CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kenaikan Gaji Untuk Semua Penjawat Awam Mulai 1hb Julai- PM

30-6-2016 04:45 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8716| Komen: 78

Description: Hari ini, Datuk Seri Najib Tun Razak melalui facebooknya mengumumkan bermula 1hb Julai, semua penjawat awam di seluruh negara dinaikkan gaji, pada masa yang sama kerajaan menetapkan gaji minimum pada ...
Oleh : TS LOO



Hari ini, Datuk Seri Najib Tun Razak melalui facebooknya mengumumkan bermula 1hb Julai, semua penjawat awam di seluruh negara dinaikkan gaji, pada masa yang sama kerajaan menetapkan gaji minimum pada tahap RM1200.


Menurut beliau, biarpun kerajaan berdepan pelbagai tomahan, tetapi tetap mengadakan langkah-langkah yang bersifat rakyat didahulukan.

"Meskipun berdepan tohmahan dan pelbagai fitnah, terutamanya berkenaan keadaan kewangan kerajaan dan negara, malah ada yang berkata kita akan jatuh muflis dan sebagainya, kerajaan tetap meletakkan kepentingan dan kebajikan rakyat sebagai yang paling utama."


"Mulai esok iaitu 1hb Julai, kenaikan satu tangga gaji dan gaji minimum RM1,200 kepada penjawat-penjawat awam seluruh negara akan mula dilaksanakan sepertimana yang telah saya umumkan dalam Bajet 2016 yang lalu."




Ujar Najib, kerajaan menghargai sumbangan semua penjawat awam, dan berharap dengan langkah menaikkan gaji dan sistem gaji minimum,  ianya mampu membakar semangat semua penjawat awam untuk terus berkhidmat kepada rakyat dan negara dengan cemerlang. - CARI






9

Bagus
5

Marah
7

Terkejut
6

Sedih
13

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (53 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote abbyhoney 30-6-2016 04:47 PM
dia bagi tang sini, dia ambil tang sana pulak...
Quote kemaruk 30-6-2016 04:50 PM
terima kasih DS NAJIB!!

mereka cuma pandai cakap, tapi kita BUAT!!

macai2 tergagap gagap nak cari alasan untuk tenangkan hati
Quote akuMNdia 30-6-2016 04:51 PM
Tang mana plak nk di ambilnya plak nanti sbg ganti yg dia bagi tu?
Quote Innrukia 30-6-2016 04:53 PM
Tahniah... Aku kna pau adik aku ler
Quote kemaruk 30-6-2016 04:54 PM
konfem mac 2017 PRU14
Quote mesmerize 30-6-2016 05:05 PM
berapa % kenaikan tu yea?
Quote mbhcsf 30-6-2016 05:05 PM
alhamdulillah ...semoga berjimat dan berdikit dikit ....
Quote Jajabeans 30-6-2016 05:21 PM
gaji minimum semua sektor diwajibkan folo rm1.2k tu.
Quote aderaderker 30-6-2016 05:27 PM
1.2 k lepas buat rambut Kak Mah jah..
Quote insulin 30-6-2016 05:31 PM
Innrukia replied at 30-6-2016 04:53 PM
Tahniah... Aku kna pau adik aku ler

Ish3........Apa jenis kakak nih?
Quote AbukRokok 30-6-2016 05:41 PM
untungla bonos dpt.... cutu tambahan rata dpt... gaji naik...
Quote marumaru 30-6-2016 05:45 PM
Tapi betul pun..berita ni yg buat ai semangat nak keja...kalau ikutkan hati nak berenti...sebab keje bukan senang pun...tq pm...harap tahun depan ade  berita gembira lagi untuk penjawat awam...

Ai ikhlas cakap ni...
Quote Innrukia 30-6-2016 05:49 PM
insulin replied at 30-6-2016 05:31 PM
Ish3........Apa jenis kakak nih?

Kakak terbaik ni
Bila kita nk ngedate ni
Quote Themilo 30-6-2016 05:55 PM
mesmerize replied at 30-6-2016 09:05 AM
berapa % kenaikan tu yea?

Allahu sis, naik 1 Kenaikan Gaji Tahunan (KGT) jek.. kalo kasta-kasta bawah, acik-acik kerani nih, naik RM100.. kalo yang bawah lagi macam driver & office boy, naik la RM80 sebulan..
Quote nashrudean 30-6-2016 06:02 PM
ni statement ulangan astro ka ?
bkn ke smua penjawat awam dah sedia maklum bulan July akan ada satu kenaikan gaji..
ayooo..mcm benda baru je..teruja i bukak n baca...
dh umum pon masa Bajet tahun lps
Quote mesmerize 30-6-2016 06:02 PM
Themilo replied at 30-6-2016 05:55 PM
Allahu sis, naik 1 Kenaikan Gaji Tahunan (KGT) jek.. kalo kasta-kasta bawah, acik-acik kerani nih, ...

Okla tu ..ada jugak kenaikan.. kalau yang jawatan tinggi mesti banyak la kan beribu rm increment ..  swasta pun biasanya 5-6% increment untuk individual performance yg jenis mediocre n meet expectations.. kalau performance tip top above expectations baru dapat 10% ke atas
Quote insulin 30-6-2016 06:19 PM
Innrukia replied at 30-6-2016 05:49 PM
Kakak terbaik ni  
Bila kita nk ngedate ni

X baik tau pau-mengepau nih....

Macam mana nak dating? Kak Inn nun jauh di utara. Kita plak di barat.
Quote Andyscenes 30-6-2016 06:23 PM
gaji bini aku naik lg, tapi pau aku gak, nasib bek bini aku hahaha..
Quote Innrukia 30-6-2016 06:36 PM
insulin replied at 30-6-2016 06:19 PM
X baik tau pau-mengepau nih....

Macam mana nak dating? Kak Inn nun jauh di utara. Kita plak ...

Bleh nak ngan taknak jer... Bleh ngepau hang gak... Increment & bonus raya kan

Lihat semua komen(78)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 02:05 AM GMT+8 , Processed in 0.064573 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top