CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Lagi Insiden Bawa Anjing Dalam Restoran KFC

10-12-2015 03:37 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 14760| Komen: 124

Description: Masih lagi tidak peka dengan sensitiviti masyarakat...


Oleh : Fyruz Hanna


Kisah yang sedang hangat viral di laman sosial adalah sebaran satu gambar seorang wanita membawa anjing masuk ke dalam premis/ restoran makanan.

Restoren makanan segera yang terkemuka di Malaysia iaitu Kentucky Fried Chicken (KFC). Masih lagi tidak peka dengan sensitiviti masyarakat yang majoriti dihuni oleh orang Islam nampaknya wanita ini sengaja mahu mendapat perhatian.

Didalam gambar tersebut juga turut kelihatan keluarga muslim yang lain sedang menikmati makanan dalam restoren tersebut.


Walaupun larangan membawa binatang masuk ke dalam restoran tertera namun ia masih tidak dapat menahan wanita ini daripada membawa dan meletakkan anjingnya duduk dikerusi.

KFC Malaysia dalam jawab balas di Facebook Pen Merah berkata perkara tersebut amat dikesali dan menyatakan perbuatan wanita terbabit melanggar larangan sedia ada.

Selain itu, KFC Malaysia juga sentiasa memelihara dan menepati garis panduan halal yang ditetapkan, dalam kenyataan yang dibuat.

Apapun, kesedaran sivik harus dipertingkatkan oleh semua kerana perkara-perkara sebegini mampu mencemarkan keharmonian masyarakat majmuk Malaysia. -CARI Infonet.

Sumber: PenMerahFB

Gambar Hiasan: Kisah Anjing Dalam Troli Tak habis lagi... pakcik ni bawak harimau pulak dah!


9

Bagus
13

Marah
11

Terkejut
22

Sedih
16

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (88 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote CrowneGlory 10-12-2015 03:41 PM
Fefeling paris hilton lettew..padahal berkerak
Quote DeMax 10-12-2015 03:41 PM
Hanjing tu Tuhan Sunni yg cipta..jgn rasis dgn binatang
Quote cmf_shalom 10-12-2015 03:42 PM
boleh x kerajaan denda jer org mcm ni?
Quote ninjago 10-12-2015 03:45 PM
letak je la staff sorg jaga kat pintu supermarket ngan restaurant.. mana bole pandang2 remeh hal2 kebersihan especially when it comes to food
Quote kukulangau 10-12-2015 03:46 PM
pada aku lagi bahaya pakcik tu bawak harimau peliharaannya dari amoi bawak anjing masuk kfc tu
anjing tu cute boleh cuddle2 pastu sertu samak lah
tapi harimau tu kau baru sua tangan nak gosok kepala dia habis dingapnya kau sampai ketengkuk
eewwww ngeri
Quote |-0-| 10-12-2015 03:47 PM
Rasakan  kena halau
Quote bluehedgehog 10-12-2015 03:50 PM
kesian ibu dan anak anjing
Quote addamnor 10-12-2015 03:51 PM
kadang2 puak2 ini mmg sengaja atau apa.. walaupun hidup di dalam suasana racist tetapi tidak perlu lah mahu mengusung anjeng ke sana ke mari. umat barat pun tidak bukit membawa haiwan peliharaan di restaurant di tempat makan umum, motif puak puak jinjang ala ala bimbo tidak reti? mendapat lah bila dicerca ramai
Quote putehkundor 10-12-2015 03:51 PM
Melayu ni sanggup kena terkam dgn harimau berbanding disentuh anjing
Quote berun 10-12-2015 03:56 PM
lavaknife replied at 10-12-2015 07:53 AM
lahanat punyer sepet...

dulu dah kena maki..masih lagi buat pangai anjing...

komen ko xpnh mnghampa kan
Quote MeghanK 10-12-2015 03:56 PM
org yg berakal takkan bawak masuk binatang dalam premis..bukan sebab halal ke haram ke tapi sebab kebersihan..ada orang yg alah dengan bulu haiwan dan sebagai nya..
kalau kita suka kucing pon ada orang tak suka kucing, sama jugak dengan anjing..bukan semua non muslim suka anjing kan..
so jangan jadi bodoh ignorant nak provoke sana sini..tuhan bagi akal sila guna dengan sebaik nya
Quote lavaknife 10-12-2015 03:57 PM
bodoh punyer babi tarak tau baca notis depan pintu kfc...

kanenaya punyer kaum.

Quote prettyuglybabe 10-12-2015 03:59 PM
comel pulak rimau dalam troli tu.. hahahahaha
Quote khailya 10-12-2015 04:01 PM
hehehehehehhe comel la pakcik tu bawak harimau jalan2 naik troli...  
Quote krustykrab 10-12-2015 04:04 PM
DeMax replied at 10-12-2015 03:41 PM
Hanjing tu Tuhan Sunni yg cipta..jgn rasis dgn binatang

Dlm kes ni bukan sbb rasis ye...tp dh ada larangan membawa masuk segala jenis haiwan...even ko bawa masuk kycing pun tetap kena halau..
Pd aku nyonya ni mmg sengaja cari pasal
Quote berun 10-12-2015 04:04 PM
lavaknife replied at 10-12-2015 07:58 AM
wa maki bahlol bawak anjing...

si spiderman kimK kata wa probok pulak...

haha rileks... aku pun panas tp mls layan sgt


Quote berun 10-12-2015 04:07 PM
lavaknife replied at 10-12-2015 08:06 AM
wa panas kejab je...

tapi bahlol2 yang wa panaskan...dorang kan..

bulan 2 dah nk CNY ... ceh xda kna mngena
Quote amyza 10-12-2015 04:08 PM
Xboleh ke letak anjing kt Rumah je,nk bwk merata tu buat pe ntah
Quote krustykrab 10-12-2015 04:11 PM
Smlm masa aku tgh jalan balik keje ada sekor anjing berjalan menuju ke arah aku...bila dh dekat sgt..aku mcm risau dia kacau aku,aku mcm stop sekejap sb pikir nk lintas ke sblh sana ke or nk lari..tetiba lg beberapa langkah je nk dekat dia pusing blkg dan stay kt blkg kereta bg laluan kat aku....so sweetttttt sgt
Tgk binatang yg x de akal tu pun blh pikir pasal manusia...ni manusia yg tuhan bg akal tp duk simpan kt lutut....
Hmmm kesian nyonya ni mungkin ada wayar putus kt mana2

Lihat semua komen(124)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:23 PM GMT+8 , Processed in 0.193839 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top