CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Wang Ikat Jamin Lim Guan Eng RM1 Juta Berjaya DiKutip melalui Kempen Derma Awam

1-7-2016 05:36 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6778| Komen: 112

Description: Dalam sidang media siang tadi, Pengerusi Parti DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow mengumumkan Kempen Derma Awam yang bertajuk "Seorang Sepuluh Ringgit, Bersama Lim Guan Eng" dihentikan kerana telah b ...
Oleh : TS LOO



sumber foto: FB Buletin Mutiara



Dalam sidang media siang tadi, Pengerusi Parti DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow mengumumkan Kempen Derma Awam yang bertajuk "Seorang Sepuluh Ringgit, Bersama Lim Guan Eng" dihentikan kerana telah berjaya mengumpul derma sebanyak RM1,009,000. 


" Setakat pukul 2 petang, saya ingin mengumumkan jumlah derma awam yang kita sasarkan telah berjaya tercapai, kita telah berjaya mengutip derma dari orang awam sebanyak RM1,009,000. Saya ingin mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada seluruh rakyat Malaysia yang prihatin dan menyokong kami. Terima kasih kerana menyokong kami. Terima kasih anda semua."


sumber foto: FB Buletin Mutiara


Khamis lalu, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng dihadapkan ke mahkamah atas dua dakwaan kesalahan rasuah. Namun, Lim Guan Eng tidak mengaku bersalah dan meminta kesnya dibicarakan, mahkamah menetapkan sebutan semula pada 22 September untuk pengurusan kes.

Mahkamah Tinggi Pulau Pinang membenarkan Lim Guan Eng diikat jamin RM1 juta dengan seorang penjamin bagi kedua-dua tuduhan.  

Mahkamah Tinggi Pulau Pinang turut membenarkan Lim Guan Eng menyimpan sendiri pasportnya, tetapi dengan syarat jika LGE ingin ke luar negera perlu memaklumkan pihak mahkamah dan peguam negara dua hari sebelum berlepas.- CARI





sumber : Facebook Buletin Mutiara

31

Bagus
15

Marah
20

Terkejut
23

Sedih
14

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zidane_ziege 1-7-2016 05:39 PM
duit ikat jamin je dh dkt separuh harga banglo..
Quote dizzzzek 1-7-2016 06:15 PM
cina miskin
Quote syadq 1-7-2016 06:30 PM
Murah hati nye rakyat meleysie nie di bulan romadon yg baraqah.
Quote dizzek 1-7-2016 06:33 PM
Kafir harbi bukan tak ada duit

Lain la kalo setakat barua melayu kaki jilat

Setakat sumbang sorakan dengan jilatan boleh la
Quote ohnoLia 1-7-2016 07:38 PM
syadq replied at 1-7-2016 06:30 PM
Murah hati nye rakyat meleysie nie di bulan romadon yg baraqah.

Demi mempeejuangkan keadilan barangkali.
Quote mak_wa95 1-7-2016 08:17 PM
abam bibir pink rambut putih xrasa gerun ke,
LGE dapat support sampai mcm tu sekali..

bini abam bibir pink dengan belon kuning pun takut, ingatkan hantu
Quote kemaruk 1-7-2016 08:30 PM
Daripada bagi kat dia, baik derma kat orang miskin.. kan macai2 kata LGE dah biasa masuk penjara..

Setakat dalam lokap tu ape la sangat
Quote NAT_11 1-7-2016 08:31 PM
Toksah beranganlah umno nak dapat tsunami undi Cina dalam PRU14
Dalam tempoh beberapa jam, boleh kumpul 1 juta lebih untuk ikat
jamin Lim Guan Eng............
Quote akusukaq 1-7-2016 08:32 PM
apa nak dihairankan kroni kaper harbi 1 billion pun mampu bagi demi balas budi. sah bukti ekonomi penang dlm tangan kaper harbi. cai cai penjilat setakat mampu bersorak jilat bontot je
Quote dauswq 1-7-2016 08:34 PM
Aku harap letak umno semua bertanding kwsn adun kt penang
Cina gerakan mcm tak de can peluang mng
Quote dizzek 1-7-2016 09:22 PM
NAT_11 replied at 1-7-2016 08:31 PM
Toksah beranganlah umno nak dapat tsunami undi Cina dalam PRU14
Dalam tempoh beberapa jam, boleh ku ...

Setakat RM1 juta apa barang

Kalo ikut rate antarabangsa, harga satu kepala cina adalah RM4 juta

Tak percaya tanya abu sayyaf dengan cina DAP sarawak
Quote cupu 1-7-2016 09:25 PM
msia dh jd negera rasis kerana pemerintahan bn dan umno.
Quote Andyscenes 1-7-2016 09:55 PM
bagi aku duit tu, boleh buat kenduri n beli rumah.
Quote syadq 1-7-2016 11:05 PM
ohnoLia replied at 1-7-2016 07:38 PM
Demi mempeejuangkan keadilan barangkali.

Keadilan ape nye sis. Kes ni exactly similar dgn KT dulu. Wlpun belum tentu bersalah, msian should not support any politikus yg slh guna kedudukan dia utk hal peribadi.
Quote kerunai 1-7-2016 11:20 PM
semoga Lim diberi hidayah masuk isele

dr tokong lim jd masjid lim ...kan sedap nama tu

takbir !!
Quote kerunai 1-7-2016 11:22 PM
dizzek replied at 1-7-2016 09:22 PM
Setakat RM1 juta apa barang

Kalo ikut rate antarabangsa, harga satu kepala cina adalah RM4 juta ...

fuh

bisnes kepala cina lagi bagus dari bisnes jual unta

wow !!
Quote komag 1-7-2016 11:25 PM
Quote komag 1-7-2016 11:28 PM
Quote akusukaq 2-7-2016 12:24 AM
nak menunjuk yg tohkong berjaya  dapat sokongan meluas dr orang awam.pada hal dapat sokongan padu dr puak  kroni kafer harbi dapig dan penjilat nya saje.poorahhh

Lihat semua komen(112)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 07:34 AM GMT+8 , Processed in 0.264862 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top