CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Nasihat Suruh 'Double Parking' Motor Bertukar Cacian

14-9-2015 12:34 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 17424| Komen: 152

Description: Ramai yang mengutuk tindakan mereka yang menggunakan motor besar ini...
Oleh Fyruz Hanna


Nasihat untuk sekumpulan pengguna motosikal berkuasa tinggi untuk 'double parking' motorsikal bagi menjimatkan ruang disapa dengan cacian dan laugan makian.

"AKU request sekumpulan bikers supaya mereka parking double untuk jimat space parking. Apa yang aku dapat adalah cacian dan laungan makian seolah-olah aku orang baru keluar dari hutan (dan) tak mampu beli motor sebesar mereka," kata Azahari dalam perkongsian beliau, semalam.

Kejadian ini menurut Azahari berlaku di depan keluarganya.


Insiden ini telah mendapat perhatian 6000 pelayar FB yang melahirkan rasa kecewa dengan kejadian tersebut.

Ramai yang mengutuk tindakan mereka yang menggunakan motor besar ini kerana pentingkan diri selain membuli pengguna jalanan yang lain. -CARI Infonet.
23

Bagus
27

Marah
26

Terkejut
34

Sedih
12

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (139 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pasemboq 13-9-2015 03:54 PM
Naik motor besaq bila hujan basah jua spender kan ?
Baik naik kancil jah sis
Quote noor2 13-9-2015 03:56 PM
Nasibla yg menegur dan memakitu sesama melayu....bukan cina.....
Quote tightcherry 13-9-2015 03:56 PM
Selayaknyer mati eksiden atas hiway..cash
Quote skyreds 13-9-2015 04:19 PM
moto besau ... hujan parking tepi ngan kapcai
Quote Madel 13-9-2015 04:23 PM
Bikers dari karnival putrajaya la ni ka ..
Ketuanya ..si zahid komide
Quote mattzzx 13-9-2015 04:24 PM
kena bertimbangrasa lah sesama pengguna lain, jangan fikir kita sajee....
Quote Themilo 13-9-2015 04:26 PM
noor2 replied at 13-9-2015 07:56 AM
Nasibla yg menegur dan memakitu sesama melayu....bukan cina.....

khennn sis? kalo bangsa yenna memaki ummah melayu, harus la terjadi pertumpahan darah umpama 13 Mei berulang lagi
Quote chinta89 13-9-2015 04:27 PM
ak x ngan org yg pakai motor besar.. sb blagak nk mampus.

owh ya. yg pakai 4d pun serta seangkatan.

x paham ape perlu blagak dlm hidup ni
Quote ChildrenOfBodom 13-9-2015 04:34 PM
semoga babi2 lahanat tu mampus eksiden kena langgar treler, otak bersepai,anak2 haram mereka jd yatim, bini jd janda...amin...
Quote ChildrenOfBodom 13-9-2015 04:36 PM
dah dok ramai2 jadi gitu la, cuba dok sekoq2, menikuih jgk bahalol2 ni
Quote mommymonster82 13-9-2015 04:42 PM
kalu double parking camner nak tayang motor2 dorang tu..

Quote primemova 13-9-2015 04:44 PM
Isunya skrg nak menegur kena ada cara ... Jgn main semberono seolah2 nak tunjuk bagus mmg tak akan di terima malah boleh mencabar ego org
Quote primemova 13-9-2015 04:50 PM
Dh tu nk ambik foto org tu sah sah kena maki...what he expect?  Kot ye pun nk ambik foto utk diviralkn , ambik la secara sembunyi...
Quote rdzaccess 13-9-2015 04:56 PM
aku tak kisah kalau diorang bayar caj parking.
Quote stania83 13-9-2015 05:22 PM
berani gila mamat yang tegur nihh
Quote airfilterkotor 13-9-2015 06:06 PM
Sekarang motor besar dah murah tak macam dulu-dulu.
Sapa-sapa yang takde pengalaman menonggang motor besar pun mampu beli dah.
Dari motor cup melompat 800cc terus. Takde bertatih-tatih macam set set orang lama.
Maka tidaklah menghairankan jika terdapat perangai macam kartun diantara mereka ittew.
Quote peYno 13-9-2015 06:11 PM
noor2 replied at 13-9-2015 03:56 PM
Nasibla yg menegur dan memakitu sesama melayu....bukan cina.....

kalau cina dah tegur
mesti melayu rasis dok jaja cina dah naik lemak katanya
Quote sidewinder 13-9-2015 06:12 PM
alahaiii baru pakai z800 dah poyo....z800 ni berapa jer....tak laa mahal setakat 50k....biasa laa first time pakai moto besar tu yg rasa act lain mcm tu
Quote noor2 13-9-2015 06:14 PM
peYno replied at 13-9-2015 06:11 PM
kalau cina dah tegur
mesti melayu rasis dok jaja cina dah naik lemak katanya

Kaum kita je boleh bam peyno. ....kaum lain x boleh tegur.....jgn sesekali...siapla asah parang nanti...nak?....hehe

Lihat semua komen(152)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 01:51 PM GMT+8 , Processed in 0.239063 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top