CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Setelah Kenyang : Terkejut Besar Melihat Harga Ikan Kerapu Harimau

15-12-2015 05:21 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 40297| Komen: 366|Original author: GhostWalking

Description: Seorang pelanggan telah memuat naik gambar satu resit yang menunjukkan harga tidak munasabah....

Oleh : Dean BZ



Seorang pelanggan telah memuat naik gambar satu resit yang menunjukkan harga tidak munasabah telah dikenakan oleh sebuah restoran terapung di Langkawi.



Gambar resit itu mula viral dilaman sosial dan mendapat perhatian nitizen. Perkara itu juga mendapat perhatian Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Pembangunan Langkawi (Lada), Tan Sri Khalid Ramli yang terus tampil mengulas mengenai perkara tersebut.

Harga ikan kerapu harimau segar memang mahal di Langkawi, namun pemilik restoran boleh mengenakan harga yang munasabah, lapor Bernama.

Foto : kerapuharimaulangkawi.blogspot.com


Pihaknya peka dengan rungutan kos barangan dan perkhidmatan tinggi di pulau ini akan memastikan pengunjung mendapat perkhidmatan setimpal dengan bayaran yang mereka keluarkan.

Namun katanya lagi, pengunjung juga perlu memahami kos yang terpaksa ditanggung oleh penyedia perkhidmatan.

Menurut pelanggan yang merupakan pengunjung dari Perak, beliau memberitahu dikenakan caj sehingga RM1,131 untuk makanan yang antara lain berupa empat kilogram ikan kerapu harimau, udang dan sotong bersama 18 anggota keluarganya.

Ekoran penjelasan itu, ramai nitizen dan juga forumer forum Cari memberikan pendapat bahawa harga yang dikenakan adalah munasabah.



Pengajaran disini, baik periksa harga terlebih dahulu sebelum memesan makanan lebih-lebih lagi di restoran makanan laut. Lebih selamat dan puas hati. - CARI Infonet.





*Ini adalah pendapat peribadi penulis sendiri dan tidak semestinya mewakili pandangan CARI Infonet.


25

Bagus
18

Marah
21

Terkejut
24

Sedih
17

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bluehedgehog 14-12-2015 08:39 AM
mmg nk kena bashing di fb si bodoh zuhairi ni..makan seafood 19 orang...
balik pancing ikan dan masak sendiri la puih
Quote jengkoil 14-12-2015 08:40 AM
Kalo misikin...benda rare jgn makan ramai ramai...bawak perut sediri atau pameli kecil saje...

selayaknya cash deposit!!
Quote TuntungReturn 14-12-2015 08:41 AM
sepatotnye restoran bgktaw dulu harga sekian2, bru la betul. ade peniaga seafood yg jujur bgktaw awal3 supaya pelanggan x tekena. bru betol konsep die.
Quote ultra78 14-12-2015 08:43 AM
Lain kali makan ikan selayang ajelah bang

Quote sapp73 14-12-2015 08:44 AM
Dah makan kerapu harimau,...standardlah harga mahal. Lainlah kalau makan ikan kembung je....19 orang makan lak tu
Quote bluehedgehog 14-12-2015 08:44 AM
TuntungReturn replied at 14-12-2015 08:41 AM
sepatotnye restoran bgktaw dulu harga sekian2, bru la betul. ade peniaga seafood yg jujur bgktaw awa ...

da la nk order kerapu..x kn nk kira harga kembung
Quote dodolgemok 14-12-2015 08:47 AM
Utk 19 org ko expect rm10 ke?? Lagipon makan kerapu harimau, sapa suruh xtanya dulu berapa harga sekilo. Ni pakai bantai je, dah kenyang terkejut tgok harga pulak. Balik rumah tanam jagung je sis!
Quote watie_na 14-12-2015 08:48 AM
standard kan seafood res. harga dia cam tu. aku gi makan 4 beranak je kena dekat RM200.
kalau budget tak de jgn gi makan sea food.
Quote khailya 14-12-2015 08:49 AM
ok je.. berbaloi..
Quote bluehedgehog 14-12-2015 08:49 AM
dodolgemok replied at 14-12-2015 08:47 AM
Utk 19 org ko expect rm10 ke?? Lagipon makan kerapu harimau, sapa suruh xtanya dulu berapa harga sek ...

nk musti yg suka tunjuk2...
mau belanja semua
sekali bayar..trus nangis , lompat2 di fb....

nape x order kembung 19ekor je...
Quote tungkai 14-12-2015 08:49 AM
Bg aku yang biasa order seafood utk company, harga, jenis order tu dgn jumlah yg mencekik, memang masuk akal lelebih lg kat KL..
Quote loveacidgirl 14-12-2015 08:50 AM
patut cikgu ni buat ja shell out mcm kat rumah. kekeke. aku rasa ok je harga tu. dah mencekik kerapu rimau bagai time bayo buat2 terkejut beruk pulak.
Quote faraway1 14-12-2015 08:51 AM
So around 6o ringgit sorang, seafoods logik juga harga dia. Plus tak kan tak tanya harga sebelum order.
Quote shazm85 14-12-2015 08:51 AM
I makan seafood dekat teluk tempoyak penang tapi ambik siakap jelar dengan udang, ketam, sotong untuk 25orang harga dalam RM400. Then iols cakap dekat mak, kenapa murah sangat. I dah standby duit lebih sebab first gaji and niat belanja family.

Quote ifanonline 14-12-2015 08:52 AM
apabila melayu nak buat cara org kaya
Quote bluehedgehog 14-12-2015 08:52 AM
zuhairi oh zuhairi
kesian awak
nk mkn kerapu tp nk byr murah...
Quote Acong 14-12-2015 08:53 AM
aku makan 2 org kat sepang pun dah RM200++

seorg tak sampai RM60, murah laa tu   
Quote skyreds 14-12-2015 08:53 AM
makan ikan caru/kembung je la ko .... order ikan spesis camgitu memang le mahal
Quote Themilo 14-12-2015 08:55 AM
bodohnya kau zuhairi. next time tanya la harga ikan, ini tidak. main order jek. rasakan.

Lihat semua komen(366)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 02:18 AM GMT+8 , Processed in 0.059313 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top