari lapan jam, tiada pengurangan.

sumber foto: http://3.bp.blogspot.com/


Waktu kerja bagi penjawat awam disahkan kekal sama setiap hari lapan jam, tiada pengurangan.

Sebelum ini, cadangan bekerja enam jam sehari yang dikemukakan Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia (MTUC) agar penjawat awam dapat meningkatkan lagi prestasi kerja yang lebih efisyen. 

Sehubungan itu, menurut Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa, setealh menjalankan kajian terhadap cadangan dan kerajaan mendapati ianya mungkin mempunyai risiko yang boleh 'menjejaskan' perkhidmatan awam.

Jadi, kerajaan mengambil keputusan mengekalkan waktu kerja penjawat awam iaitu lapan jam sehari, 

Tegas Ali Hamsa,  penekanan dalam perkhidmatan awam sekarang ialah untuk peningkatan produktiviti.- CARI

12

Bagus
23

Marah
13

Terkejut
26

Sedih
16

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote xy_daen 12-10-2016 12:30 PM
Kau ni memang bangang sejak azali ke?
Quote xy_daen 12-10-2016 12:32 PM
Benang yang dah ada pun sendu...:zz

Mod sila ban tt bangang...annoying giler lahai...

@spiderman80
Quote chinta89 12-10-2016 12:45 PM
kerja gelap tanah balik kije pun gelap tanah..
Quote qronaldo7 12-10-2016 01:53 PM
tq ali
Quote R2D2 12-10-2016 02:27 PM
MOD memang tak boleh lock thread yg lambat yg dibuka Wartawan CARI
power tak cukup

Tu sebab kalau Wartawan CARI create berita minggu lepas pun, kita kena hadap je sampai thread tenggelam
Quote mdhelmi 12-10-2016 03:22 PM
ayat last tu aku paling sokong


Quote spiderman80 12-10-2016 09:30 PM
R2D2 replied at 12-10-2016 02:27 PM
MOD memang tak boleh lock thread yg lambat yg dibuka Wartawan CARI
power tak cukup

Betul, hahaha...
Quote xy_daen 12-10-2016 10:50 PM
Forum bangang...wartawan cari bangang...:zz
Quote perang_sivil 14-10-2016 04:40 PM
xy_daen replied at 12-10-2016 12:32 PM
Benang yang dah ada pun sendu...:zz

Mod sila ban tt bangang...annoying giler lahai...

semoga wartawan cari lebih peka...
Quote mokcikKSKB 14-10-2016 04:42 PM
CARI-LTS replied at 12-10-2016 12:27 PM
sumber foto: http://3.bp.blogspot.com/


Alhamdulillah...kang kerja 6jam gaji pon tolaklah 2 jam setiap hari mau merempan x cukup tanah puak puak ni
Quote MH3703 14-10-2016 04:50 PM
hahah...padan muka pekerja gomen servant,,,jgn nak berangan 6 jam ye....teruskan usaha anda semua memerah keringan 8 jam ya...
Quote gadogado 15-10-2016 09:55 AM
Besyukur la ada kja.ada msa mls nk pgi kja tp bila pkir rmai org xda kja n kna buang kja gagahla pgi juga.gomen ka  x gomen sama ja..xyh act sgt
Quote ronapink 15-10-2016 10:05 AM
R2D2 replied at 12-10-2016 02:27 PM
MOD memang tak boleh lock thread yg lambat yg dibuka Wartawan CARI
power tak cukup

bukan wartawan la.. cer tgk..editor cari..

mengedit pun xcerdik, bahasa lintang pukang
Quote ronapink 15-10-2016 10:08 AM
perang_sivil replied at 14-10-2016 04:40 PM
semoga wartawan cari lebih peka...

tahniah
hihihi mod dah boleh tolak credit Editor CARI..

...syabas, perjuangkan hak tuan sebagai MOD
Quote ronapink 15-10-2016 10:10 AM
ehhh..acik kat depan tu gems...

Unit apa tu?
Quote zie_indah 22-10-2016 03:37 PM
Haha..8jam pon x tolak minum pg
Minum ptg...

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 03:12 AM GMT+8 , Processed in 0.067307 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top