CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Amukan Pakcik Tua: "Islam Dah Jatuh Longkang, Tahu?"

9-12-2015 07:02 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 11042| Komen: 60

Description: berpunca daripada pelanggaran kecil di dalam komuter yang berakhir dengan hinaan bangsa dan agama Islam...


Loading FB Video...

Oleh : Fyruz Hanna

Pengguna komuter menjadi saksi kepada satu pergaduhan yang belaku diantara pakcik tua dengan seorang wanita.

Menurut Facebook PenangKini, kejadian berpunca daripada pelanggaran kecil di dalam komuter yang berakhir dengan hinaan bangsa dan agama Islam.

Dalam video berdurasi 2 minit 17 saat itu menunjukan wanita dan pakcik ini berbalas tohmahan antara satu sama lain.

Ada yang mengatakan kejadian ini berlaku di negara seberang Singapura namun CARI Infonet masih tidak dapat mengesahkan kejadian ini.

Selain menghina dengan menggunakan perkataan "Melayu Bangsa Ketinggalan", pakcik tua ini juga dilihat menendang wanita ini sebelum keluar dari tren tersebut.

Video viral ini mendapat kecaman hebat dan ramai yang marah dengan perbuatan pakcik yang disifatkan sebagai punca perbalahan antara kaum Cina dan Melayu. 



sumber: PenangKinifb

-CARI Infonet.

8

Bagus
1

Marah
7

Terkejut
21

Sedih
9

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote |-0-| 9-12-2015 07:05 PM
Memang di singapura
Quote aduh2sayang 9-12-2015 07:14 PM
bosan lah..
Quote LolaLoly 9-12-2015 07:14 PM
kejamnya pakcik tua ni.. kenapa dia boleh buat mcm ni... islam dan melayu
Quote |-0-| 9-12-2015 07:20 PM
Mana melayu singapura semua ?

@ladydutch

@kak_sue

@tongkatwaran75
Quote PongKang 9-12-2015 07:21 PM
Mabuk todi la ni. Stress xdpt ngurat acik rokiah. Lol
Quote ultra78 9-12-2015 07:27 PM
Uncle ni marahkan najib ke?

Quote |-0-| 9-12-2015 07:29 PM
ultra78 replied at 9-12-2015 07:27 PM
Uncle ni marahkan najib ke?

Buat hape nak marah najib? Dia bukan orang malaysia
Quote |-0-| 9-12-2015 07:36 PM
Dia baru habis kerja 14 jam cuci jamban di rumah ekspat termasuk pegawai tinggi melayu dari malaysia....tapi bila balik naik mrt ada melayu singapura tak bagi tempat duduk. Hangin terus
Quote revolusi_30 9-12-2015 07:37 PM
Akak syak perempuan ne provokasi lebih2, buat pakcik ne angin, tgk daripada gaya dan butiran yg dibebel oleh pakcik ne la.   Akak pun tahu sesetengah perangai perempuan melayu bertudung yg suka melantun kurang ajar bila ditegur.  Rasa tercabar sangat bila ditegur di khalayak.  
Quote mesmerize 9-12-2015 07:42 PM
ai kagum dengan kefasihan unker itu berbahasa melayu.. siap sundel segala heshe tahu
Quote Odyman 9-12-2015 07:43 PM
revolusi_30 replied at 9-12-2015 07:37 PM
Akak syak perempuan ne provokasi lebih2, buat pakcik ne angin, tgk daripada gaya dan butiran yg dibe ...

Gigih buat andaian....ni benda sejengkal jadi  1km ni.
Quote jazaa100 9-12-2015 07:44 PM
Knp brother baju biru tu tak tahan kaki dia masa dia lari kuar bior dia meniarap kat luar pintu...
Quote jazaa100 9-12-2015 07:44 PM
Knp brother baju biru tu tak tahan kaki dia masa dia lari kuar bior dia meniarap kat luar pintu...
Quote kudajantan77 9-12-2015 07:46 PM
Takyah la korang nak kesiankan bangsa Boyan Singapork kena hina dgn Cina. Last2 dorang claim dorang happy jer dijaga oleh tokong.

Yg korang muka tak malu sibuk2 kitorang apasal plak. Bangsa sendiri kena rompak dengan Pahlawan Bugis dan Badut Jowo.

Betul tak @kak sue
Quote GhostWalking 9-12-2015 07:48 PM
Kat singapore ni kan
Quote |-0-| 9-12-2015 08:00 PM

Betul. Boleh dengar pengumuman "next station...Raffles Place"
Quote |-0-| 9-12-2015 08:03 PM
kudajantan77 replied at 9-12-2015 07:46 PM
Takyah la korang nak kesiankan bangsa Boyan Singapork kena hina dgn Cina. Last2 dorang claim dorang  ...

Sorry la. Najib orang melayu Pahang dengan sedikit darah makassar,tiada langsung darah bugis & tak pernah rompak sesiapa
Quote Nokiaman 9-12-2015 08:09 PM
Pejadah pokcik ni sampai keje 14 jam pon nak kecoh bagai...so kalo keje 14 jam tu hebatkah...??.sampai pompan sundal pon tibai...ni misti sebab tempat duduk pompan tu mmg gazzet utk org tua dia pi duduk nie...alaiiii singaporee ooo singapork...
Quote Skuau 9-12-2015 08:10 PM
|-0-| replied at 9-12-2015 07:20 PM
Mana melayu singapura semua ?

@ladydutch

Dh kena tendang dr tren.....hehehe.....

Lihat semua komen(60)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 01:12 AM GMT+8 , Processed in 0.100051 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top