CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Wanita Hamil 8 Bulan Maut, 6 Cedera Kereta Terbalik

15-2-2016 12:34 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 10039| Komen: 29

Description: Kejadian insiden kira-kira 3.30 pagi tadi di Seremban melibatkan kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dinaiki lapan orang terbabas
Oleh Izzah Abbasy

Kejadian insiden kira-kira 3.30 pagi tadi di Seremban melibatkan kenderaan pelbagai guna (MPV) yang dinaiki lapan orang terbabas di Lebuh Raya Utara-Selatan.


Dua wanita, Suzan Safarina Rosli, 30, yang hamil lapan bulan, dan Nadiah Hidayatul Mokhtar, 28, meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ).


Pemandu kereta, Zulfahizzat Mokhtar, 27 hanya mengalami cedera ringan.

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Zaldino Zaludin, berkata siasatan awal mendapat kereta Toyota Wish yang dinaiki lapan orang itu dalam perjalanan dari Johor ke Kuala Lumpur.

Katanya, kereta dipercayai gagal dikawal sebelum melanggar tiang lampu di kiri jalan lalu terbalik di tepi lebuh raya itu. - CARI Infonet



Mangsa kemalangan di Lebuhraya Utara-Selatan:

Maut:

1. Suzan Safarina Rosli, 30, beralamat di FELDA Ulu Jempol, Bandar Jengka, Pahang


2. Nadiah Hidayayul Syima Mokhtar, 28, beralamat di Perumahan KIK Kompleks Sultan Abu Bakar, Gelang Patah, Johor

Cedera parah:

1. Maya Mayree Zarul Hidayat, 2 tahun

2. Zulfahizzat Mokhtar, 27, beralamat di Kuarters KIK Tanjung Kupang, Gelang Patah Johor.

Cedera ringan:

1. Zarul Hidayat Mokhtar, 32, beralamat di Jalan Tengku Ampuan Rahimah, Seksyen 9, Shah Alam

2. Mohd Izwan Amir Hamzah, 31, beralamat di Bandar Baru Bangi, Selangor

3. Faudziah Mohd Ali, 59, beralamat di Kuarters KIK Tanjung Kupang, Gelang Patah, Johor

4. Fairel Zhafran Mohd Izwan, 12, beralamat di Bandar Baru Bangi, Selangor


Kredit : Berita Harian

9

Bagus
4

Marah
3

Terkejut
4

Sedih
10

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (38 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mizzmimi 15-2-2016 12:30 PM
maya mayree ke maya kayree

Quote trisnalovezul 15-2-2016 12:33 PM
ya alloh takziah...aku mau komen sdikit kenapa ya aku lihat kalo yg selalu eksiden ini kebanyakannya melayu aja..cina, indian aku jarang dengar mereka eksiden..hati2 bawa kereta jgn laju2..
Quote prettyuglybabe 15-2-2016 12:34 PM
mujur pengguna lain tak terlibat sama.. takziah je la..
pepagi morning takde kete, sedar tak sedar dah lebih had laju..
Quote kentel 15-2-2016 12:36 PM
lelaju sangat bawak kete...dahla sendat lebih penumpang...
Quote qronaldo7 15-2-2016 12:39 PM
8 org kete ape tu
Quote aHoi83 15-2-2016 12:45 PM
Takziah utk mangsa
Quote CARI-IIN 15-2-2016 12:49 PM

Toyota Wish
Quote sukacactus 15-2-2016 12:51 PM
qronaldo7 replied at 15-2-2016 12:39 PM
8 org kete ape tu

Wish..ramai jg dia sumbat dewasa 6 + 2 budak
Quote qronaldo7 15-2-2016 12:54 PM

owh ade tulis. sori xpasan
Quote qronaldo7 15-2-2016 12:55 PM
sukacactus replied at 15-2-2016 12:51 PM
Wish..ramai jg dia sumbat dewasa 6 + 2 budak

pttnya max bpe?
Quote prettyuglybabe 15-2-2016 12:59 PM

7 seaters kan? silap-silap, toddler pun tak diletak dalam baby seat..
Quote ira79 15-2-2016 01:03 PM
7 seater kalau 6 dewasa 2 budak ok je lagi. mungkin faktor bawak laju.. mengantuk.. (jalan licin kot2 hujan ke).. atau problem ngan kereta. takziah...
Quote al-asil 15-2-2016 01:06 PM
keta mpv ni time tengah penuh jangan la nak bawak laju2

tapi yelah, bukan ramai yang boleh sabar bawak selow nih
Quote monreyes 15-2-2016 01:08 PM
wish ni bkn besar pong...
lebih muatan dah ni...
Quote LoveSungmin 15-2-2016 01:19 PM
Kes laju ke mengantuk ni? Baidewai, kesian sangat kat arwah yang sarat tu.. Takziah..
Quote sukacactus 15-2-2016 01:23 PM
qronaldo7 replied at 15-2-2016 12:55 PM
pttnya max bpe?

Max 7 tp third row bkn besar mana pun
Quote zeed 15-2-2016 01:31 PM
Wish tu kena hati2 bawak..menjajar je kalo ko break.. bawak la ikut hadlaju..kalau ngantuk tidur kat rnr.. ataupon bergilir.. rasa bersalah seumur hidup  ahli keluarga maut sebab ko..
Quote Changa 15-2-2016 01:35 PM
CASH!!! bawa laju
Quote Artemesiaa 15-2-2016 01:53 PM
Bawak laju dan nak subuh selalunya mata pun ngantuk memang mengundang kemalangan

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 09:18 AM GMT+8 , Processed in 0.322334 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top