CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2292|Reply: 23

Tidak Dibenarkan Main Golf Ketika Waktu Pejabat- KM Melaka

[Copy link]
Post time 5-1-2017 12:30 PM | Show all posts |Read mode
Walaupun ketika bercuti dan pada hujung minggu, penjawat awam di negeri Melaka tidak dibenarkan bermain golf ketika waktu pejabat iaitu antara 8 pagi hingga 5 petang.


Demikian ulasan Ketua Menterinya, Datuk Seri Idris Haron mengenai laporan media berhubung peringatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya penjawat awam berhenti bermain golf di luar negara kelmarin.


Tegas beliau, tiada penjawat awam dibenarkan main golf ketika waktu pejabat, nak main (golf) luar dari Melaka.


"Saya sendiri jika hendak main golf selepas pukul 5 petang. Pada awal-awal ada yang langgar tetapi kita panggil dan ambil tindakan, sekarang mereka semua sudah faham."


Sementara itu, dalam sebuah majlis berasingan Pengerusi Gagasan Badan Ekonomi Melayu (Gabem) Tan Sri Dr Abdul Rahim Tamby Chik berkata bermain golf merupakan satu rekreasi dan antara cara penjawat awam beriadah.


Beliau berkata ia tidak menjadi kesalahan buat penjawat awam menyertai sukan itu selagi tidak menggangu tugas rasmi atau menggunakan wang jabatan dan sumber diragui untuk membiayai sukan berkenaan.- CARI

sumber foto: Grafik CARI



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2017 12:54 PM | Show all posts
pala hotak golf waktu pejabat....da nama pun kerja, kerja la bebetul...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 12:57 PM | Show all posts
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 12:57 PM | Show all posts
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 01:02 PM | Show all posts
sofiazara replied at 5-1-2017 12:57 PM
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'

biasa laa tuh..

mcm exboss/owner company lama aku bekerja..

exboss aku ni kalo ikutkan dlm golf ni single handicap laa.. below 7 kot...
tp kalo main ngan "bigshot" memane... majang kalah jer... betting dia golf set yg berribu harga tu... bagi free je kalo kalah

in return dpt laa job ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 01:03 PM | Show all posts
kat office di negeri iols kerja ni, boss and kumpulan kaki bodek akan pi main golf waktu pejabat tapi ambik cuti half day
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-1-2017 01:10 PM | Show all posts
sofiazara replied at 5-1-2017 12:57 PM
main golf dengan kontraktor. pastu kontraktor buat2 kalah
dah kalah kena bayar 'dam'

kan, lahanat punya perangai.. akak teringat peristiwa kontraktor main bowling tercabut tangan kipidap dongibab
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 01:19 PM | Show all posts
ada ke org main golf waktu pejabat.... bos2 besar aje kot...ikan bilis kaki bodek mungkin la kots...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2017 01:19 PM | Show all posts
ada ke org main golf waktu pejabat.... bos2 besar aje kot...ikan bilis kaki bodek mungkin la kots...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 01:39 PM | Show all posts
setakat kuli2 ni pegang kayu golf pun x pernah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ramai baca skali lalu je. Xleh main golf dlm waktu pejabat walaupun tgh cuti n weekend. Tp aku x setuju, psl kalau aku cuti suka aku la nak buat apa pun
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ramai baca skali lalu je. Xleh main golf dlm waktu pejabat walaupun tgh cuti n weekend. Tp aku x setuju, psl kalau aku cuti suka aku la nak buat apa pun
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 02:58 PM | Show all posts
relak laaa...ini semua cabng-cabang makhruekonomi...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 03:27 PM | Show all posts
butoh la golfers nak ada sahsiah diri utk tak bet or amek goodie bag or golf gifts.

ada yg bermurah hati tu taruk goodie bag RM 2ribu bagi suka2 for first 5 flights of the day? takdenya.

nak bagi ofkos client, prospects.

B U T O H   la   for golfers if certain conditions are met, its ok.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 03:45 PM | Show all posts
mmg orang melaka suka main golf...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Golf ni sukan yg paling boring. Apa sonoknya men golf..nak tunggu sorg pukul bola punya la lama. Lepas sorg2..giler bosan x paham aku. Last2 sakit pinggang...pondan betul main golf pun blh injured bagai ngalahkan men ragbi.  Ari tu ada tgk  satu game ni panggil speed golf, mcm sonok sikit tgk sbb men golf kejar masa takde terhegeh hegeh nak pukul. Nak p next lubang pun kena sprint n bawa buggy cam rally.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2017 10:51 PM | Show all posts
aku pun x faham apa yg KM ni ckp. x blh main golf masa waktu pejabat, even tgh cuti
atau weekend. klu tgh cuti, sukati la klu naik main pun. ada aku kesah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
if you can't go to the course to play golf, you can bring the game into the office
so apalagi staff gomen melaka, request your HOD to buy indoor golf simulator pacak dlm office mcm mangkuk japeim buat
km tak mention pon tak boleh main virtual golf, ada grey area di situ
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 10:46 AM | Show all posts
grouper replied at 5-1-2017 04:55 PM
Golf ni sukan yg paling boring. Apa sonoknya men golf..nak tunggu sorg pukul bola punya la lama. Lep ...

mcm best je yg kejar mase tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2017 11:15 AM | Show all posts
klu dah masa pejabat...main dam aji pun tak blh.....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 10:06 PM GMT+8 , Processed in 0.078903 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list