CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penjawat Awam Diberi Cuti Pada 8 Julai 2016 (Jumaat) Sempena Aidilfitri

30-6-2016 12:27 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7182| Komen: 37

Description: Penjawat awam Persekutuan diberikan cuti tambahan Hari Raya pada hari Jumaat.

Oleh : Dean BZ

Tan Sri Dr Ali Hamsa


Penjawat awam Persekutuan diberikan cuti tambahan Hari Raya pada hari Jumaat, 8 Julai 2016.

Walau bagaimanapun, cuti pada 8 Julai itu hanya akan terpakai dengan syarat sekiranya Hari Raya jatuh pada 6 Julai.

Ia tidak akan berfungsi sekiranya Hari Raya jatuh pada 5 Julai, kata Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa.



Beliau juga berharap agar penjawat awam Persekutuan akan dapat menikmati sepenuhnya hari cuti tambahan untuk sama-sama meraikan hari raya bersama-sama keluarga.

Walaupun ia tidak disebut dalam kenyataan beliau, ia difahami bahawa cuti tambahan tidak akan dikenakan kepada kakitangan awam peringkat negeri. - CARI.





Sumber - thestar.com.my/JabatanPerdanaMenteri

9

Bagus
8

Marah
2

Terkejut
10

Sedih
8

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (47 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shi_jewel 30-6-2016 12:40 PM
ok noted...


kutip2 kacang
Quote kemaruk 30-6-2016 12:41 PM
Alhamdulillah.. kalau kerja pon serupa tak kerja je.. datang opis exchange kueh raya je
Quote aechae 30-6-2016 12:50 PM
Kak.Nah.Bosan replied at 30-6-2016 12:41 PM
habis tu yang kerja swasta kena kerja ke? tak adil sungguh donia ni

Mntak lah dgn bos uolss...
Quote RamboMandul 30-6-2016 12:52 PM
Bermalas malaslah lagi .
Quote prettyuglybabe 30-6-2016 12:52 PM
nasib ofis memang bagi cuti extra tiap tahun
Quote budakshinchan 30-6-2016 12:56 PM
apply je la cuti kalo x cukup yak di bagik.. x pon berenti keje tiap kali nk raya kalo bos susah bg cuti pjg.. x pon bisnes sendiri.. time tu nnt leh ekot suka hati nk cuti raya baper banyak hari yak korang nak..
Quote gujiwa 30-6-2016 01:05 PM
company ku complsory leave... nak ke tak nak sila la cuti hihihih
Quote Cuppy 30-6-2016 01:08 PM
Kak.Nah.Bosan replied at 30-6-2016 12:41 PM
habis tu yang kerja swasta kena kerja ke? tak adil sungguh donia ni

Nape tak bagi semua sekali? Kami pekerja swasta ni pon penjana ekonomi jugak. Manusia jugak. Bukan robot...
Quote cocorex 30-6-2016 01:09 PM
makin ramai la yg meroyan sbb staff gomen dpt cuti extra
Quote marumaru 30-6-2016 01:09 PM
Tapinya..tak adil pulak bagi negeri yg dah cuti hari jumaat...
Quote Jajabeans 30-6-2016 01:17 PM
aku kompeni cuti seminggu
Quote Innrukia 30-6-2016 01:39 PM
As usual nnt end up, jusa & org tinggi gomen tatau la gred brapa akan berlawan dgn org keje private level rendah lam porum ni
Quote weezerfan 30-6-2016 01:40 PM
Smg dengan dapat cuti lama nanti janganlah buat buat mc pula bila kena masuk kerja ok.
Quote AMDTurion 30-6-2016 01:50 PM
haha..ini masa boleh tgk org kerja swasta rasa teramat marah sgt.

tp bersyukur jugak. yelah drpd yg mmg x dpt bercuti tu di mana hari raya ketiga tu dah kena kerja sbb tugas dptlah claim ot. cuma kesian dgn abam2 beruniform nie jer. depa dah sain mati. cuti ke cuti same jer.
Quote AMDTurion 30-6-2016 01:51 PM
weezerfan replied at 30-6-2016 01:40 PM
Smg dengan dapat cuti lama nanti janganlah buat buat mc pula bila kena masuk kerja ok.

kaki ponteng kerja mmg akan buat punyer. percaya lah ckp aku ni.....moh kite ke spital or klinik hari jumaat tu. sape yg ramai dtg on that day.
Quote AMDTurion 30-6-2016 01:52 PM
Innrukia replied at 30-6-2016 01:39 PM
As usual nnt end up, jusa & org tinggi gomen tatau la gred brapa akan berlawan dgn org keje private  ...

aah betul tu...siap org kerja private lvl rendah nie kena sound. sape dulu suruh x minta kerja kerajaan....betul2 soalan kurang cerdik dr org kerja gomen kelas atasan nih.
Quote AMDTurion 30-6-2016 01:53 PM
Jajabeans replied at 30-6-2016 01:17 PM
aku kompeni cuti seminggu

untunglah!....

paling best ade kompeni majoriti bukan melayu siap buat komponei trip seminggu masa raya ni nanti. aha!
Quote weezerfan 30-6-2016 01:54 PM
AMDTurion replied at 30-6-2016 01:51 PM
kaki ponteng kerja mmg akan buat punyer. percaya lah ckp aku ni.....moh kite ke spital or klinik h ...

Dah ada trend terbaru golongan kaki mc ni..dia bantai EL pulak. Lagipon EL mana ada jejas appraisal dia. Tahun depan dpt anugerah perkerja cemerlang (bos bg sama rata ikut tahun setiap sorang rasa sekali).
Quote AMDTurion 30-6-2016 01:55 PM
marumaru replied at 30-6-2016 01:09 PM
Tapinya..tak adil pulak bagi negeri yg dah cuti hari jumaat...

nak adil camne...dah dia pilih hari cuti ujung minggunyer sabtu dgn jumaat. bukan ade yg paksa diorg pilih cuti jumaat sabtu.

Lihat semua komen(37)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 10:59 PM GMT+8 , Processed in 0.056961 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top