CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

"Mama, Kaki Dah Rosak"- Dzil Mikhail

13-2-2016 11:19 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 7975| Komen: 36

Description: Tapak Kaki Dzil Mikhail Terputus Selepas Tersepit Di Tangga Eskalator...

Oleh Fyruz Hanna


KUALA LUMPUR: Kanak-kanak malang yang terputus kaki selepas tersepit di eskalator berkata sebaik sedarkan diri "Mama, Kaki dah Rosak".

Dalam kejadian Isnin lalu, tapak kaki Dzil Mikhail terputus selepas tersepit di tangga eskalator tersebut.

Menurut ibunya Nahzatul Syima Mustaffa, dia dan anaknya ke stesen KL Sentral untuk membeli tiket kereta api dan teruja menggunakan perkhidmatan tersebut.


Sementara itu, Datuk Seri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat menasihati ibu bapa supaya tidak menyalahkan diri sendiri atas kejadian yang terjadi dan menggesa mendapatkan khidmat kaunseling.-CARI Infonet.

Baca Selanjutnya: mstar

9

Bagus
15

Marah
23

Terkejut
22

Sedih
19

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (113 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote de_ikea 13-2-2016 11:19 AM
Iols rasa tersilap rumah ni tt
Quote CikE 13-2-2016 11:22 AM
walaupn tt tsalah benang tapi sedih & simpati plk kisah adik ni...
moga diberi kekuatan pada mereka utk hadapi hari2 yg mdatang...
Quote mokcikKSKB 13-2-2016 11:24 AM
Kesiannya..smg Allah permudahkan urusan ko dik.
Quote kuzaime 13-2-2016 11:27 AM
salah benang.. tp semoga urusan adik tu di hari2 mendatang akan  d permudahkanNya.. makin     seriau ngan escalator..
Quote DahliaTulip 13-2-2016 11:32 AM
Salah benang daaar...kesian.org dok lawat tp leka layan ipad,siap surat khabar mention lg tu.
Quote comel91 13-2-2016 11:34 AM
alamakkk salah tempat help help
Quote ohnoLia 13-2-2016 11:45 AM
Comel sgt2 budak tu..

Cmne lah boleh tersangkut dik...


Innalillah
Quote snowflakes 13-2-2016 12:32 PM
Trauma budak tu dan parents dia... bertabahlah dik
Quote sam_survivor 13-2-2016 01:38 PM
Bukan kali pertama accident berlaku di eskalator esp kanak-kanak. Tapi itulah, nak salahkan parent yg abaikan keselamatan siapa lagi nak kita blame?
Quote honeybee1802 13-2-2016 01:57 PM
DahliaTulip replied at 13-2-2016 11:32 AM
Salah benang daaar...kesian.org dok lawat tp leka layan ipad,siap surat khabar mention lg tu.

Sbb dia tak msk skolah lg..nanti msk skolah kene ngan bdk2 mulut tak makan saman..adoiii..
Quote Modngengade 13-2-2016 02:00 PM
Kesiannya adik ni....
Quote kemaruk 13-2-2016 02:01 PM
takutnye

boleh terjadi kat orang dewasa gak kan?
Quote noor2 13-2-2016 02:05 PM
Sebaknya baca kisahni....takziah  adik
Quote little_sis 13-2-2016 02:30 PM
pengajaran dan peringatan utk aku dan kita semua.. kalo boleh dukung la anak2 yg kecik lg tu.. kesian yg amat kat adik ni..
Quote nenekglamer 13-2-2016 02:35 PM
kesian. Hopefully keluarga dia tabah.

Last time pernah tengok vid budak kt cina. Putus kaki terus and tak berjaya disambungkan..
Quote Innrukia 13-2-2016 02:42 PM
Standard makpak bila p shopping complex, lepas anak2 bertaburan, depa pegang tgn laki bini sambil beromantika. Dah selalu sgt anak tinggal kat blakang & aku tlg pegang bdk2 tu turun escalator
Quote ffbeauties 13-2-2016 02:48 PM
Dah sampai masa kot untuk semua bakal makbapak wajib masuk kelas ' how to be a parent for dummies'.
Quote naina 13-2-2016 02:54 PM
Bpe umur adik ni? Leka sungguh ngn ipad..
Xpelah dik..smg tabah.kecik2 da ditimpa dugaam mcm ni.
Xtaw salah sapa.esc tu yg memang makan org atau mak pak yg leka.
Quote CincinKristal 13-2-2016 02:56 PM
kesian dia...innalillah...jd pengajaran utk aku dan parent yg lain supaya lebih berhati2

Lihat semua komen(36)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 12:42 AM GMT+8 , Processed in 0.300818 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top