CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Angkara Perselisihan Faham Di Laman Facebook, Lelaki Maut Dipijak!

24-8-2016 11:13 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7178| Komen: 48

Description: Satu kejadian pembunuhan akibat pergaduhan dilaporkan sekitar jam 11 malam yang dikatakan berpunca daripada penulisan ayat-ayat yang berunsur penghinaan di laman Facebook oleh pihak tertentu.
Oleh : TS LOO


sumber foto: mstar


Satu kejadian pembunuhan akibat pergaduhan dilaporkan sekitar jam 11 malam yang dikatakan berpunca daripada penulisan ayat-ayat yang berunsur penghinaan di laman Facebook oleh pihak tertentu.

Menurut Ketua Polis Daerah Timur Laut, ACP Mior Faridalathrash Wahid, mangsa merupakan seorang tukang cuci bernama P.Panjavarman dengan usia 56 tahun didapati maut selepas mengalami kesukaran bernafas dan dibawa ke Hospital Pulau Pinang pada pukul 4.10 pagi.

Jelas ACP Mior Faridalathrash Wahid, ketika kejadian, mangsa dipukul dan dipijak apabila cuba meleraikan pergaduhan antara dua keluarga di Flat Jalan Kurau malam Isnin lalu.

"Dalam pertengkaran itu berlaku serangan dan mangsa yang cuba meleraikan pergelutan telah dipukul dan dipijak dan kematian disebabkan kerosakan teruk arteri koronari," katanya.

Mior Faridalathrash berkata susulan kejadian itu, tiga wanita dan seorang pelajar lelaki berusia antara 15 hingga 23 tahun ditahan bagi membantu siasatan.

Kesemua mereka direman enam hari. - CARI
18

Bagus
22

Marah
22

Terkejut
13

Sedih
16

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (106 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote haryatie 24-8-2016 07:37 AM
laaa..sian dia
x pasal2  jerk
Quote fifie_olin 24-8-2016 07:58 AM
lenkali nmpk org gado perati je dr jauh
klo x pon repot polis
jgn brani2 nk tunjuk hero segala
bdk2 skg kaki samseng...xkn mengalah
Quote BurungBiru 24-8-2016 08:04 AM
According to berita The Star

Sekumpulan pelajar pompuan pi ke flet budak pompuan yg dikatakan tulis hinaan di facebook.. before then..girls group ni call mak budak pompuan tu kta nk  jumpa..tp mk pmpuan tu masih keje..kul 11 baru balik.. bila mk pompuan tu balik dia nampak girls grp ni kt bawah flet..dia naik ke rumah dia.. then anak dia bagi tau girls group tu  dok jerit bising bising dari bawah flet..dia takut.. mak dia pun suruh la pakcik dia (mangsa panjavarnam perumal) pegi jumpa girls grp tu tengok apa cerita.. sekali kena henyak pulak.. mak dia nk pegi tolong pun kena debik jugak..

sekian cerita akak yang tak reti nak tampal berita..
Quote Syd 24-8-2016 08:06 AM
Edited by Syd at 24-8-2016 08:08 AM
BurungBiru replied at 24-8-2016 08:04 AM
According to berita The Star

Sekumpulan pelajar pompuan pi ke flet budak pompuan yg dikatakan tul ...

Wednesday, 24 August 2016


Tragic end to Facebook fight

BY R. SEKARAN









GEORGE TOWN: A heated Facebook chat between a 15-year-old schoolgirl and some friends turned deadly when one of them came looking for her together with other family members. The scuffle that followed led to the death of a man at the Jalan Kurau flats in Jelutong, here.

Panjavarnam Perumal (pic), 56, died after he was attacked by about six girls, aged between 15 and 20, armed with helmets, at about 11pm on Monday. The Form Two student’s mother, A. Rajeswari, 34, was also injured in the attack.

Factory worker Rajeswari said she received a call at 10pm while she was at work from a girl who insisted on meeting her.

“I told her I was at work and would only be home at 11pm. When I got home, I saw a group of girls hanging around on the ground floor.







“I then went back to my flat on the first floor and my daughter told me that the girls were shouting profanities at her and she was afraid,” she said when met at home yesterday.

Rajeswari said she asked her uncle, Panjavarnam, who stayed with her, to talk to the girls and see what was going on.

“They told me that my daughter wrote disparaging remarks about them on Facebook and she should apologise.

“I told them what they were doing was very unbecoming as what they were shouting could be heard by the other residents.

“Two men also turned up to threaten us but they were not involved in the attack.

“We then walked away and they started to beat us with their helmets. I lost consciousness and woke up in an ambulance,” she said.

Rajeswari was discharged from the Penang Hospital after receiving treatment for bruises on her head and body.

George Town OCPD Asst Comm Mior Faridalathrash Wahid said Panjavarnam died on the way to the hospital and a post-mortem showed that he died of a heart attack.

“We arrested three girls and a man, aged between 15 and 23, at the scene and they have been reman-ded for six days pending investigations.

“The case has been classified as murder under Section 302 of the Penal Code.”

He confirmed that the disparaging Facebook posting led to the argument and the deceased, who worked as a cleaner, had tried to stop the argument but was beaten up, kicked and stepped on instead.




Quote kudin66 24-8-2016 08:12 AM
Pasal apa gambar dia ada nandek
Quote kuzaime 24-8-2016 08:23 AM
Media sosial..sblm tulis apa2 kena pikir dulu..jgnkan kata kwn2, kdg silap tulis pun adik bradik sndiri boleh bertumbuk berperang bagai. Kesian Kat uncle ni.. mohon budak2 yg kuangajar Sgt pi pukul uncle ni, simpan lama sikit kt 'dalam'..biar akal dia marii :
Quote BurungBiru 24-8-2016 08:45 AM
Thank you Syd tlg tempekkan berita
Quote asyriqa 24-8-2016 08:51 AM
Ganasnya budak2 skrg...skeri betul...sian ankel yg tak bersalah jd mangsa
Quote Syd 24-8-2016 08:58 AM
BurungBiru replied at 24-8-2016 08:45 AM
Thank you Syd tlg tempekkan berita

kebetulan time tuh, mmg tengah baca berita tuhh


Quote pooh~key 24-8-2016 09:09 AM
So kesimpulannya angkara ummah karilah iya?
Quote rinarif 24-8-2016 09:14 AM
Kesian uncle yg kena. Org lain bergaduh org lain yg tak bersalah mati.
Quote paz 24-8-2016 09:15 AM
Apa perasan budak2 tu sekarang ya?
Quote baghal_bortuqal 24-8-2016 09:19 AM
elok. bagus sgtlah.

the group yg belasah this senior citizen lepas ni no need cry wolf bagai. take it on the chin whatever your sentence would be.


kimak. pegi mampos lah.
Quote aTiKah_aYuNi 24-8-2016 09:21 AM
muda2 lagi dh terlibat dgn kes bunuh....

Quote Lina66 24-8-2016 09:24 AM
Syd replied at 24-8-2016 10:06 AM
Wednesday, 24 August 2016
Tragic end to Facebook fightBY R. SEKARAN


Kesian nye...


Quote zulka 24-8-2016 09:28 AM
paz replied at 24-8-2016 09:15 AM
Apa perasan budak2 tu sekarang ya?

puasla...

Quote chinta89 24-8-2016 09:42 AM
kenapa gangster sgt ni!
Quote pooh~key 24-8-2016 10:04 AM
Suspek suspeknya wanita dan budak sekolah pulak tu sister. Kegilaan apakah ini? Akak syak body sekor2 macam arwah chyna.
Quote Nenasketum 24-8-2016 10:05 AM
Bebudak skarang ni kan. Bunuh dengan sengaja la kot sebab mendiang dengan niece dah jalan tapi diorag tu kejar balik. Tali gantung pun hokkay jugak untuk bebudak macam ni. Sok besar menyusahkan ummah

Lihat semua komen(48)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 09:39 PM GMT+8 , Processed in 0.084110 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top