CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

China, Australia, Malaysia Umumkan Penggantungan Proses Pencarian Pesawat MH370

22-7-2016 06:32 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2942| Komen: 7

Description: Selepas selesai proses pencarian di kawasan perairan seluas 120,000 km persegi, menteri pengangkutan dari ketiga-tiga negara iaitu Malaysia, China dan Australia mengumumkan penggantungan proses pencar ...
Oleh : TS LOO



sumber foto: Facebook Datuk Seri Liow Tiong Lai



Selepas selesai proses pencarian di kawasan perairan seluas 120,000 km persegi, menteri pengangkutan dari ketiga-tiga negara iaitu Malaysia, China dan Australia mengumumkan penggantungan proses pencarian pesawat Penerbangan Malaysia MH370 petang tadi.

Tegasnya, biarpun proses pencarian diberhentikan sementara waktu, ini tidak bermakna usaha mencari bangkai pesawat tersebut akan diberhentikan juga.

Walaupun sebelum ini syarikat dari Belanda, Furgo yang mengetuai operasi pencarian pesawat MH370 memaklumkan, usaha pencarian yang dijalankan dua tahun lepas semuanya dikatakan tertumpu di kawasan perairan yang salah. 

Tetapi Datuk Seri Liow Tiong Lai menegaskan,  data yang diperolehi untuk kawasan pencarian di Selatan Lautan Hindi adalah berdasarkan analisis yang dibuat oleh pakar dari pelbagai negara dan menafikan lokasi pencarian yang salah. 

Manakala baru-baru ini, beberapa kepingan serpihan mirip bangkai pesawat MH370 yang ditemui di Madagascar, pantai timur Afrika merupakan satu-satunya harapan setakat ini. 

Pesawat MH370 hilang dari radar pada 8 Mac 2014 sewaktu dalam penerbangan dari Kuala Lumpur ke Beijing, dan membawa sejumlah 239 penumpang dan anak kapal.- CARI



3

Bagus
9

Marah
6

Terkejut
12

Sedih
9

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lazim 22-7-2016 06:40 PM
xde sape kesah. dah pasrah sambil berharap je la suatu hr nnt misteri terungkai dan aku masih hdup
Quote ALDRIN 22-7-2016 07:04 PM
dan2 citer MH370 kuar....pasni sure citer IS militan terrorist kuar plak....pastu saman LGE...misdirection...divert divert dr ummah2 luar bandar n x ketinggalan citer takut2 kan yahudi tu blum lagik...
Quote anarina 22-7-2016 07:16 PM
ALDRIN replied at 22-7-2016 07:04 PM
dan2 citer MH370 kuar....pasni sure citer IS militan terrorist kuar plak....pastu saman LGE...misdir ...

Kan mcm celakanyaaaaa asal boleh nak cover up
Quote jf_pratama 22-7-2016 08:08 PM
Tahniah Malaysia ...Tampak betol Case 1MDB akan berakhir sama dengan case MH370.. tetap gelap dengan alasan yang berbeda....
Quote heylon2b 23-7-2016 06:51 AM
dah tak de wang lagi , uang pampasan belum lunas......
Quote Christopher432 28-8-2018 04:10 AM
Congratulations to all of the countries who are part of this process. We are hoping this flight will be successful for you and get you more interested in that type of process.[url=Congratulations to all of the countries who are part of this process. We are hoping this flight will be successful for you and get you more interested in that type of process.http://fooyoh.com
Quote nbtech78 28-8-2018 04:53 AM
gantung dah......jadi misteri tetap misteri

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 05:55 AM GMT+8 , Processed in 0.081061 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top