CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penjawat Awam Bakal Terima Khabar Baik Dalam Bajet 2018 - Najib

4-10-2017 05:48 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3254| Komen: 12

Description: Beberapa khabar gembira dan penambahbaikan untuk penjawat awam akan diumumkan dalam Bajet 2018 yang akan dibentangkan pada 27 Oktober ini.

sumber : Berita Harian


Beberapa khabar gembira dan penambahbaikan untuk penjawat awam akan diumumkan dalam Bajet 2018 yang akan dibentangkan pada 27 Oktober ini.

Memetik laporan Berita Harian, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata demikian pada Majlis Amanat Perdana Perkhidmatan Awam (MAPPA) Ke-15 di Putrajaya semalam. 

“Saya faham, ramai yang ternanti-nanti akan pengumuman-pengumuman tertentu.”
 
Kenyataan Najib itu disambut tepukan gemuruh lebih 5,000 penjawat awam yang menghadiri acara tahunan itu di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Pada acara itu, perdana menteri menyampaikan amanat kepada anggota perkhidmatan awam daripada pelbagai perkhidmatan di peringkat persekutuan, negeri, kerajaan tempatan dan syarikat berkaitan kerajaan.- CARI

17

Bagus
23

Marah
10

Terkejut
6

Sedih
13

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (79 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KucingKedai 4-10-2017 05:55 PM
untunglah penjawat awam.. yg keje swasta tp xlayak amik brim ni camane la nasib.. {:yameteh
Quote damian_lee 4-10-2017 08:23 PM
Tak nak cakap banyak nanti ramai sentap .... LOL
Quote moonbug 4-10-2017 09:59 PM
Untunglahhhhh {:run
Quote batu kikir 4-10-2017 10:06 PM
Tiap tahun bajet........pekerja Kerajaan je lah yang dapat.
Dari kenaikan gaji, elaun, skim perumahan, perubatan, melanjutkan pelajaran, kemudahan untuk anak, kemudahan untuk isteri sampai kepada ibubapa pekerja Kerajaan........you just name it.
Tak pe...............you know what to do wahai pekerja swasta. Just tunggu PRU. You have nothing to lose....
Quote Aneem 4-10-2017 10:08 PM
Baca tajuk teringat shamsul debat punya talk  jadi perwakilan..
Kerajaan bagi bonus..
3 bulan gaji..

















Tapi bayau secara ansuran..
Quote merrissa 5-10-2017 04:27 AM
bajet utk pelajaran macam mana?
Quote de_ikea 5-10-2017 06:40 AM
Hujung2 bonus rm500 aje. Tu pun syukur aje lah
Quote farahfatihah 5-10-2017 07:45 AM
untung laahhhhhh
Quote adm7 5-10-2017 08:16 AM
batu kikir replied at 4-10-2017 10:06 PM
Tiap tahun bajet........pekerja Kerajaan je lah yang dapat.
Dari kenaikan gaji, elaun, skim perumah ...

Yes.
Kerajaan ingat dengan perkenalkan pelbagai insentif ni confirm boleh beli undi pekerja kerajaan ke..diorg lupake pekerja swasta lebih ramai dari pekerja government

Bila bagi macam-macam insentif ni dah tentu akan meningkat perbelanjaan pengurusan. Duit tu semestinya datang dari bayaran cukai rakyat dan potongan subsidi.
Quote mel18 5-10-2017 08:22 AM
kikiki

untungla...
Quote rashiman 5-10-2017 08:30 AM
Edited by rashiman at 5-10-2017 08:32 AM
batu kikir replied at 4-10-2017 10:06 PM
Tiap tahun bajet........pekerja Kerajaan je lah yang dapat.
Dari kenaikan gaji, elaun, skim perumah ...

Bagi pekerja swasta...Majikan masing2lah yg umumkan bonus, insentif dll.
ada yg tak ada bonus sehinggalah ada yg 12 bulan bonus, ada yg lebih lagi apa yg pejawat awam dapat dan sebagainya.

Quote Meiizu 5-10-2017 09:31 AM
Edited by Meiizu at 5-10-2017 09:35 AM

aku nak sgtt tukar pimpinan najib ni
tapi tu laaaaa...even private staff lagi ramai tapi dgn adanya penjawat awam, undi  tak telus....susah nak tukar kera-jaan

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 03:28 AM GMT+8 , Processed in 0.132320 second(s), 57 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top