CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Saya Tidak Faham. Tambang Air Asia Lebih Murah Dari ERL' - Tweet Tony Fernandes

14-12-2015 05:40 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 3303| Komen: 4

Description: Ia semakin rumit bukannya meringankan beban
Oleh Izzah Abbasy

Selepas pengumuman kenaikan tambang pengangkutan awam yang dilihat tidak relevan, Tony Fernandes Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulan AirAsia juga membuat kenyataan berhubung tindakan mengenai kenaikan tersebut melalui akaun Twitter yang telah di tweet beliau.


"ERL. Ia produk bagus tetapi terlalu mahal. Saya tidak faham. Mereka mempunyai keseluruhannya penumpang AirAsia. Lebih jimat terbang"



"Kami menjadi tidak popular menentang kenaikan kos dan meminta penerbangan lain supaya lebih efisyen supaya mengurangkan beban rakyat"



Ramai yang setuju dengan pendapat Tony Fernandes di Twitter miliknya namun ia segalanya mampu bersuara tanpa tindakan daripada pihak berkuasa.



Walaupun pihak kerajaan mengumumkan diskaun sehingga 50 peratus kepada pelajar, penuntut universiti, Orang Kelainan Upaya (OKU), warga tua yang menggunakan ERL dan KTM Komuter ini ia langsung tidak membantu kerana ia sekadar pengumuman biasa. Diskaun yang diberikan sebenarnya masih belum boleh digunapakai dan ada pihak yang menyatakan bahawa perlu sertakan dokumen pengesahan untuk mendapat diskaun tersebut walaupun sudah mempunyai kad pengenalan diri sebagai pelajar, OKU, dan warga tua.

Ia semakin rumit bukannya meringankan beban. Adakah, pengumuman tersebut sekadar 'mencurahkan air ke daun keladi'??? - CARI Infonet

20

Bagus
20

Marah
18

Terkejut
15

Sedih
36

Lawak
28

Bosan

Friends Rank (137 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini

Komen Terbaru

Quote jelitaqasyah 15-12-2015 11:38 AM
kononnya nak berjimatlah naik flight, tp bila dan kira sekali tambang naik erl yg melambongg naik, mcm xberbaloi plak...
Tony yg kaya ni pun bengang, kita sbg rakyat biasa nihh??? Allah sajalah tahu.

"Malaysia masih aman"
Quote barfi 15-12-2015 11:16 AM
Selalu saya naik erl ke klia dari tbs tu 26.90. Tahun depan mesti mahal gila kan. Hmmm. Suka naik erl. Cepat je sampai.
Quote mizkajura 15-12-2015 10:30 AM
kerajaan mana reti bahasa. buat paham je tapi tidak mengendahkan kesulitan rakyat. Semoga Allah membalas setiap kekejaman yg pemerintah lakukan. aku sumpah kerajaan yg "curang" akan di laknat Allah setimpal dgn kejahatan yg mereka lakukan
Quote mizkajura 15-12-2015 10:28 AM
ceh mmg dasar cekik darah. Mula2 naikkan tambang, kemudian bg diskaun. end result tetap naik jugak ngokkk

Lihat semua komen(4)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 06:58 AM GMT+8 , Processed in 0.043575 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top