CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Makan Guna Pampers, Baby Shower Ala Hipster Dikecam Netizen

15-12-2015 06:55 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 24656| Komen: 103

Description: Mungkin mahu jadikan ianya sebuah parti yang bakal memberi ingatan dan paling unik untuk tetamu...


Oleh : Fyruz Hanna

Mungkin mahu jadikan ianya sebuah parti yang bakal memberi ingatan dan paling unik untuk tetamu, alih-alih ianya dikecam hebat oleh netizen.


Mana tidaknya dua buah gambar yang dimuatnaik dengan kapsyen " No plates today! Fine dining in nappies ...." 

Sungguh memualkan kerana ia bukan membuatkan momen itu lebih bermakna tapi ia dikecam.

Ramai mempersoalkan 'kebodohan' ibu yang juga pereka fesyen kerana beranggapan ianya tidak masuk akal.

Menurut satu netizen, pampers yang digunakan itu sebaiknya disalurkan kepada mereka yang kurang mampu daripada dibazirkan dengan menjadikan ia sebagai 'pinggan' untuk meletakkan makanan.

Malah ada juga berpendapat, bahan kimia yang terdapat dalam pampers tersebut sudah semestinya membahayakan oleh kerana itu setiap bahan makanan dan produk seumpamanya dilabelkan dengan 'food grade' berbeza.

Ramai yang mempersoalkan 'kaedah' baru itu dengan tak kurang juga ada yang merasa terhina jika mendapat undangan untuk makan menggunakan pampers.

Apa kata anda? -CARI Infonet.

5

Bagus
16

Marah
9

Terkejut
8

Sedih
11

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (54 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote comel91 15-12-2015 06:58 PM
alaaaahaiii.. mcm ni pun ade ke??? erk.. diapers kan utk taik.. adoi adoi adoii
Quote kenarikelabu 15-12-2015 07:07 PM
#Taikisbetter
Quote InVendeTTa 15-12-2015 07:11 PM
Gegurl malay dgn sifat show off ngan kelebihan n kelainan mmg x dpt dipisah.dapat kawen n baby adelah pluang bagi tayang segala macam majlis,baju santek2.lg2 di kalangan circle anak2 org kaya n dato2.sungguh kompetetif daya saing nak show off segala.tgok komen2 org psl tahap syukur or apa bagai bg mereka amatla meaningless..sukahati aku katanyer.kubur masing2 ditambahnye.
Quote cmf_premierleag 15-12-2015 07:16 PM
Ni baby shower anak Tan Sri Anuar Musa MARA tu
Quote Madel 15-12-2015 07:16 PM
Bini nya Aidil pun buat baby shower ala2 gini juga kan
Jemah ke apa nama bini Aidil tu
Quote mayaBB 15-12-2015 07:20 PM
kalau maknye dah ajar mcm ni.. xtau la nanti kalau anaknye dengar ke x? tah2 anak makan taik
Quote Madel 15-12-2015 07:22 PM
Ha ingat dah nama bini Aidil tu..Zarima Zainal
Quote faraway1 15-12-2015 07:24 PM
mayaBB replied at 15-12-2015 06:20 AM
kalau maknye dah ajar mcm ni.. xtau la nanti kalau anaknye dengar ke x? tah2 anak makan taik

don't worry,  takkan berlaku camtu.
my best friend masa ngandung,
party baby shower Dia guna konsep
cam ni juga,  6 tahun berlalu
dah,  budak tu lahir ok
aje sampai sekarang tak pernah
makan tahi lagi.

oh ya,  its party untuk baby Japanese dan French Canadian.
Quote mbhcsf 15-12-2015 07:26 PM
oh niat tu baik tapi yelah terlalu kreatif ni...diapers tu mahal....so mungkin ada yg terfikir membazir dan tak kena tempat. but then it is her party anyway, so ... i  well...tak rasa apa apa sentiment tang dia pun.
Quote LolaLoly 15-12-2015 07:28 PM
amboi kemain membazir puak2 ni.. tau x pempers tu mahal... adoiiii tapi dorang makan ape dlm tu? cube kalau makan lontong.. pening eh?? hahahaha mual pulak tekak
Quote alieyrina 15-12-2015 08:04 PM
Aa..dlm pampers tu kan ada bahan penyerap bagai..geli seh..agak2 la kalau nak lain drp yg lain pun..

Kata bodow kang sentap pulak..
Quote mesmerize 15-12-2015 08:05 PM
memang tak lawak langsung kena makan guna pampers. tak beradab dan tak bertamadun pun iya.
kalau aku, tak hingin aku menjamah makanan. pinggan pls
Quote VirginLady 15-12-2015 08:10 PM
owh woww!!
pampers yg diguna memang x agak2 kan, MamyPoko

nanges mak. punya la kaya sampai pampers singgit sekeping pun main tohok gitu je

anak aku malam ke baru leh pakai, xpon time jalan2 tu pun jarang2
Quote ryer25 15-12-2015 08:14 PM
biar nampak batak asalkan hipster
Quote ice_sky92 15-12-2015 08:27 PM
Wtf.............
Quote hanalisa 15-12-2015 08:32 PM
kalau tak cukup pampers nak buat pinggan, bagitau ar.
kat rumah aku ada banyak yang dah digunakan.
sure harum, nyum nyumm.
Quote pittjie 15-12-2015 08:35 PM
kegilaan dan kebodohan di tahap maximum.
Quote eyansss 15-12-2015 08:46 PM
aku tanak sentuh part hipster ke, paling uptodate ke, paling gempak ke...  just nak sentuh on hygiene issue...  kan ke pampers tu ada gel and all...  ko main tepek je makanan kat atas tu... adeh...
Quote loveacidgirl 15-12-2015 08:57 PM
bingai gak mak2 hipsterzzz jaman sekarang. fine dining my arse.

Lihat semua komen(103)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 01:40 AM GMT+8 , Processed in 0.061589 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top