CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9820|Reply: 106

Lagi Insiden Bawa Anjing Dalam Restoran KFC

[Copy link]
Post time 10-12-2015 03:37 PM | Show all posts |Read mode




Oleh : Fyruz Hanna




Kisah yang sedang hangat viral di laman sosial adalah sebaran satu gambar seorang wanita membawa anjing masuk ke dalam premis/ restoran makanan.


Restoren makanan segera yang terkemuka di Malaysia iaitu Kentucky Fried Chicken (KFC). Masih lagi tidak peka dengan sensitiviti masyarakat yang majoriti dihuni oleh orang Islam nampaknya wanita ini sengaja mahu mendapat perhatian.


Didalam gambar tersebut juga turut kelihatan keluarga muslim yang lain sedang menikmati makanan dalam restoren tersebut.


Walaupun larangan membawa binatang masuk ke dalam restoran tertera namun ia masih tidak dapat menahan wanita ini daripada membawa dan meletakkan anjingnya duduk dikerusi.




KFC Malaysia dalam jawab balas di Facebook Pen Merah berkata perkara tersebut amat dikesali dan menyatakan perbuatan wanita terbabit melanggar larangan sedia ada.


Selain itu, KFC Malaysia juga sentiasa memelihara dan menepati garis panduan halal yang ditetapkan, dalam kenyataan yang dibuat.


Apapun, kesedaran sivik harus dipertingkatkan oleh semua kerana perkara-perkara sebegini mampu mencemarkan keharmonian masyarakat majmuk Malaysia. -CARI Infonet.


Sumber: PenMerahFB



Gambar Hiasan: Kisah Anjing Dalam Troli Tak habis lagi... pakcik ni bawak harimau pulak dah!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2015 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Fefeling paris hilton lettew..padahal berkerak
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:41 PM | Show all posts
Hanjing tu Tuhan Sunni yg cipta..jgn rasis dgn binatang
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:42 PM | Show all posts
boleh x kerajaan denda jer org mcm ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:45 PM | Show all posts
letak je la staff sorg jaga kat pintu supermarket ngan restaurant.. mana bole pandang2 remeh hal2 kebersihan especially when it comes to food
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:46 PM | Show all posts
pada aku lagi bahaya pakcik tu bawak harimau peliharaannya dari amoi bawak anjing masuk kfc tu
anjing tu cute boleh cuddle2 pastu sertu samak lah
tapi harimau tu kau baru sua tangan nak gosok kepala dia habis dingapnya kau sampai ketengkuk
eewwww ngeri
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-12-2015 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasakan  kena halau
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:50 PM | Show all posts
kesian ibu dan anak anjing
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2015 03:51 PM | Show all posts
kadang2 puak2 ini mmg sengaja atau apa.. walaupun hidup di dalam suasana racist tetapi tidak perlu lah mahu mengusung anjeng ke sana ke mari. umat barat pun tidak bukit membawa haiwan peliharaan di restaurant di tempat makan umum, motif puak puak jinjang ala ala bimbo tidak reti? mendapat lah bila dicerca ramai
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu ni sanggup kena terkam dgn harimau berbanding disentuh anjing
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:56 PM | Show all posts
lavaknife replied at 10-12-2015 07:53 AM
lahanat punyer sepet...

dulu dah kena maki..masih lagi buat pangai anjing...

komen ko xpnh mnghampa kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
org yg berakal takkan bawak masuk binatang dalam premis..bukan sebab halal ke haram ke tapi sebab kebersihan..ada orang yg alah dengan bulu haiwan dan sebagai nya..
kalau kita suka kucing pon ada orang tak suka kucing, sama jugak dengan anjing..bukan semua non muslim suka anjing kan..
so jangan jadi bodoh ignorant nak provoke sana sini..tuhan bagi akal sila guna dengan sebaik nya
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:57 PM | Show all posts
bodoh punyer babi tarak tau baca notis depan pintu kfc...

kanenaya punyer kaum.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 03:59 PM | Show all posts
comel pulak rimau dalam troli tu.. hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:01 PM | Show all posts
hehehehehehhe comel la pakcik tu bawak harimau jalan2 naik troli...  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
DeMax replied at 10-12-2015 03:41 PM
Hanjing tu Tuhan Sunni yg cipta..jgn rasis dgn binatang

Dlm kes ni bukan sbb rasis ye...tp dh ada larangan membawa masuk segala jenis haiwan...even ko bawa masuk kycing pun tetap kena halau..
Pd aku nyonya ni mmg sengaja cari pasal
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2015 04:04 PM | Show all posts
lavaknife replied at 10-12-2015 07:58 AM
wa maki bahlol bawak anjing...

si spiderman kimK kata wa probok pulak...

haha rileks... aku pun panas tp mls layan sgt


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:07 PM | Show all posts
lavaknife replied at 10-12-2015 08:06 AM
wa panas kejab je...

tapi bahlol2 yang wa panaskan...dorang kan..

bulan 2 dah nk CNY ... ceh xda kna mngena
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Xboleh ke letak anjing kt Rumah je,nk bwk merata tu buat pe ntah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2015 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Smlm masa aku tgh jalan balik keje ada sekor anjing berjalan menuju ke arah aku...bila dh dekat sgt..aku mcm risau dia kacau aku,aku mcm stop sekejap sb pikir nk lintas ke sblh sana ke or nk lari..tetiba lg beberapa langkah je nk dekat dia pusing blkg dan stay kt blkg kereta bg laluan kat aku....so sweetttttt sgt
Tgk binatang yg x de akal tu pun blh pikir pasal manusia...ni manusia yg tuhan bg akal tp duk simpan kt lutut....
Hmmm kesian nyonya ni mungkin ada wayar putus kt mana2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 12:41 AM GMT+8 , Processed in 0.078373 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list