CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tiada Maklumat Pelajar Malaysia Dibuang Sertai Militan

13-2-2016 04:10 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 3753| Komen: 9

Description: isu timbul selepas pendaftaran 138 pelajar pengajian Qiraat termasuk 103 pelajar lepasan Darul Quran...


Oleh : Fyruz Hanna

Shah Alam - Datuk Ayub Khan Mydin Pitchay, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Counter Terrorism, Cawangan Khas Polis Diraja Malaysia berkata pihaknya masih tiada maklumat berhubung 221 pelajar Malaysia yang dibuang di beberapa maahad di Mesir.

Sabtu lalu, akhbar tempatan melaporkan seramai 221 pelajar dikenakan tindakan displin hingga dibuang program pengajian seleas gagal menghadiri kelas.


Berdasarkan kenyataan rasmi Kedutaan Malaysia di Kaherah, isu timbul selepas pendaftaran 138 pelajar pengajian Qiraat termasuk 103 pelajar lepasan Darul Quran Jabatan Kemajuan  Islam Malaysia (Jakim) untuk sesi 2015/2016 di Maahad Qiraat Syubra dan Mansoura ditolak institusi Al-Azhar.

Laporan juga turut menyatakan Mesir khususnya Al- Azhar memantatu ketat kemasukan pelajar asing berikutan terdapat unsur militan dan ekstremis di kalangan pelajar. 
-CARI Infonet.

Sumber: SinarHarian
18

Bagus
12

Marah
33

Terkejut
29

Sedih
17

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote shamsadis 13-2-2016 03:19 PM
Yeaker bukan tak layak dari segi akademik x cukup syarat gigih nak p study di overseas
Quote Modngengade 13-2-2016 03:38 PM
shamsadis replied at 13-2-2016 07:19 AM
Yeaker  bukan tak layak dari segi akademik x cukup syarat gigih nak p study di overseas

Benar sis...biarpun result spm anak sendu diaidil fitri tapi mak pak gigih nak htr anak amik medic di mesir....kdg2 anak2 x minat buat medic pun tapi mak pak yg lelebih....mentality yg sooo yesterday
Quote finesse 13-2-2016 04:25 PM
Org suruh belajar bukan angkat senjata nak carik syahid syahdu entah apa2.. nak sgt pegang senjata masuk tentera saja la.. ke tu lain?
Quote incrossroad 13-2-2016 04:29 PM
Sekali buang 221 pelajar, ramai giler

Quote bluehedgehog 13-2-2016 04:54 PM
ah so cuci pinggan mangkuk 4k pound sebulan di uk lagi mulia dari puak2 ekstermis budu ni
Quote Decaffeinated 13-2-2016 05:48 PM
Malaysia sering dilihat negara yang bersimpati dengan perjuangan Ikhwan Muslimin, malah Kementerian Dalam Negeri Mesir menyenaraikan Malaysia antara 25 negara yang diberi perhatian dari segi aspek keselamatan.
dengan negara Islam pun dah kena chop mesra pengganas, tunggu masa jalah negara kapir maju nak black list Malaysia.... cash lah kan...



Quote bluehedgehog 13-2-2016 05:49 PM
semoga arwah di sna truih
Quote HannahMontana 13-2-2016 06:51 PM
jadi artis sajalah ............
Quote kelapaparut 13-2-2016 06:57 PM
Ramai yg kene ni jurusan agama bukan medic, as we know geng2 ni la selalu dok pikir sex sex sex je, pi sane bukan pi belajar tp sibuk masuk persatuan ,buat aktiviti2 sibuk politik, mengarut tang lain,ade kawin sesame student gatal puki gatal telur

Lihat semua komen(9)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 12:55 AM GMT+8 , Processed in 0.095924 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top