CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kontrak Penjawat Awam Tidak Tamat Tahun Ini Namun Bakal Tamat

12-1-2016 10:03 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 8830| Komen: 63

Description: Menurut Ali Hamsa, kerajaan tidak berhasrat untuk menamatkan khidmat kakitangan kontrak
Oleh Izzah Abbasy

Laporan bahawa penjawat awam berstatus kontrak akan ditamatkan perkhidmatan mereka menjelang Disember tahun ini dinafikan oleh Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr Ali Hamsa.




Menurut Ali Hamsa, kerajaan tidak berhasrat untuk menamatkan khidmat kakitangan kontrak tahun ini.

"Berita itu adalah kenyataan palsu dan fitnah daripada individu-individu yang tidak bertanggungjawab dan tidak berautoriti," katanya dalam kenyataan di sini, semalam.

Sebuah portal hari ini melaporkan bahawa kakitangan kerajaan yang berstatus kontrak tidak akan disambung dan ditamatkan perkhidmatan sepenuhnya bermula Disember ini. - CARI Infonet

Info : Bernama




24

Bagus
9

Marah
11

Terkejut
20

Sedih
20

Lawak
23

Bosan

Friends Rank (107 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote little_sis 12-1-2016 08:16 AM
Deme ni kdg2 nafi berkali2 pun, last2 gosip tu jadi betul gak
Quote bluehedgehog 12-1-2016 08:19 AM
la..klau xde kje...tamatkan je la
hbis nk bela free pkai duit cukai yg lain ke?
Quote katak hijau 12-1-2016 08:31 AM
aku lebih percaya khabar angin drpd org2 yg memegang jawatan tinggi ni
Quote berusjamban 12-1-2016 08:39 AM
eh tapi kat sini mmg kalau kontrak abis dah x disambung pun...
sian theyols kdg2 ada knowledge yg berharga utk organisasi tp sbb kontrak ditamatkan jgk...nak wat camna
Quote akusukaq 12-1-2016 08:39 AM
bagus le kalau setakat khabar angin.
Quote lostnfaun 12-1-2016 08:40 AM
Alah nnt jd mcm kes Bahagian Pinjaman Perumahan Kerajaan tue...memula bkn main nafi tp pastu jadi jgk...

Rsnya gomen mmg tgh pkir jgk psl yg kontrak nie...nak serap suma duit tgh kering...
Quote aTiKah_aYuNi 12-1-2016 08:52 AM
khabar angin???kite tunggu dan lihat....
Quote bluehedgehog 12-1-2016 08:54 AM
hbis, lpas tamat kontrak, nk lanjut lagi ke klau da tiada kje, semata2 utk raih sokongan?

gaji pki duit siapa?
Quote 4stroke 12-1-2016 08:57 AM
aTiKah_aYuNi replied at 12-1-2016 08:52 AM
khabar angin???kite tunggu dan lihat....

biasanya kabar angin ni berita yg bakal jadik kenyataan.........
Quote Mary_jane 12-1-2016 09:13 AM
Hopefully yang terkesan tu nanti ada lah sumber pendapatan lain.
Quote fire_place 12-1-2016 09:15 AM
Dh dgr ni korang jgn melatah.cari pendapatan alternative.sbb kerajaan ni kdg2 ko marah ke merungut ke,dia bukan pikir pun psl korang.jd nak tak nak usaha sdiri.ni yg tpksa juga aku lalui Dan bejuta lg org lain.
Quote md.jie 12-1-2016 09:19 AM
bertabahlah hadek2 kontrak sekalian... kontrak sampai bulan Jun aje
Quote kumbang7 12-1-2016 09:44 AM
dah tahu kontrak kena la prepare apa yg patut, lagi nk tunggu buat apa...dah mmg tahu lambat laun pasti kontrak xsambung...
Quote nh83 12-1-2016 09:47 AM
bertabahlah...insyaallah rezeki ada dimana2x selagi kita berusaha..
Quote hyie 12-1-2016 10:09 AM
nama pon kontrak yang kau fefeeling kontrak akan disambung seumur hidup tu dah kenapa...
Quote kelip2_07 12-1-2016 10:22 AM
bdk opis aku nie elok jer smbg blik..
Quote khairulazuan 12-1-2016 12:04 PM
huhuhuhu



Quote chinta89 12-1-2016 12:08 PM
khabar angin biasanya jadik nyata
Quote DayangKirana 12-1-2016 12:10 PM
bertabahlah..
kat swasta pun,ramai contract staff dah tak renew their terms lagi..

Lihat semua komen(63)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 09:07 AM GMT+8 , Processed in 0.070968 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top