CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tidak Dibenarkan Main Golf Ketika Waktu Pejabat- KM Melaka

5-1-2017 12:30 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3453| Komen: 23

Description: Walaupun ketika bercuti dan pada hujung minggu, penjawat awam di negeri Melaka tidak dibenarkan bermain golf ketika waktu pejabat iaitu antara 8 pagi hingga 5 petang.
Walaupun ketika bercuti dan pada hujung minggu, penjawat awam di negeri Melaka tidak dibenarkan bermain golf ketika waktu pejabat iaitu antara 8 pagi hingga 5 petang.

Demikian ulasan Ketua Menterinya, Datuk Seri Idris Haron mengenai laporan media berhubung peringatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya penjawat awam berhenti bermain golf di luar negara kelmarin.

Tegas beliau, tiada penjawat awam dibenarkan main golf ketika waktu pejabat, nak main (golf) luar dari Melaka.

"Saya sendiri jika hendak main golf selepas pukul 5 petang. Pada awal-awal ada yang langgar tetapi kita panggil dan ambil tindakan, sekarang mereka semua sudah faham." 

Sementara itu, dalam sebuah majlis berasingan Pengerusi Gagasan Badan Ekonomi Melayu (Gabem) Tan Sri Dr Abdul Rahim Tamby Chik berkata bermain golf merupakan satu rekreasi dan antara cara penjawat awam beriadah.

Beliau berkata ia tidak menjadi kesalahan buat penjawat awam menyertai sukan itu selagi tidak menggangu tugas rasmi atau menggunakan wang jabatan dan sumber diragui untuk membiayai sukan berkenaan.- CARI


sumber foto: Grafik CARI


21

Bagus
12

Marah
17

Terkejut
15

Sedih
18

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (103 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kentel 5-1-2017 12:54 PM
pala hotak golf waktu pejabat....da nama pun kerja, kerja la bebetul...
Quote sofiazara 5-1-2017 12:57 PM
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'
Quote sofiazara 5-1-2017 12:57 PM
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'
Quote MengkuduMasam 5-1-2017 01:02 PM
sofiazara replied at 5-1-2017 12:57 PM
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'

biasa laa tuh..

mcm exboss/owner company lama aku bekerja..

exboss aku ni kalo ikutkan dlm golf ni single handicap laa.. below 7 kot...
tp kalo main ngan "bigshot" memane... majang kalah jer... betting dia golf set yg berribu harga tu... bagi free je kalo kalah

in return dpt laa job ...
Quote shazm85 5-1-2017 01:03 PM
kat office di negeri iols kerja ni, boss and kumpulan kaki bodek akan pi main golf waktu pejabat tapi ambik cuti half day
Quote CiliPadiSedap 5-1-2017 01:10 PM
sofiazara replied at 5-1-2017 12:57 PM
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'

kan, lahanat punya perangai.. akak teringat peristiwa kontraktor main bowling tercabut tangan kipidap dongibab
Quote iniaroonz 5-1-2017 01:19 PM
ada ke org main golf waktu pejabat.... bos2 besar aje kot...ikan bilis kaki bodek mungkin la kots...
Quote iniaroonz 5-1-2017 01:19 PM
ada ke org main golf waktu pejabat.... bos2 besar aje kot...ikan bilis kaki bodek mungkin la kots...
Quote haryatie 5-1-2017 01:39 PM
setakat kuli2 ni pegang kayu golf pun x pernah
Quote lelakinaive 5-1-2017 02:57 PM
Mesti ramai baca skali lalu je. Xleh main golf dlm waktu pejabat walaupun tgh cuti n weekend. Tp aku x setuju, psl kalau aku cuti suka aku la nak buat apa pun
Quote lelakinaive 5-1-2017 02:57 PM
Mesti ramai baca skali lalu je. Xleh main golf dlm waktu pejabat walaupun tgh cuti n weekend. Tp aku x setuju, psl kalau aku cuti suka aku la nak buat apa pun
Quote OmJualGas 5-1-2017 02:58 PM
relak laaa...ini semua cabng-cabang makhruekonomi...
Quote baghal_bortuqal 5-1-2017 03:27 PM
butoh la golfers nak ada sahsiah diri utk tak bet or amek goodie bag or golf gifts.

ada yg bermurah hati tu taruk goodie bag RM 2ribu bagi suka2 for first 5 flights of the day? takdenya.

nak bagi ofkos client, prospects.

B U T O H   la   for golfers if certain conditions are met, its ok.
Quote gaara_X 5-1-2017 03:45 PM
mmg orang melaka suka main golf...
Quote grouper 5-1-2017 04:55 PM
Golf ni sukan yg paling boring. Apa sonoknya men golf..nak tunggu sorg pukul bola punya la lama. Lepas sorg2..giler bosan x paham aku. Last2 sakit pinggang...pondan betul main golf pun blh injured bagai ngalahkan men ragbi.  Ari tu ada tgk  satu game ni panggil speed golf, mcm sonok sikit tgk sbb men golf kejar masa takde terhegeh hegeh nak pukul. Nak p next lubang pun kena sprint n bawa buggy cam rally.
Quote deathacker 5-1-2017 10:51 PM
aku pun x faham apa yg KM ni ckp. x blh main golf masa waktu pejabat, even tgh cuti
atau weekend. klu tgh cuti, sukati la klu naik main pun. ada aku kesah
Quote MarryPottet 5-1-2017 11:10 PM
if you can't go to the course to play golf, you can bring the game into the office
so apalagi staff gomen melaka, request your HOD to buy indoor golf simulator pacak dlm office mcm mangkuk japeim buat
km tak mention pon tak boleh main virtual golf, ada grey area di situ
Quote -electrifying- 6-1-2017 10:46 AM
grouper replied at 5-1-2017 04:55 PM
Golf ni sukan yg paling boring. Apa sonoknya men golf..nak tunggu sorg pukul bola punya la lama. Lep ...

mcm best je yg kejar mase tu
Quote creep_bite 6-1-2017 11:15 AM
klu dah masa pejabat...main dam aji pun tak blh.....

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 02:02 AM GMT+8 , Processed in 0.065593 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top