CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jerebu: Tutup Sekolah Jika IPU Cecah 200

12-9-2015 11:27 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 12477| Komen: 138

Description: Kementerian Pendidikan telah menghantar surat pekeliling bagi memberi kebenaran kepada guru besar menutup sekolah jika bacaan IPU mencecah 200, memetik laporan Bernama.
Oleh Adib Za

Keadaan jerebu yang melanda negara boleh menjejaskan kesihatan dan keselamatan rakyat negara ini.

Sehubungan itu, Kementerian Pendidikan telah menghantar surat pekeliling bagi memberi kebenaran kepada guru besar menutup sekolah jika bacaan IPU mencecah 200, memetik laporan Bernama.

Timbalan Menterinya, P. Kamalanathan dalam pada itu turut menasihatkan para pelajar tidak menyertai aktiviti luar darjah jika bacaan IPU melebihi 100. - CARI Infonet

(Sumber foto: The Malaysian Insider)

25

Bagus
19

Marah
12

Terkejut
27

Sedih
12

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (109 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mzzenma 12-9-2015 11:03 PM
200 tu bukan dah terlalu tinggi sangat ka?

Mcm dah kelam tak nampak apa dah
Quote MissNigga 12-9-2015 11:07 PM
100 ke atas dah bisa buat sesak napas ..rimas...
Quote mommymonster82 12-9-2015 11:08 PM
107 sekolh dah berkabut..kepala dah sakit..
Quote munchkin 13-9-2015 12:47 AM
Kesian sangat anak anak ni. Aku rasa patut letak penyebab jerebu ni dalam box kaca salur asap. Mati pun tak pa dalam tu. selayaklah. damn u si pembakar
Quote samperit 13-9-2015 12:51 AM
IPU 136 skng ni pon dah terseksa...ni pulak 200 nnt
Quote hyie 13-9-2015 01:16 AM
tempat iols 87 pon dah kelam nok...matilaa shah alam 140 dah sekarang paling tinggi
Quote MamaMima711 13-9-2015 01:45 AM
SBg cg aku dh brape thn merasa jerebu smpai satu tahap pengetua bg balik awl sbb darurat.pengetua skarang kemut.trlalu rigid dn skima.selalu plg teruk ms hala ke ptg.serius aku lbh kesian kt budak2..dlm kelas pun blh bau asap tu.turun naik tangga bangunan ..tarik nafas skali dgn jerebu.bkn mcm sek elit atau sek swasta yg ada ekon.plg sedih bila masuk opis..tgk kerani dan pengetua sedap duduk dlm blk ber ekon,sejuk..kami guru dan murid mkn asap dgn bahang hangat.sumpah terasa hati woo
Quote atekome 13-9-2015 02:32 AM
Aku dh bbrapa ari sakit tekak.mata pedih..ngn jerebu yg mkin truk lately..babi btoi ngara yindon..tiap2 thn de je mslh jerebu
Quote mattzzx 13-9-2015 05:06 PM
kena ganti balik tak?
Quote duyong95 13-9-2015 05:09 PM
abistu yg keje opis ni apa cite?  x kan nak keje plaks
Quote airfilterkotor 13-9-2015 06:19 PM
duyong95 replied at 13-9-2015 05:09 PM
abistu yg keje opis ni apa cite?  x kan nak keje plaks

Kementerian tak kesian kat budak ker.Nape nak kena tunggu cecah 200, hat yang 100 lebih ni pun ramai budak semput.
Esok lusa bila dah melarat sakit bebudak semua, baru laa keluar ayat macam yg selalu kita dengar...:

"Kami akan mengkaji semula...."

Sebab kita (dibaca kementerian) sinonim sangat dengan ayat skema diatas.
Quote R2D2 13-9-2015 06:22 PM

yap. kena ganti

Quote cHimo 13-9-2015 06:31 PM
Mata pedih .. Batuk2 lg .. Jahanam yindon ..
Quote noor2 13-9-2015 06:47 PM
Elokla tutup.....petang ni pun kat pusat bandar shah alam dah kelam dgn Jerebu ...tebal gila dah...
Quote Kerêta_Angin 13-9-2015 06:54 PM
moh kita melancong ke bumi lancang kuning... bukak 24 jam

Quote Bedah.Cun 13-9-2015 08:29 PM
Kerêta_Angin replied at 12-9-2015 10:54 PM
moh kita melancong ke bumi lancang kuning... bukak 24 jam

I rasa pemerintah pusat korang kena do something lar, bang keter. Kalau kat sineh pun dah seksa, inikan pulak korang. I takleh bayangkan kalau hader set2 yang sempott kat tempat korang. Maunye nazak teruss! Wouiiiiiiii bapak Presidennnnn resolusinya apaaaannnnn??!!!! Cepatin dongggg!!!
Quote Kerêta_Angin 13-9-2015 09:05 PM
Bedah.Cun posted on 13-9-2015 12:29 PM
I rasa pemerintah pusat korang kena do something lar, bang keter. Kalau kat sineh pun dah seksa, i ...

semput lepas tu mampos terus la   ye dak..

tak boleh nak ckp apa dah... hadap je lah
Quote sofiazara 13-9-2015 09:07 PM
patut bw negara ni ke mahkamah antarabangsa
Quote Kerêta_Angin 13-9-2015 09:10 PM
Bedah.Cun posted on 13-9-2015 12:29 PM
I rasa pemerintah pusat korang kena do something lar, bang keter. Kalau kat sineh pun dah seksa, i ...

masing2 kawasan ipu bervariasi .. ada yg mencecah lebih 400 mcm yg kat kawasan jambi..

Lihat semua komen(138)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 02:19 AM GMT+8 , Processed in 0.108108 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top